torstai 1. tammikuuta 2015

Neiti 5 kuukautta

Näin uuden vuoden alkajaisiksi, toivottelen tietysti teille kaikille ruutujen niillä puolin oikein rattoisaa ja reipasta uutta vuotta! Täällä otimme uutta vuotta vastaan hyvää musiikkia aviomiehen kanssa kuunnellen ja Fresita-pullon korkaten. :) Naapureiden kanssa turistiin vielä pihalla reilun tunnin ajan vuoden vaihtumisen jälkeen (itkuhälytin mukana) ja saipas äiti todella hedelmäistä valkoviiniäkin juoda lasillisen. Aamulla lapset nukkuivat yli yhdeksään, joten ihana oli itsekin nukkua hyvät yöunet.

Tyyppi alkaa olla paranemaan päin flunssasta ja aviomieskin kävi eilen työpöydän ääressä, mutta oma flunssa on kyllä rankasta päästä, kuten on Tyypinkin ollut. Varovasti toiveissa on päästä lauantaina spinning-tunnille, mutta nähtäväksi jää. =/

Neidillä tuli 5 kuukautta ikää täyteen tuossa hieman ennen joulua ja eilen kävimme sitten piipahtamassa neuvolassa. Kaikki on Neidillä hienosti ja eilen myös päättyvän vuoden kunniaksi ensimmäinen alaetuhammas puhkesi näkyviin (vasemmalla). Pituutta Neidillä on 64 cm ja painoa 6730 grammaa. Joulupukki toi äidille lahjaksi höyrytinosat kattilaan, joten Neiti pääsi uusimpana soseena testaamaan parsakaalia alkuviikosta.Eli miksaussuhde oli 135 g parsakaalia ja saman verran perunaa ja ihan hieman perunoista keitinvettä. Tästä tuli 4 purkillista, annoskokoina reilut 2/3 piltti-purkit, eli riittävät tällä hetkellä yhdeksi ateriaksi. Huomenna on tarkoitus tehdä Neidille porkkana-kukkakaalisosetta.

Joulupukki (kummitäti) toi Neidille
aivan ihanan pinkin viirinauhan, joka
löysi paikkansa pinnasängyn ympäriltä.
Tänään aamulla maistettiin ensimmäistä kertaa puuroa. Näyttää tosiaan siltä, että Neiti nukkuu nyt yöt läpi ja vasta aamulla ~7.30 aikoihin juo pullollisen maitoa, joten sinällään kiirettä iltapuuron syöntiin yöunen parantamisen vuoksi ei ole, kuten Tyypin kohdalla. Puurona meillä on Muksun ensi-kaurapuuro, jota Neiti sai 5 vauvalusikallista näin ensimmäisellä maistelukerralla. Sekoitin puuron kuumennettuun Nan 1-korvikkeeseen ja sekoitin mukaan hieman marjaisaa banaanisosetta. Koska äitiä jännittää alkaa tehdä itse noita lihasoseita, niin opetellaan puuro ensin. ;)

Neiti on harkitsevaisempi ja selvästi rauhallisempi, kuin isoveljensä. Neiti viihtyy tarkkaillen ympäristöään ja lelujaan, mutta ei viihdy mahallaan lähes ollenkaan. Kolmisen kertaa on Neiti ihan itse kääntynyt, muuten Neiti liikkuu selällään kellonviisarinomaisesti itsensä ympäri ja meno on varsin villiä silloin, kun saa viilettää ilman vaippaa ja vaatteita. Neiti viihtyy masulla olon sijaan hyvin kyljellään.

Neidille on tärkeää saada nukkua aamupäivisin lyhyet unet. Yöunien pitkästä kestosta riippumatta, aamuisin Nukkumatti kutsuu viimeistään 10.40 noin 45 min ajaksi. Sitten ollaan hereillä ja mennään uudestaan päiväunille samoihin aikoihin isoveljen kanssa 12.30-13.00. Neiti toki nukkuu pitempään, kuin veljensä ja yleensä heräilee noin klo 15. Jos uni jostain syystä jää lyhyemmäksi, niin sitten nukkuu vielä yhdet lyhyet torkut noin 16.30-17. Yöunille mennään aika tarkkaan klo 18 ison maitopullon kera.

Unilla suunnattoman tärkeitä ovat Joulupukin tuoma suloisen
pehmoinen Pentikin pupu ja Ammu. 

4 kommenttia:

 1. Onnea 5kk ikäiselle neidille :)
  Itse löysin juuri valmiin bataattisoseen. Kyllä helpottaa kummasti kun ei tarvitse itse keittää bataattia ja pienistää pakastimeen jääpalamuotteihin.
  Kauniin viirin on tyttö saanut pukilta :) Rauhallista ja mukavaa uutta vuotta!

  VastaaPoista
 2. Voi pientä suloisuutta! Ihana kuva. <3

  Iloa uuteen vuoteen, toivottavasti flunssa antaa periksi. Itsekin niistän ja niistän ja pojat myös rohisee. Kumman sitkeitä nää taudit tänä talvena olleet. No, ehkä kevät menee ilman sen suurempia sairasteluita.

  VastaaPoista
 3. Lihasoseita voi tehdä itse myös siten, että kypsentää palan lihaa (esim. broilerin file) uunissa, leikkaa pieniksi palasiksi ja pakastaa. Pakastettu lihapala raastetaan sitten jäisenä raastimella ja sekoitetaan vihannes soseen joukkoon. Itse olen käyttänyt sellaista pientä valkosipuliraastinta ja liha pitää tosiaan olla ihan jäistä että raastaminen onnistuu.

  VastaaPoista
 4. Voi hitsi miten hyvin neiti nukkuu! Mun 8-kiloinen pojanjötkäle vaatii tissimaitoa 2-3 kertaa yössä ja jos tulee isoveljeensä niin haluaa sitä koko ekan vuoden. Ehkä pakko vieroittaa tällä kertaa aiemmin... Tai sitten vaihdan korvikkeeseen niin ei tule niin usein tissiä ikävä :D

  VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit!