perjantai 27. maaliskuuta 2015

Neiti 8 kk

Tällä viikolla Neidillä oli tiistaina neuvolakäynti. On niin omituista, että Neiti on jo 8 kuukauden ikäinen! Aika tuntuu sujahtavan ohitse ihan pelottavaa vauhtia. Päivät ovat välillä pitkiä, mutta viikot ja kuukaudet super-lyhyitä.

Tiistaiseen neuvolakäyntiin sisältyi myös lääkärin vastaanotto. Pituutta Neidillä oli 69 cm ja painoa 7850 grammaa. Vertailun vuoksi Tyypin vastaavat mitat olivat 72,8 cm ja 9595 grammaa. Kaikki on hyvin ja lääkäri bongasi (jälleen) tuon verensokerin-seurantamaininnan (mikä olisi siis pitänyt ottaa Neidistä 4-6 vko:n ikäisenä) ja tällä kertaa se sitten mitattiin Neidin sormenpäästä terveydenhoitajan toimesta. Neiti ei ollut tästä millänsäkään ja verensokeri oli oikein hyvä.

Neidin vuorokausirytmi on kuulemma mallillaan ja yöunet ovat vertaansa vailla. Aamuisin Neiti herää noin klo 6.30-07, jolloin juo pullollisen (125 ml) maitoa ja unet yleensä jatkuvat tästä vielä tunnin tai kahden ajan. Jos on sovittu jotakin menoa tai kyseessä on Tyypin kerhoaamu, niin silloin Neiti ei enää jatka uniaan, vaan maitopullon myötä herätään aamutoimiin.

Aamupäivällä Neiti saattaa silloin tällöin ottaa pienet ~20 min mittaiset torkut, muuten päiväunet nukutaan samaan aikaan isoveljen kanssa, pääsääntöisesti klo 13-15. Tiistaisin ja torstaisin, kun Tyypillä on aamuisin kerho ja herätys on aikaisemmin, niin molemmat menevät aiemmin myös päiväunille. Lepoa riittää molemmilla yleensä 2-2,5 tunnin ajaksi, mutta Tyypin kohdalla vaatii kyllä varsin touhukkaan aamun.

Oli pakko kurkata tuolta Playtime-blogista vähän Tyypin osaamisia. Hän oli 8 kuukauden ikäisenä oppinut juuri peruuttamalla istumaan ja ~9 kuukauden ikäisenä ei pysynyt enää hetkeäkään paikoillaan, vaan konttasi varsin vauhdilla menemään ja seisoi kaikkia mahdollisia tukia vasten. Neiti ottaa tämän veljeään huomattavasti rauhallisemmin. Hienosti Neiti osaa istua niin syöttötuolissa, kuin rattaissakin, mutta istuminen itsekseen on vielä varsin joka suuntaan horjuvaa. Lattialla ollessaan Neitikään ei pysy hetkeäkään paikoillaan, mutta Neiti liikkuu joko kellon viisarinomaisesti pyörien itsensä ympäri tai sitten peruuttelee paikasta toiseen (tahtomattaan?). Typpi on muutaman kerran huudellut olohuoneesta huomatessaan, että Neiti on reissanut tv-tason alle. :)

Neiti on isoveljeään huomattavasti kärsivällisempi ja pitkämielisempi tapaus. Kunhan ympärillä riittää mielenkiintoisia leluja ja tutkittavaa, niin Neiti viihtyy lattialla pitkiäkin aikoja. Isoveli harvemmin jättää pikkusiskoaan hetkeksikään yksin, joten äidin lattialla oloaika on huomattavissa määrin vähentynyt. Isoveli on kuitenkin nyt pistänyt merkille, että Neiti on muun muassa hänen Duplo-palikoistaan huomattavan kiinnostunut ja välillä täytyy Neiti käydä kesken kaiken nappaamassa 10 cm kauemmaksi isoveljen rakentamasta junaradasta.

Neuvolasta tosiaan vinkattiin, että mikäli liikkumisen suhteen tulee jotain huolta tai murhetta, niin voidaan varailla ennen 1-vuotisneuvolaa vielä kontrolliaikaa, mutta ainakaan toistaiseksi en ole huolissani. Neiti on kuitenkin varsin aktiivista ja liikkuvaista lajia. Maitotuotteiden suhteen aloittelemme hapanmaitotuotteita 10 kk:n iässä, mutta allergiat ovat hyvin epätodennäköisiä, koska Nan:it ovat sopineet ilman ongelmia. Sitten lähellä 1 vuoden ikää, aloitamme tavallisen maidon, ensin puurossa keitettynä ja sitten juomana. :) Ihan kuin Tyypillä aikoinaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit!