keskiviikko 15. heinäkuuta 2015

Look at him go!


Ostimme Tyypille potkupyörän vajaa vuosi sitten syyskuussa ja sillä Tyyppi onkin viilettänyt menemään paikasta toiseen. Tyypillä on myös polkupyörä ja sillä on nyt tänä kesänä aloitettu ajo-treenit isin kanssa. Tyyppi oppi varsin nopeasti ajamaan pyörällä ja alusta saakka päätimme, että jätämme apupyörät suoraan pois. Tyyppi on kuitenkin oppinut pitämään hienosti tasapainonsa potkupyörällä liukuessaan ja samalla tavallahan polkupyörällä pysytään pystyssä. Ja ilmeisen oikea tämä ratkaisu oli!

Täytyy muuten sen verran kertoa, että Tyypin Nopsa-potkupyörästä hajosi pari kuukautta sitten takarenkaan kuulalaakerit ykskaks yllättäen, kun oltiin lenkillä. Onneksi ei oltu alamäessä ja onneksi kyseessä oli taka- eikä etupyörä. On inhottavaa kuvitella, miten olisi käynyt, jos alamäkeen viilettävän pyörän eturengas olisi ykskaks tehnyt äkkipysäytyksen ja Tyyppi sinkoutunut sen seurauksena yli ohjaustangon... Meillä on aina käytössä toki kypärä, kun pyörällä liikutaan. 

Kävimme vaihtamassa pyörän Intersportissa uuteen, mutta uudessakin pyörässä oli samanlaiset laakerit, jotka meidän nähdäksemme ovat turvallisuusriski. Pohdimme hetken ja Intersport päätyi vaihtamaan pyörän eri merkkiin, joten Tyypille kotiutui Crescent-merkkinen potkupyörä. Crescentillä on hintaa 129 euroa, mutta Intersport tuli tässä hintaerossa vastaan (Nopsa Kickbike tarjouksessa 69,90 euroa).2 kommenttia:

 1. Minä otin kans Onnilta apurattaat pois heti alkukesästä, kun se ei pysynyt muuten Sampon ja kavereiden perässä pihalla. (Kavereilla ikää siis 5,6 ja 8) Hyvin kyllä se potkupyörä auttoi tasapainon löytymiseen, suurin ongelma pyöräilyssä oli se, että piti muistaa polkea :D Sekin ongelma selätettiin parissa minuutissa. Mulla tosiaan vertailukohteena Sampo, joka vuotta vanhempana oppi pitkien ja (äitiä) tuskastuttavien opetussessioiden jälkeen pyöräilemään ilman appareita. Se ei siis ollut juurikaan potkutellut tasapainoa löytääkseen, kun potkupyöräkin oli just ostettu. Tosin täytyy myös todeta, ettei nuo pojat oo ihan vertailukelpoisia keskenään, Onni on monessa asiassa motorisesti Sampoa taitavampi, vaikka on kaksi vuotta nuorempi. Toisella on sitten ihan muut vahvuudet. :)

  Meillä nuo pojat rakastaa pyöräilyä ja skuuttailua, eikä ne mitään muuta oo koko kesänä tehnytkään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä Tyypin ehdoton ykköstouhu on tänä kesänä ollut frisbeen heittäminen. :) Kiitos vaan naapurin "pojalle", joka on hurahtanut frisbee-gofliin aivan täysillä ja jaksaa myös tämän meidän Tyypin napata pihatreeneihin mukaan.

   Poista

Kiitos, kun kommentoit!