sunnuntai 5. heinäkuuta 2015

#lintsi

Rolle-Pelleä Tyyppi kävi halaamassa
kolme kertaa. Ensimmäisen kerran
halittiin isin sylistä.
Maanantaina meitä helli (ensimmäistä eikä onneksi viimeistä kertaa tänä kesänä) mitä upein kesäinen ilma! Ei pilven hattaraakaan taivaalla ja lämpötila ihanasti siellä +24 asteen tienoilla.

Olimme jo muutama päivä aiemmin sopineet mummun kanssa, että tänä maanantaina kuitenkin säätilasta toki riippuen, suuntaisimme Linnanmäelle. Oli kiva saada mummu mukaan ja tehdä pitkästä aikaa jotakin yhdessä. Perhekeskeisyys on minulle tärkeä', samaten on äärimmäisen tärkeää, että Tyypillä ja Neidillä on läheiset suhteet isovanhempiinsa. Ja onnekseni lasten isovanhemmat ovatkin paljon mukana elämässämme ja arjessa. 

Mutta siis, sää oli mitä mainioin! Lapset nukkuivat aamulla miltei puoli kymmeneen, mikä oli hyvä juttu, koska olimme Tyypin kanssa sopineet, että Lintsi-päivänä Tyypin ei tarvitsisi nukkua päiväunia. Olemme tosiaan loma-moodissa! 

Melko köyhän lounaan jälkeen (Tyyppi ei syönyt ollenkaan, eikä Neitikään kuin muutaman lusikallisen -) ruokahalu kateissa sairastetun vauvarokon takia) pakkasin mukaan evästä hoitolaukkuun ja suuntasimme noutamaan mummun kyytiin. 

"Ollaanko ihan kohta perillä?" on alkanut kuulua meillä säännöllisesti takapenkiltä, kun autolla ollaan liikkeellä. 

Saadapa tuollainen Tosi-Jätti-Iso-Puh kotiin! 
Linnanmäellä on tänäkin vuonna ilmainen sisäänpääsy ja 11 ilmaista laitetta. Hetken aikaa harkitsimme, ostaako Tyypille kuitenkin ranneke, mutta onneksi päädyimme jättämään sen ostamatta. Näissä ilmaisissa laitteissa oli ihan riittävästi koettavaa tällekin vuodelle. Autoja oli lähiparkkialueet täynnä, mutta saimme läheiseltä sivukadulta yllättäen hyvän paikan ja Parkman-sovelluksen avulla maksukin onnistui varsin helposti. 

Mummu ja Tyyppi
jonottamassa.
Ostimme 2 x Kombo-paketin (á 19 euroa sis. 2 laite- ja 2 pelilippua) + yhden erillisen laitelipun (8 euroa). Tyyppi on ~10 kuukautta odottanut uutta reissua Linnanmäelle ja halunnut päästä "ison pyörän" eli Rinkelin kyytiin. Neidin taannoisen neuvola-käynnin yhteydessä Tyyppi mitattiin ja pituutta löytyi varsin tarkkaan sata senttiä, joten melko luottavaisia oltiin pituuden riittävyyden suhteen. Rinkeli ei kuulu siis ilmaislaitteisiin, joten sitä varten tarvittiin liput äidille, isille ja Tyypille. 

Kierros aloitettiin halaamalla Rolle-Pelleä ja suuntaamalla Lastenmäelle. Tyyppi oli aivan liekeissä tohottaessaan menemään ja ensimmäisenä hän kipittikin Pienoiskaruselliin. Yksi kierros karusellissa riitti ja matkaa jatkettiin "Oiva Nallen-junalle" eli Muksupuksuun. Junaan jonottaessa Tyyppiä alkoi ujostuttaa ja junamatkan sijaan Tyyppi halusikin mennä mummun kanssa kierrokselle Rumpukaruselliin. Rummuttelun jälkeen Tyyppi oli into piukassa menossa junareissulle muiden lasten kanssa. Kunhan äiti lupasi, että juna-ajelun jälkeen mentäisiin sen "ison pyörän kyytiin".


Tyypillä oli pituutta tosiaan tasan tarkkaan 100 senttiä, joten pienen jonottamisen ja Tyypin kärsivällisyyden koetuksen jälkeen, odotus palkittiin ja "mentiin tosi korkealle, sillä aikaa, kun mummu odotti alhaalla pikkusiskon kanssa." Oli aivan ihana seurata Tyypin intoilua.

Rinkeli-kierroksen jälkeen isi suunnisti päikkäreitä nukkuvan pikkusiskon ja tohottavan isoveljen kanssa vohvelille ja jäätelölle. Samaan aikaan äiti ja anoppi suunnistivat vuoristorata-ajelulle. Oli niin kivaa! Minulle on kyllä osunut anopiksi mitä mainioin huippuyksilö. Oli jännä huomata miten erilaista oli olla yhden kerran vuoristoradan kyydissä nyt, kun lapsena ja teininä sitä on käynyt laitteessa jos toisessakin ja yleensä monta kertaa peräkkäin. Olen kai tullut vanhaksi, mutta tällä kertaa yksi kerta riitti enemmän, kuin hyvin.

Lintsiburgerissa kävimme välipala-aikaan haukkaamassa hampurilaisateriat. Melko hinnakas paikkahan tuo on, mutta toisaalta vielä tänä vuonna "selvisimme" ilman (hirmuhintaisten 35/39 euroa kpl) rannekkeiden ostoa. Ymmärrän kyllä, että Lintsi tarjoaa elämyksen tässä tapauksessa meidän 3,5-vuotiaalle jopa ilmaiseksi, mutta silti olisi kiva, jos lapsille olisi myynnissä se oma edullisempi ranneke, kun pituuden puolesta iso osa laitteista on vielä muutaman vuoden ajan rajattu kokeilusta pois.

Tyyppi hieman väsähti ruoan jälkeen ja Neiti puolestaan heräsi sopivasti itsekin syömään välipalaksi hedelmä-smoothien. Onneksi P&T-rattaissa oli sisarusistuin mukana, joten Tyyppi malttoi hetken ottaa lepoa. Oikeastaan sen aikaa, kun mummu kävi ostamassa metritolkulla lakua.

Viime vuonna kävimme Tyypin kanssa vain Lastenmäellä sijaitsevissa laitteissa. Tällä kertaa pituuden riittäessä kävelimme myös toiselle puolelle Lintsiä, mistä löytyivät Kuuputin, Pilotti ja Merirosvolaiva. En ollut aiemmin kiinnittänyt huomiota siihen, että esiintymislavahan on siirretty jo vuosia sitten pois Kirnun tieltä. Löysimme myös Rolle-Pellen leikkipaikan, missä Tyyppi pääsi tyttöjen kanssa heittämään (kuinkas muuten) koripalloa koriin. :)

Kuuputtimen kyydissä. 

Pallon heiton jälkeen Tyyppi, mummu ja isi suuntasivat Pilottiin ja Neiti pääsi Manducan kyytiin. Neiti on ollut melko kärttyistä sorttia rokon jälkimaininkien vuoksi, mutta kummasti sylissä olo aina helpottaa.

"Haluatko mennä Merirosvolaivan kyytiin?"
"En minä halua."
"Se on aika hieno laiva, samanlainen, kuin Jakessa ja merirosvoissa. Mennään katsomaan lähempää millainen se on."

Tyyppi ujostelee nykyään aika paljon uusia asioita. Mutta kun rauhallisesti mennään, niin lähes kaikkea Tyypin saa kuitenkin kokeilemaan. Ja voi sitä riemua, kun joku juttu mitä uskaltaa kokeilla, onkin niin kivaa! Kuten Merirosvolaivan kyydissä oleminen. Kolme kertaa peräkkäin. Minkä jälkeen lahjottiin Tyyppi Onnenvedolla ja pillimehulla lähtemään kohti seuraavaa laitetta.

Äitiä ei saisi Merirosvolaivan tai Viikinki-laivan kyytiin millään. 
Matkalla kahvilaan piti tietysti pysähtyä työmaa-alueelle
hetkeksi tekemään kaivinkone-juttuja.
Ja kahvilassa Tyyppiin iski hellyyspuuska, joka tällä(kin) kertaa
kohdistui pikkusiskoon. 
Kahvilan yhteydessä oli kauppa, josta kävimme Tyypin kanssa valitsemassa postikortin lähetettäväksi serkku-pojille. Nykyään, kun kaikki on sähköisessä muodossa, niin on hauskaa saada ihan sitä perinteistäkin postia. Näin ollen, me yritämme aina lähetellä kortteja, kun olemme jossain liikkeellä. Niistä muodostuu kenties kivoja muistoja.

Kaupassa oli myynnissä myös aika paljon leluja ja Tyyppi ihastui aika paljon Muumista tuttuun Mörkö-pehmoon. Hintaa Möröllä oli huima 34,90 euroa! Mörkö jäi kauppaan ja eilen kirppiskierroksella löysin aivan samaisen, aivan uudenveroisen Mörkö-pehmon Toinen Kierros-kirppikseltä hintaan 4 euroa. :) Melko hieno homma! Mörkö onkin jo pesty reilun 3 tunnin ohjelmalla 60 asteessa ja sen jälkeen hurrutettu parin tunnin ajan vielä kuivausrummussa, joten pehmo on leikkikunnossa.

Kahvittelun jälkeen tehtiin vielä uusi kierros Lastenmäellä (MuksuPuksu, Pallokaruselli, Rumpukaruselli ja toinen kierros Pallokarusellissa) ja sitten lähdimme katsomaan pomppivia suihkulähteitä ja isoa vesiputousta (Hurjakurun putousta).

Matkalla piti pysähtyä onkimaan.
Kombo-paketissa olevat peliliput käyvät maksuvälineinä kaikkiin muihin pelikohteisiin, paitsi Tombolaan.Lintsi-reissu kerran kesässä kyllä kuuluu asiaan. :) Vanhempien silmiä miellytti tänäkin vuonna kauniit kukkaistutukset ja tietysti sääukon hemmotellessa meitä, oli käynti kaikin puolin varsin onnistunut. Tyyppikin odottaa jo seuraavaa kertaa ensi kesänä. 

4 kommenttia:

 1. Olipas mukava reissu :) Ja iso KIITOS postipaketista, peliä emme ole vielä ehtineet pelata, mutta uskon, että siitä riittää iloa niin meille vanhemmille kuin isoille pojillekin :)

  Mukavaa kesää sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä kestä, johan se oli aikakin toimittaa perille. Anteeksi vielä tuhannesti, kun kesti niin tolkuttoman pitkään.

   Poista

Kiitos, kun kommentoit!