tiistai 13. tammikuuta 2015

Operaatio fariinisokerin pehmentäminen

Olen tosi pitkään halunnut tehdä suklaa-cookies... ööh, siis suklaakeksejä. :)
Aviomiehellä oli töissä tulossa sellainen tilaisuus, johon hän oli vähän niinkuin erehdyksessä lupautunut leipomishommiin, joten saatiin samalla kertaa tilaisuus kokeilla tätä Valion sivuilta löytynyttä aivan mielettömän helppoa reseptiä.

Fariinisokeri oli kovettunut kivikovaksi omassa pussissaan.
Ilmatiiviiseen Minigrip-pussiin, teelusikallinen vettä keskelle kimpaletta ja
seuraavana iltapäivänä oli sokeri pehmoista.
Rouhi 200 g suklaata. Meillä oli 100 g tummaa ja
100 g valkoista suklaata. 
125 g huoneenlämpöistä voita ja 3/4 dl fariinisokeria + 3/4 dl sokeria + 2 tl vaniljasokeria
vatkataan vaahdoksi. 
Vaahdon sekaan vatkataan 2 munaa ja sitten sekaan sihtasin
1/2 tl leivinjauhetta ja 3 dl vehnäjauhoja ja vielä kaikki huolella sekaisin.

Kaada taikinan sekaan suklaarouhe ja sekoita karkeasti taikina vielä sekaisin. 
Nosta taikinasta nokareita pellille leivinpaperin päälle. Jätä ympärille tilaa,
sillä keksit leviävät uunissa. Tuollaisista ruokalusikan kokoisista nokareista tulee sellaisia
halkaisijaltaan ~10 cm kokoisia keksejä. Seuraavalla kerralla tehdään pienempiä nokareita.
Uuniin 175 astetta ja meidän uunissa olivat tasan 10 minuuttia.
Olivat ehkä vielä parempia seuraavana päivänä. Sellaisia täydellisiä cookie-rakenteellisia. 


ps. voi että mua ärsyttää toi mun puhelimen kamera, jolla kuvaan, kun kuvat on aina tuollaisia ällön kellertäviä. =/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit!