tiistai 19. toukokuuta 2015

Kaveruksia

M kysyi taannoin haluaisiko Tyyppikin
ilmapallon. Ei halunut...
Olen tavannut blogini kautta muutamia ihan mahtavia tyyppejä. Eräiden kanssa on edetty ystävyys-asteelle saakka, kun vallitseva elämäntilanne on samankaltainen ja kemiat vaan natsaavat hyvin yhteen. Samalla, kun itse olen tutustunut uusiin ihmisiin, on myös Tyyppi saanut kavereita, joiden kanssa olevia leikkitreffejä niin äiti, kuin poika odottaa innoissaan.

Tyyppi on luonteeltaan varsin sosiaalinen ja vilkas kaveri. Äiti ja pikkusisko eivät todellakaan riitä enää leikkikavereiksi, vaan jos paikalla on samankokoista töttis-seuraa tai hieman vanhempia lapsia, niin hän kyllä painelee suvereenisti touhuihin mukaan. Viime viikonlopun aikana pihalla oli talkoot ja Tyyppi paineli pihalla menemään naapurin lasten (3-v, 4-v ja 6-v) kanssa siten, ettei äitiä tarvinnut ottaa mukaan ollenkaan.

Meillä on siis näiden lapsellisten naapureiden kanssa vierekkäisissä asunnoissa omat pihat ja sisäpiha on autoton, joten turvallista temmellystilaa riittää ja aina joku aikuinen on kuitenkin paikalla katsomassa lasten viipotuksen perään. Mutta näin ollen on pakko opetella pikkuhiljaa antamaan tilaa enempi tuolle (tällä hetkellä) hyvin voimakastahtoiselle 3,5-vuotiaalle ja antaa hänen leikkiä kavereiden kanssa, kuitenkin enemmän tai vähemmän äidin näköpiirissä. :)

Meidän on tarkoitus jatkaa seurakunnan kerhossa myös tulevana syksynä ja siitä ensi keväänä, sillä Tyyppi viihtyy kerhossa hyvin. Osa lapsista siirtyy tutusta ryhmästä päiväkotiin, mutta onneksi muutama jatkaa myös, joten ihan koko ryhmä ei mene vaihtoon. Tärkeimpänä juttuna kuitenkin pitäisin sitä, että kerhon vetäjät pysyisivät samoina. Päätöstä kerhopaikoista ei vielä ole tullut, joten niitä odotellessa.

N-tyttö (kuten meillä sanotaan ;)) ja Tyyppi löysivät toisensa samantien! Kumpaakaan ei ole tarvinnut kehoittaa osallistumaan leikkeihin, vaan yleensä nuo painelevat menemään toistensa perässä, kuin majakka ja perävaunu. On kiva myös seurata, miten Tyyppi ottaa oppia välittömästi siitä mitä N tekee. Jos N kiipeää tikkaat kiipeilytelineeseen, Tyyppi kiipeää myös. Jos N haluaa kaataa hiekkaa liukumäkeen, Tyyppi kaataa myös. Söpöstelijät.

Jotain, mitä kaikki neljä voivat tehdä yhtä aikaa. 
Viime viikolla puolestaan oltiin sadetta paossa Espoon IKEAssa. On ihan huippua, kun Tyyppi sai lapsiparkkiin leikkiseurakseen A:n samalla, kun äitinsä sai kahvila-seurakseen Neidin kanssa K:n ja S:n. Äiti sai aamukahvia ja aivan mielettömän hyvää valkosuklaa-suklaakakkua ja oli niin mukava vaihtaa kuulumisia kaikessa rauhassa uhma-ahmailijoiden saadessa purkaa energiaansa pallomeressä.

3,50 € IKEAn kahvila.
Pää edellä pallomereen!
Ja pallomeri-touhujen jälkeen töttikset syömään yläkerran
ravintolaan, missä tietysti Tyypin maitolasi kaatui. Sen kerran, kun mukana
ei ollut vaihtohousuja. 
Kun haettiin lapset leikkimästä, tiedusteli leikkitäti, ovatko nämä ihan parhaita kaveruksia, kun olivat kuulemma koko ajan leikkineet yhdessä.

Tyttöjen lisäksi Tyyppi tykkää leikkiä serkkunsa kanssa. Serkun kanssa ikäeroa on puolisen vuotta siten, että Tyyppi on vanhempi. On kiva, että serkun kanssakin löytyy yhteistä puuhaa ja näillä kahdella onkin keskenään aina vauhti päällä. Viihtyvät reippaasti yhdessä leikkien mummulassa, eikä leikkipuistotreffeillä paljon tarvitse näitä äitien viihdyttää.
On oikeastaan ihan mieletöntä, että ympäriltä löytyy suloista töttis-seuraa ja myös äidille uusia samassa elämäntilanteessa olevia ystäviä. Koska aika rankkaa tämä äitiys olisi ihan yksin itsekseen.

Toivottavasti tiedätte keitä olette. 

1 kommentti:

Kiitos, kun kommentoit!