maanantai 5. tammikuuta 2015

Miksi väsyttää?

Neiti ja Tyyppi antavat minun ja aviomiehen nukkua todella ihanteellisesti. Neiti menee nukkumaan iltaisin melko tarkkaan klo 18.00 maitopullon kanssa. Neiti juo toisen pullollisen (2 dl) maitoa klo 22.30 eikä herää tähän, vaan jatkaa unia. Aamulla Neiti on herännyt samaan aikaan isoveljensä kanssa aika tarkkaan klo 9.11. Neiti on ainakin tähän saakka ollut uskomattoman levollinen nukkuja!

Enemmän äitiä herättelee öisin levottomammin nukkuva isoveli. Tyypistäkin huomaa, että yöunen laatuun vaikuttaa selvästi se, että ulkona ei olla päästy energiaa kuluttamaan. Tyyppi menee nukkumaan nykyäänkin melko tarkasti 19.30-19.45, mutta iltahulinoista riippuen nukahtaminen voi venähtää jopa tunnilla eteenpäin.

Minä menen nukkumaan yleensä, kun olen syöttänyt Neidin ja nyt olen opettelemassa eroon pahasta tavastani surffata kännykällä tai tabletilla netissä ennen nukkumaanmenoa. Saan siis yleisesti ottaen nukkua todella pitkiä pätkiä ja yhteensä unta kuitenkin kertyy siis ajalla ~23.00-9.00. Ja silti aamuisin olen ollut todella väsynyt ja herääminen on ollut haastavaa. Olen ihan varma, että tämä pari viikkoa kestänyt "lomailu" säännöllisestä syömisestä ja liikkumisen taukoaminen höystettynä ulkiolman puutteella ovat syitä tähän.

Niinpä tänään on ollut vihdoinkin ensimmäinen paastopäivä, ja hyvin on mennyt, joskin tuo 500 kalorin raja on ylittynyt ja todellisuudessa kaloreita on uponnut noin 800. Vettä olen juonut reippaasti pitkin päivää ja on päivään mahtunut myös kahdesti reipasta ulkoilua, mikä myös kummasti on piristänyt omaa mielialaa, kun ulkona on paistanut aurinko ja lasten kanssa "selviydyin" ensimmäistä kertaa yksin ulos muutamaan viikkoon.


Tyypille tuli uskomattoman paha mieli, kun tänään läksimme aamupäivällä ulos. Hän on pitkään halunnut kokeilla liukuria ja tänään sitten lähdettiin tuohon 15 min vaunuttelun päässä olevaan mäkeen liukuri mukana ja kun liukuri sitten vain hassutti Tyyppiä koko ajan eikä liukunyt yhtään, niinkuin Tyyppi olisi halunnut, niin itkuhan siitä tuli. Olisi pitänyt tajuta ottaa pulkka mukaan, ihan lievä paska mutsi-fiilis takaraivossa. Nappasin Tyypin syliin ja sovittiin, että lähdetään heti päikkisten jälkeen uudestaan mäkeen ja otetaan isi ja pulkka mukaan. Käytiin ennen kotiinlähtöä vielä leikkipuistossa vähän kiipeilemässä ja keinumassa.

Puolitoista tuntia raikasta ulkoilmaa ja molemmat muksut sain samaan aikaan päikkiksille. Päikkisten jälkeen laitettiin isille ruokaa (makkarakeittoa pakastimesta) valmiiksi ja Tyypille lämmitin eilistä lasagnea. Neitikin heräsi varsin sopivasti, vaipanvaihto ja pullollinen maitoa, toppikset muksuille ja vanhemmille päälle ja mäkeen!


Meillä varmaan nukutaan hyvin ensi yönä(kin). Miten teillä nukutaan?

1 kommentti:

  1. Voi mitkä unet teidän pikkuinen nukkuu. Meidän 7 kk typy menee yöunille klo 22-23 ja yön aikana herätään ainakin 4 kertaa. Herätys on 8-9 aikaan. Ei siinä äidille paljon omaa aikaa iltaisin jää ja yöherätyksetkin välillä vähän väsyttää. Päiväunia meillä nukutaan yhteensä 3-4 tuntia. Isoveikka taas pitää huolen, että äiti ei pysty nukkumaan päivällä, kun meidän 3,5-vuotias ei enää nuku päikkäreitä. Ehkä sitä sitten taas joskus saa nukkua...

    VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit!