torstai 7. toukokuuta 2015

Äitienpäivälahja etukäteen

Sain eilen etukäteen äitienpäivälahjan. Kävimme Formula Center Helsingissä (Myllypurossa) ajamassa 40 minuutin verran kartingia. Pikkuveljeni lähti itseasiassa järjestämään tätä karting-ajelua synttäreidensä kunniaksi ja saimme sitten samalla idean, että kustannamme äidillemme ajelun äitienpäivälahjaksi ja aviomies sitten nappasi ajatuksen kustantaa ajelun minulle äitienpäivälahjaksi.

Olen käynyt kerran ajamassa kartingia, taisin olla silloin 9-vuotias. Oikeastaan ainoa mitä siitä muistan, on se, että isäpuolellani oli Upsider Perry-pullo kädessä koko sen ajan, kun minä ja veljeni ajoimme. Ei mikään ihan positiivisin muisto. Eilisestä jäi huomattavasti mukavampia muistoja! :)

Formula Center on perustettu vuonna 1995 ja se sijaitsee maan alla. Rata oli tosi hieno ja tosiaan kallion sisällä, joten puitteet valoineen olivat kyllä viimeisen päälle. Meitä oli ajamassa yhteensä 8 ja ryhmäkoko oli juuri sopiva, joskin ryhmäkoko voi enimmillään olla jopa 32 kuljettajaa.

Ennen radalle suunnistamista, valitaan sopivan kokoiset kypärät ja käydään pukemassa ajohaalarit, huppu ja ajokäsineet. Ohjaaja myös kertoo miten radalla toimitaan, millaisia lippuja voidaan heilutella ja turvallisuusohjeita.


Me ajoimme ensin 10 minuutin harjoittelua, sitten 10 minuutin aika-ajon ja lopuksi vielä 20 min kilpailun. Sai ajaa tähän pakettiin enemmän, kuin riittävästi ja viimeiset 5 minuuttia sitä oikeastaan jo odotin, että koskakohan ruutulippu heilahtaisi. Huomasi myös, että loppua kohti, vaikka radan oli ajanut ympäri jo ainakin 40 kertaa, alkoi keskittyminen herpaantua, minkä johdosta minäkin löysin itseni kerran rengaskasaan tömpsähtäneenä.


Hännänhuippuna.
Yllätyksenä tuli miten rankkaa ihan oikeasti tuon auton ajaminen on!

Molemmat kädet puristivat rattia ja molemmilla käsillä kyllä rattia piti kääntää auton suunnistamiseksi oikeaan suuntaan. Nissan Noten ratti tuntui aika kevyeltä tuon jälkeen. :) En todellakaan ajatellutkaan saadessani ajaa suurimmalta osin "poikaporukassa", että yltäisin kärkikolmikkoon, mutta en myöskään aika-ajon jälkeen ollut vihoviimeinen. Varsinaisessa kisassa sitten jäin kyllä hännänhuipuksi äidin keskeyttäessä kilpailun.

Mutta siis, vitsi miten siistiä oli! Meillä oli huippuhyvä ja toisiaan tsemppaava porukka ja ajaminen oli kyllä kivaa. Mikä ettei uudestaankin. :)

Ja hei: äitienpäivän kunniaksi tulevana sunnuntaina äidit ajavat ilmaiseksi perheen kanssa, joten kannattaa mennä viettämään vauhdikas äitienpäivä Formula Centeriin!

2 kommenttia:

  1. Ihmiset on erilaisia. Itse en voisi kuvitella itseäni minkään karting-auton rattiin. Ei ole mun juttu. Ammattikuskin kyydissä olin kyllä kerran ralliautossa, enkä ole varmaan koskaan pelännyt yhtä paljon, mutta kuitenkin se on yksi hienoimmista kokemuksista elämässä. Se adrenaliini. :) Kuinka taitavia kuskit ovat, kun menevät pientä metsätietä pitkin ihan mieletöntä vauhtia. Mutta enpä tiedä menisinkö silti toista kertaa! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tiedä uskaltaisinko itse rallikuskin kyytiin. :)

      Poista

Kiitos, kun kommentoit!