tiistai 28. huhtikuuta 2015

Kurkkaus jääkaappiin

Tosi monessa syömiseen keskittyvässä tosi tv-ohjelmassa kurkistetaan aina ohjelmaan osallistujan jääkaappiin. Mun mielestä se on kivaa, joskin tietysti se jääkaapin sisältö voi olla enempi tai vähempi lavastettu. Olen tässä parin viikon aikana kuvaillut ruokaostoksia, mutta tänään ajattelin näyttää miltä meidän jääkaapissa (tai jääkaapeissa) näyttää. 


Meillä on siis kaksi jääkaappia, joista tämä vasemmanpuoleinen on enemmän sellainen, missä on ruoanlaittoon liittyviä juttuja sekä jo tehtyjä ruokia. 

Vähän ankean näköistä. 
Pekonia ja mozzarellaa löytyy usein jääkaapista. :)
Jos ruoassa on pekonia tai mozzarellaa, ei maku oikein voi mennä pieleen. 
Näin kesää kohti, kun mennään, niin savun makuinen BBQ-kastike on jääkaapin (ja kaasugrillin) vakiovaruste.
Jääkaappi-pakastinyhdistelmä on nykyään niin erilaisessa käytössä, kuin vuosia taaksepäin, kun asuttiin aviomiehen kanssa kaksistaan. On niin jännää, että miten erilaista ruoanlaitto on tuolloin ollut, kuin tällä hetkellä. Kotiruoanlaitto on kivaa, olisinpa hoksannut sen jo aikaisemmin. 

Paljon rasvatonta maitoa, floraa, porkkanaa, kukkakaalia (Neidille),
tuoretta kurkkua, paprikaa, kananmunia, voita ja leivontamargariinia, vesikannu...

Tyypin herkkuhetkiä varten mansikka-jutiikkia, pullataikinaan kevytmaitoa ja hiivaa, soijaa (ostoslistalle), Sambal Oelek-chilitahnaa (suht tulista, mutta ei liian) ja Neidille Nan2-korviketta (vielä muutaman kuukauden ajan). 

Kuluvan viikon ensimmäinen paastopäivä on takana ja siis vitsi, miten helppo päivä verrattuna viime viikon torstaihin! Kalorimäärä ollut paastopäivälle kaikin puolin kohtuullinen ja päivällisellä tosi herkullinen ja helppo kanasalaatti niin paastoajalle, kuin aviomiehellekin. Pakettiin jäljelle jääneet kanafileet valmistuvat huomenna suklaiseksi chilibroileriksi. 

Hapankorppu, 1 vpl ~9,4 g = 32 kcal
Tulevana sunnuntaina on luvassa sitten kroppamittoja, kuvia ja ahtautumista tavoitehousuihin. 

2 kommenttia:

  1. Oon kade teidän jääkaapeista. Meidän keittiö on sen mallinen, ettei sinne mahtuisi mitenkään toista jääkaappia. Ja haluan että meillä on pieni pakastin keittiössä. Meillä on sellainen jääkaappi-pakastin-yhdistelmä, jossa on 70 litrainen pakastin alhaalla ja yläpuolella reilu 100 litrainen jääkaappi. Se on aivan onnettoman pieni. Jos vähänkään tahtoisi valmistaa ruokia etukäteen jääkaappiin, niin ei onnistu. =(

    VastaaPoista
  2. Kaksi jääkaappia olisikin kätevää!
    Meillä kun on yleensä kauppareissun jälkeen jääkaapissa melkoinen kaaos... :D Kun ei edes yleensä jakseta järjestellä tavaroita mitenkään järkevästi, vaan kunhan ne äkkiä sinne heitellään.
    http://ihmetellen-kummaa.blogspot.fi/2015/03/kurkista-jaakaappiin.html

    VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit!