torstai 23. huhtikuuta 2015

Nyhtöpossua!

Voin sanoa, että tätä postausta luonnostellessa, meillä kotona leijuu mitä herkullisin tuoksu! Nyhtöpossu on siis uunissa ja tällä hetkellä 125 asteen lämmössä on menossa neljäs haudutustunti. Jatkossa täytyy muistaa, ettei paastopäivinä uunissa ole mitään näin herkulliselta tuoksuvaa, sillä nyt on todella itsekuri koetuksella. :)

Eilen illalla siis aloitin nyhtöpossun valmistuksen laittamalla kasslerin yön yli marinoitumaan jääkaappiin. Ohjeen nyhtöpossun tekoon nappasin täältä! Luulin, että marinadin tekeminen olisi ollut jotenkin hankalampi juttu, mutta koko hommaan meni 10 minuuttia. :)

Marinadiin siis (lähes) linkin ohjeen mukaisesti:

- ½ yksikyntisestä valkosipulista
- 1 dl barbeque-kastiketta
- 1 tl kuivattua chiliä
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 tl mustapippuria
- ½ tl suolaa

Kaikki vaan huolella sekaisin. :)
Ja sitten kääntelemään lihaa niin, että marinadia on ylt´ympäriinsä.
Ajattelin, että possu olisi mahtunut 1-litran MiniGrip-pussiin, mutta ei. :)
Onneksi löytyi joulun jäljiltä kinkun paistopussi laatikosta.
Kaikki marinadi mahdollisimman tiukasti pussiin ja pussi kiinni. Yöksi jääkaappiin ja seuraavana päivänä tuntia ennen uuniin laittoa liha huoneenlämpöön. Liha uunivuokaan ja kaikki marinadi mukaan -) uuniin keskitasolle 30 min 200 asteessa, minkä jälkeen vuoka peitetään foliolla ja lämpöä alennetaan 125 asteeseen. Liha uudelleen uuniin alatasolle 4-5 tunnin ajaksi.

Ei hurmaa ulkonäöllään tultuaan uunista ulos 5 tunnin jälkeen. 
Vedin kahdella haarukalla lihan säikeiksi ja näkyvät rasvaiset osat heitin saman tien roskakoriin.

Näyttää jo aika paljon paremmalta, eikö? 
Säikeiden päälle kaadetaan vielä desilitra barbeque-kastiketta ja sekoitellaan, minkä jälkeen liha laitetaan uuniin vielä noin 5-10 minuutin ajaksi 225 asteen lämpöön ylätasolle, jotta pinta karamellisoituu.


Tästä tuli siis niin herkullista!!

Harmittaa lähinnä se, että tänään oli itselläni paastopäivä (tänään on ollut haastavin paastopäivä koskaan!), minkä seurauksena söin itse 110 g:n nyhtöannokseni salaattiannoksen kanssa ja Tyyppi ja isi saivat kylkiäisiksi Oolannin vohveliperunoita (jotka olivat isin mukaan mauttomia, mutta Tyypin mukaan herkullisia). Jatkossa taidan tehdä perunatkin itse. :) Huomiselle jäi vielä jonkin verran, joten huomenna herkutellaan loput joko toast- tai pita-leipinä salaattitäytteiden kera.

1 kommentti:

  1. Rrrakastan nyhtöpossua! Olen jotenkin aina mieltänyt sen "liian vaikeaksi" tehdä, mutta eihän tuo nyt niin hankalalta näyttänyt - pitääpä kokeilla jonain päivänä :)

    VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit!