sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

EDiT!! Kirppishinnoittelusta

Tänään bongasin Facebookissa yhdellä Polarn O Pyret-kirppiksellä keskustelun, joka oli saanut alkunsa siitä, kun joku oli löytänyt 5 eurolla hyväkuntoisen tähti-paidan "livekirppikseltä" ja halusi hehkuttaa kohtuuhintaista löytöään. Tästä sitten kehittyi nopeasti kymmenien kommenttien mittainen keskustelu siitä miten aika moni pitää fb-kirppisten hintatasoa varsin ja turhan korkeana. Ja kyllä keskustelussa sitten vilahteli aika paljon myös se, miten POP:in vaatteissa tuntuu kirppiksestä riippumatta (live- tai fb-kirppis) olevan merkkivaatelisää oli vaate sitten miten kulahtaneessa kunnossa hyvänsä.

Minähän olen kirppistelijänä ehdottomasti sitä mieltä, niin ostavana kuin myyvänä osapuolena, että kun myynnissä on käytettyä tavaraa tai vaatetta, niin sen hinta ei voi olla uuden vastaavan hinta. Ei, vaikka kyseessä kuinka olisi POP, Me & I, Molo Kids, Ticket tai H&M, Lindex, KappAhl Newbie. Uuden voin ostaa kaupasta uuden hintaan, kirppikseltä ostan käytetyn huomattavasti uutta edullisempaan hintaan, tai jätän ostamatta. Nykyään ostan hyvin harvoin fb-kirppiksiltä yhtään mitään, koska yleensä postikulut nostavat hinnan uutta vastaavaan. Jos ostan Tori:sta tai Huuto.net:istä tai fb-kirppikseltä, niin pyrin aina tekemään kaupat läheltä, jotta voin käydä itse hakemassa ostettavan jutun ilman postikuluja. Yleensä nimittäin bensakulut jäävät huomattavasti postikuluja pienemmiksi. Kiva tämä Postin kirjemonopoli-asema Suomessa. :)

Sama juttu on silloin, kun olen myyvänä osapuolena: jos hinnoittelen myytävät tavarat ja vaatteet edullisiksi, ne todennäköisemmin menevät kaupaksi. En lisää hintoihin tunnearvoa, koska sillä ei ole lainkaan lisäarvoa ostajalle. Hinnoitellessa pyrin käyttämään sellaisia hintoja, mitä itse olisin valmis maksamaan. Ja minähän olen p-i-h-i. Myyntiin en kehtaisi laittaa kulahtaneita tai rikkinäisiä vaatteita tai tavaroita.

Sisävaatteiden suhteen ostajana olen yleensä valmis maksamaan enintään 5 euroa. Lelujen, ulkovaatteiden tai muiden tavaroiden suhteen on hintarajani sitten tarpeen vaatiessa joustavampi. Esimerkiksi Bumbo lähti taannoin mukaan, koska sille oli tarvetta ja myyntihinta oli uuteen verrattuna todella edullinen. Vaatemerkillä ei ole väliä, sillä vaatteet ostan lapsille käyttöä varten, en merkin vuoksi. Silloin, kun Neiti opetteli syömään soseita ja vaatteet olivat yltä päältä milloin porkkanassa, milloin bataatissa, naureskelin anopille ettei kyllä haittaa pätkääkään, jos ei vaate lähdekään pesussa puhtaaksi.

EDiT!!
Huomasin ilmaisseeni itseäni huonosti tässä, joten muotoillaanpa vielä uusiksi. :)

Harmittaa ihan suunnattomasti, kun tässä kuluneella viikolla Tyyppi iski silmänsä Nellassa ja Nutussa kassakoneeseen. Kone oli huolellisen oloisesti pakattu muoveihin ja testasin kiireessä nopeasti, että äänet ja numerot toimivat. Eipä tullut mieleeni testata aukeaako kassakoneen laatikko siitä nappulasta, jolla sen ilmeisesti kuuluisi aueta. =/ Mikä pettymys Tyypille kotona, kun laatikko ei nappulasta auennut! Mukana tuli toki avain, jolla lukon sai auki, mutta laatikko oli sen verran tiukasti jumissa, että vähän aikaa sen kanssa sai näpertää, että auki sai. Onneksi lukossa on tosiaan sellainen väkänen, joka auki ollessaan estää laatikkoa menemästä kokonaan kiinni.

Tyyppi leikkiikin nyt, että hänellä on nyt oma tietokone, jolla voi leikkiä pikkusiskon kanssa. :)

Hintaa kassakoneella ei ollut, kuin 2,50 euroa. Hinnalla ei ole väliä. Jos lelu / esine on rikki, niin ei sen paikka ole myyntipöydässä. Tai jos se on pakko sinne pistää sen 2,50 euron takia, niin olisi hyvän maun mukaista ilmoittaa millainen vika siinä on. Piste.


7 kommenttia:

 1. Meillä taitaa olla tosta kassakoneesta vähän uudempi versio,ja siihen kuuluva avain on jo hukkunut. Mutta meillä ainakin saa laatikon lukon avattua sellaisella pienellä ja kapealla auton lämpötolpan avaimella. Tai joku päiväkirjan lukko tyyppinen avain toimisi varmaan kanssa. Kokeileppas sellaista jos et ole jo ehtinyt!
  T. Kirsu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittelinkin tuonne vähän editointia, että mikä siinä kassakoneen laatikossa tarkemmin ottaen oli vikana. :) Kiitos kuitenkin vinkistä Kirsu!

   Poista
 2. Saman keskustelun bongasin :D Ja kanssasi samaa mieltä, kirppiksellä kirppishinnat! Oli sitten fb:n tai live. Muuten en ole pihi lainkaan (päinvastoin, köh...), mutta käytetystä tavarasta en kyllä ikinä maksaisi läheskään yhtä paljon kuin uudesta, enkä näe siihen mitään syytäkään. Joistain laadukkaaksi tietämistäni (sisä)vaatteista olen maksanut mielestäni paljon (esim me&i paidasta yli kympin), kun olen tiennyt, että kestää käyttöä, käyttöikä on koonkin puolesta pitkä, ja meillä on kaksi käyttäjää.

  Olen itse välttynyt tähän asti pettymyksiltä, mutta ihan vähän aikaa sitten ostin lasten dvd-elokuvia eurolla kappale, ja niistä osa oli naarmuilla ja yksi niin pahasti, että ei voinut katsoa ollenkaan :( Harmitus oli suuri, kun Nalle Puh -elokuvaa odotettiin kovasti. Kuka kehtaa laittaa tällaista myyntiin, euron takia?! Oli sen verran rikki, että ei ole kyllä myyjältä jäänyt huomaamatta, että katselukokemus ei ole kovin kummoinen...Aargh! Uutena en raski näitä ostaa, ainakaan useita, kun on aina se riski, että eivät kiinnostakaan niin paljon, ja jäävät sitten hyllyyn seisomaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa DVD:n kunto tarkistaa aina viimeistään kassalla. Monet ovat sinetöineet dvd kotelon teipillä, mutta kyllä myyjät antavat kassalla tarkistaa kunnon :) Harmi tuollainen!

   Poista
  2. Dvd:t ovat yksi asia, jonka samaten olen oppinut kantapään kautta. Ja oli muuten myös Nalle Puh-dvd, joka opetti, se ensimmäinen elokuva. :( Toista ei ole toistaiseksi tullut vastaan, joten se on kirppisostoslistallani.

   Poista

 3. Itse olen samaa mieltä, että kirpparilla kyllä näkee näitä "maksa merkistä- vaikka olenkin likainen ja rikkinäinen" tuotteita. Uskon, että osasyy tähän hinnannousuun on nettikaupat, koska ihmiset ovat tänä päivänä hintatietoisia ja tietävät mitä käytetystä vastaavasta maksetaan. Mutta livekirpparit ovat kuitenkin livekirppareita ja harvoin niissä asiakas suostuu maksamaan sen mitä itse pyytää. Hulluhan ei ole se joka pyytää, vaan se joka maksaa ;)

  Itse rakastan me&i vaatteita, mutta en ihan kaikkea siltäkään merkiltä osta, vain sellaisia jotka miellyttää omaa silmää. Joskus ihanasta vaatteesta saatan maksaa bodysta jopa 15e, mutta tällöin jo tiedostan sen että uusi tuote on maksanut n.25e ja body on uudenveroinen, sekä oikeasti sellainen jota tulee käytettyä. Kuitenkin ostan vaatteet käyttöön, joten miksikään "paremmiksi" vaatteiksi eivät nuokaan tule. Jos body on pieneksi jouduttuaan myyntikuntoinen, niin tiedän että saan siitä varmasti lähes 10e :) Joten loppujen lopuksi body voi maksaa minulle vain 5e. Joskus on käynyt jopa niin, että olen saanut itse kirpparilta ostamastani ja lapsillani käytössä olleesta vaatteesta jopa enemmän kuin olen itse maksanut. Nyt puhun vain me&i vaatteista. Uutena en raaski me&i:lta juurikaan vaatteita ostaa. Yksi syy tähän on myös se, että me&i alentaa vaatteet yleensä -50% kauden loputtua, jolloin uuden bodyn hinnaksi jää 12-13e. Harmi niiden asiakkaiden puolesta jotka ovat ostaneet nämä vaatteet normihinnalla ja osa maksaa puolet. Tosin tällöin valinnanvaraa ei enää ole ääretöntä määrää ;)

  Pitääköhän minun blogata tästä aiheesta ;)

  Harmi tuo "rikkinäinen" kassakone! Kyllä ottaa niin päähän myyjät, jotka eivät voi olla rehellisiä. Lisään myös, että rikkinäiset, likaiset ja jollakin tapaa vajavaiset tuotteet joutavat roskiin, ei kirpparille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo onkin yksi ja kaikin puolin oiva näkökulma, tuo jälleenmyyntiarvo! Postaa ehdottomasti tästä aiheesta. :) Minä kun niin satunnaisen harvoin (jos koskaan) ostan noita merkkivaatteita muksuille, niin olisi kiva lukea käytännön konkreettinen postaus aiheesta.

   Poista

Kiitos, kun kommentoit!