sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Meidän perheen pikaruokaa

Kuten olen aiemmin kirjoitellutkin, niin pyrin tekemään ruokaa nykyään koko perheelle mahdollisimman vähän valmisruokia tai eineksiä käyttäen. Oikeastaan ainoa valmisruoka, jota meiltä silloin tällöin löytyy jääkaapista, taitaa olla pinaattiletut. Teen ruokaa aina isompia annoksia siten, että ruokaa riittää seuraavana päivänä aviomiehelle ja Tyypille lounaaksi sekä mielellään myös annos tai kaksi pakastimeen Itse syön harvemmin lämmintä ruokaa lounasaikaan, yleensä syön lämmintä ruokaa vasta iltapäivällä.

Yritän tehdä paljon ihan perus-kotiruokaa, mahdollisimman helppoja ja nopeita reseptejä ja käyttää mahdollisuuksien mukaan samoja aineksia tehdessäni Neidille ruokaisia soseita. Hedelmä- ja marjasoseet olen ostanut kaupasta (että se siitä täydellisen kotiäidin sädekehästä... :))  Nyt ensi viikolla on tarkoitus tehdä Neidille sosetta, johon tulisi cous-cousia. En ihan vielä tiedä millaista sosetta teen, mutta kerron toki sitten siitä täällä. :) Tyyppikin tykkää cous-cousista ihan valtavasti, varmaan lähes yhtä paljon kuin pastasta. Koska Tyyppi syö älyttömiä määriä pastaa aina mummulassa, niin kotona yritän tätä hieman rajoittaa.
Äidin paras apukokki!

Tyyppi on nyt muutaman päivän ajan pyytänyt ruoaksi nakkeja ja cous-cousia. Me syömme nakkeja aika vähän, mutta olen silti tarkka siitä, ettei viikossa Tyypin kohdalla suositeltu määrä vain vahingossakaan ylity. Eilen Tyypin kotiuduttua aamuiselta potkupyöräilylenkiltä, kokkailimme yhdessä Tyypin toivomaa ruokaa lounaaksi.

- pkt grillinakkeja (10 kpl)
- sipuli
- keltainen ja punainen paprika
- 4 dl vettä
- 4 dl cous-cousia
- 1 kana-fondikuutio
- loraus oliiviöljyä
- paistamiseen käytin Flora Culinessea

Silppua sipuli ja laita kuullottumaan miedolle lämmölle pannulle muutamaksi minuutiksi. Leikkaa nakit pieniksi paloiksi ja laita paistumaan pannulle sipulin sekaan. Kiehauta vedenkeittimellä vesi ja sekoita liemikuutio sekaan. Kun liemikuutio on "sulanut", lisää cous-cous veteen turpoamaan muutaman minuutin ajaksi. Leikkaa paprikat paloiksi ja lisää pannulle nakkien sekaan. Kun cous-cous on valmista lisää loraus öljyä cous-cousin sekaan ja kaada myös cous-cous pannulle. Kääntele koko setti sekaisin.


Tyyppi söi kolme kulhollista. :)
Äiti ja isikin söivät isot annokset ja maustoivat omia annoksiaan vielä Sweet Chili- ja inkivääri-valkosipulikastikkeilla.

8 kommenttia:

  1. Oothan huomannut, että ainakin HK:lta löytyy nitriititön nakki? Samoin Vanajan nakkeja on nitriitittömiä, mutta ne on kalliimpia (ja paremman makuisia!) Meidän lapset tykkää hulluna nakeista joten me on ostettu nyt niitä nitriitittömiä niin on voinut antaa useamman eikä tuu paha mieli. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos muistutuksesta! Täytyykin lisätä nuo ostoslistalle. :)

      Poista
  2. Meillä syödään välillä ihan liikaa eineksiä etenkin pinattilettuja ja pakastettuja vihanneskeittoja. Ja oliver saa liian usein ruokansa purkista vaikka pakkasessa olisi itsetehtyäkin. Tänään kuitenkin ryhdistyin taas ja oliver sai myös ihan itse syödä parsakaalia, tomaattia, avokaadoa ja päärynää soseiden lisäksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä taas ollaan niiiiiiiiiiiiiiiiin jäljessä (taas) tuossa sormiruokailussa. =D Eiköhän senkin aika kuitenkin ole edessä päin, ainakin maissinaksujen ja leivän osalta.

      Poista
  3. Nam, hyvää tuli! Nauta-fondilla tein. Annos on ihan runsas :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se olisi tietysti ollut hyvä mun toimesta mainitakin, että tuosta tosiaan tulee ihan kunnon annos ruokaa. =D ja tosiaan, tuotahan on helppo maustaa omien makujen mukaan, esimerkiksi tuore tomaatti tuo hyvää säväystä ja varmaan kesäkurpitsakin voisi toimia.

      Poista

Kiitos, kun kommentoit!