tiistai 17. helmikuuta 2015

Pii-paa pii-paa!

Kirppistelyt ja hankinnat muutenkin ovat nyt pitemmän aikaa "luonnollisesti" olleet lähinnä hankintoja lapsille. Kuitenkin aina kirppiksiä kiertäessäni pyrin bongaamaan myös jotain ihan sellaista aikuisten oikeaa myös itselleni tai kotiin. Mitään astiasarjaahan en esimerkiksi kerää, mutta nyt olen huomannut, että olisi aika kiva kerätä. Jotain.

Timo Sarpanevan
Ölkky-lasi
Kuva lainattu täältä.
Muutama esineet ovat sellaisia, jotka ovat minulle todella tärkeitä ja jos sellaisia kävelisi vastaan kirppiksellä tai näissä monilla eri nimikkeillä kiertävissä second hand-kaupoissa, niin kotiuttaisin ja heti.

Esimerkiksi Timo Sarpanevan Kekkerit-sarjaan kuuluvat olutlasit (ölkyt) olisivat sellaiset, jotka haluaisin löytää. Mummini lahjoitti vuosia sitten 4 tällaista lasia aviomiehelle, mutta ne valitettavasti yksi kerrallaan ovat hajonneet tuhannen sirpaleiksi. Onneksi sanotaan, että sirpaleet tuovat onnea. Saimme samaan aikaan lahjaksi myös Kekkerit-sarjan pienemmät lasit (4 kpl), mutta jostain syystä niiden muotoilu tai Wirkkalan Ultima Thule-suunnittelu ei kolahda yhtään.

Kesäkuussa 2013 järjestettiin Helsingin Messukeskuksessa ihan huipputapahtuma, eli Messukirppis. Tuolta löysin silloin itselleni Arabialle Heljä Liukko-Sundströmin suunnitteleman Äitipingviinin. Kun sitten tätä googlailin, niin tällä pingviinillähän on myös poikanen. Ja tätä poikasta nyt sitten tähyilen, josko se kävelisi jossain vaiheessa vastaan.


Lauantaina ihan yks kaks yllättäen yllätyksenä, lähdimme Tyypin kanssa piipahtamaan ja kiertämään Akselissa. Ostoslistalla oli Neidille muutama uusi 74 kokoinen body ja ne löytyivätkin. Plus muutama muu juttu:

Duploja Tyypille, hintaan 1,50 euroa.
Tupla-tuttipullo lähtee myyntiin yhdessä muutaman muun peruspalikan kanssa.
Neidille hame. Olen etsinyt jo pitempään hametta, joka olisi kätevä yhdistää body-sukkahousutyhdistelmään.
Ja nyt sellainen löytyi 2 euron hintaan.  

2 bodya koossa 74 ja ihanat Pikku Myy-housut yhteishintaan 2,60 euroa.
Väri hieman vääristynyt tässä, täydellisen tumman turkoosi Polo Sport-mekko Neidille.
Koko tuntematon, mutta käyttöön tulee 100-varmasti, kunhan koko on sopiva!
Hintakin oli sopiva: 2 euroa.
Neidille kevääksi vk-käsineet, hinnaltaan koko euron.
Tyypille paloauto. Pii-paa-pii-paa paloauto ujeltaa...!
Hinta 3 euroa. Valot vilkkuvat ja auto ajelee eteenpäin kuski heiluen.
Mutta, huomenissa on luvassa jotain todella mukavaa ja mielenkiintoista postattavaa!
Aamulla nimittäin muksut pääsevät aamupäivän ja päiväunien ajaksi mummulaan ja minä pääsen puolestani tutustumaan Suomen panttilainaamon eli Helsingin Pantin toimintaan. :) Niin siistiä! Pysykääpäs siis kuulolla. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit!