sunnuntai 28. kesäkuuta 2015

"Lumoava tapaus suoraan oppikirjasta."

Tätä termiä käytti lääkäri tänä aamuna meidän Neidistä Jorvissa lasten päivystyspoliklinikalla. Neidillä nousi kuume keskiviikko-iltana ykskaks yllättäen ja hän pysyi kuumeisena neljän tunnin välein annetusta Burana-Panadol-yhdistelmästä huolimatta. Olin ihan varma, että poskihampaita tuo meidän Neiti oikein tosissaan nyt tekee, mutta tänä aamuna herätessään oli sitten lehahtanut otsaan ja niskaan ihottumaa. Sellaista punaista täpläihottumaa. Kuumeilu loppui eilen aamupäivällä.

Neiti on myös ollut iltaisin äärimmäisen itkuisa ja kipeän ynnä ärtyisän oloinen keskiviikko-illasta lähtien ja ruokahalu on ollut kateissa. Illat ja yöt ovat olleet aika hektisiä, pahin yö taisi olla torstai-perjantai ja tuolloin lopulta Neiti puoli kahden aikaan nukahti äidin kainaloon. Äidin kainalo vaan on se paras paikka silloin, kun pienet ovat kipeinä. Jotain taikaa siinä äidin sylissä on.

Perjantaina aamulla olin Tyypin kanssa leikkitreffeillä ja Neiti jäi siksi aikaa isin hoiviin. Eräs äiti vinkkasikin, että kyseessä voisi pelkän kuumeen ollessa oire, olla juuri tämä vauvarokko eli"kolmen päivän kuume". Tänään aamulla soitin terveysneuvontaan ja oireiden perusteella diagnosoitiin jo puhelimessa vauvarokko, mutta koska Neidillä on ikää alle vuosi ja ihottumaa oli niin kaulan, kuin niskankin alueella, niin sairaanhoitaja kehoitti käymään lääkärillä. Ja lääkärin mukaan Neidin tapaus oli suoraan oppikirjasta.

Eilen kaipailtiin kesäistä
säätä leikkipuistossa.
Hetken aikaa ajattelin, että varataan aika Mehiläisestä, mutta koska ainoa auki oleva Mehiläisen toimipiste näin viikonloppuna on Töölössä, niin päädyimme käymään Jorvissa, joka on lähempänä. Ja nopea käynti olikin, joskin jouduimme eristykseen odottelemaan, koska vauvarokko tarttuu helposti alle 3-vuotiaisiin.

Myös serkun 3-vuotissynttärit jäivät tänään väliin, mutta onneksi viikon päästä juhlitaan näiden synttäreiden toinen kierros, jonne päästään mukaan. Ja jonne saan leipoa vähän pullaa. :) Huomiselle Linnanmäki-reissulle lääkäri onneksi näytti vihreää valoa, koska Neiti ei rattaissa ollessaan tartuta ketään ja vointi on ihottumasta huolimatta varsin energinen. Tyyppi nimittäin on laskenut päiviä ja varmistellut aina päiväunien jälkeenkin, onko päivä vielä sama, kuin ennen päiväunia.  On ihanaa, kun tämä pieni mies on niin innoissaan! Ja innoissaan on äitikin. :)

Ihottuma lehahti huolella lääkärikäynnin aikana, mutta päiväunien jälkeen se oli jo suurimmaksi osaksi haalennut. Onneksi vauvarokko sairastetaan vain kerran ja se tosiaan on yli 3-vuotiailla harvinainen, niin ei tarvitse pelätä, että tarttuisi isoveljeen tai vanhempiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit!