sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Meidän perjantai

Bloginkin on aika palata arkeen, joten saatte jälleen luettavaksi viikottaisia meidän päivä-postauksia. Näillä onkin ollut aika paljon lukijoita, mikäs sen mukavampi juttu! Tällä kertaa luvassa perjantai ja ensi viikolla sitten lauantai, jolloin allekirjoittanut lähtee aviomiehen kanssa hyppimään, huutamaan ja laulamaan äänensä käheäksi Apulannan keikalle.


5.47: Tyypin huoneesta kuuluu: "Äiti, haluan kuivat housut!" Tyypille on sattunut mini-pieni pisuvahinko, joten Tyyppi käy pisulla ja jatkaa unia puhtaassa pyjamassa.

6.08: Neiti jokeltelee iloisesti pinniksessä ja koska oma oloni on vielä todella flunssainen, niin päätän juottaa Neidille pullollisen maitoa ja siten varmistaa vielä parin tunnin unet.

6.20: Aviomiehen herätyskello soi. Kurkku on kipeä ja päätä särkee, joten käyn nappaamassa paracetamol-ibumax-yhdistelmän ja jatkan unia. Toivon, että tänään(kin) lapset nukkuvat pitkään.

6.42: Aviomies lähtee töihin.

8.24: Vilkaisen kelloa, kurkku ei ole enää kipeä, mutta päätä särkee edelleen. Ajattelen, että torkun vielä 15 minuuttia...

9.11: Tyypin huoneesta kuuluu, että hän on nyt hereillä ja hän haluaa, että äiti sytyttää keltaisen valon (äidin yöpöydän valo). Tyyppi sipsuttaa makuuhuoneeseen Puh-karhut kädessä ja tyyny kainalossa, kuten monena aamuna nykyisin.

9.16: Tyyppi haluaa pötkötellä sängyllä ja katsoa vähän aikaa Pipsa Possua tabletilta. Neitikin heräilee ja jokeltelee iloisen kuuloisesti pinniksestä. Käymme Tyypin kanssa sanomassa Neidille hyvät huomenet ja saamme super-ihanat hymyt ja kikatukset. Tyyppi katselee Pipsa Possua samalla, kun vaihdan Neidille puhtaan vaipan ja vaatteet. Neidin mielestä tyhjä, rapiseva wipes-muovikääre on tavattoman kiinnostava, eikä tunnu haittaavan vaikka sen kovalla kulmalla tökkää itseään otsaan.

9.28: Neiti kikattelee omassa huoneessaan pinniksen päällä olevalle mobilelle samalla, kun pesen hampaat. Nappaan Neidin kainaloon ja lähdemme alakertaan kahvinkeittoon. Tyyppi jää vielä pötköttelemään. Napsautan kahvin tippumaan ja lämmitän samalla Neidille maitoa puuroa varten. Neiti syökin hyvällä halulla kymmenkunta lusikallista.

9.53: Tyyppikin tulee alakertaan aamupalalle, Nalle-ruispuuroa pienen pienellä voi(flora)silmällä. Äidille muroja, maitoa ja banaania. Ja kahvia. Neidin suu käy lakkaamatta ja juttua riittää. Tyyppiä Neidin jututus naurattaa. Ja Tyypin naureskelu naurattaa Neitiä. Näillä kahdella on nykyään super-suloisia hetkiä yhdessä. Mikä naurattaa (ja välillä itkettää) äitiä.

Isoveli pitää pikkusiskoa koko ajan kädestä kiinni. 
10.20: Neidin aamun päikkäreiden aika. Neiti nukahtaa samantien. Pelaamme Tyypin kanssa karhu-peliä (Nalle Puh-Kimble), joka kuitenkin jää kesken, kun Tyyppi alkaa kikkailla ja ilmoittaa ettei halua pelata. Ei pelata sitten. Kiukkuraivari, kun Tyyppi haluaakin pelata. Vastaan, että jos peli lopetetaan kesken, niin sitten se lopetetaan ja piste. Ohjaan Tyypin puuhastelemaan jotakin muuta ja siivoilen keittiöstä likaiset astiat koneeseen.

10.42: Neidin huoneesta kuuluu itkahdus, tutti on tipahtanut. Tyyppi haluaa lainata Neidin autoa ja saa luvan.

10.53: Tyypin mielestä on aika ärsyttää äitiä ja hän aloittaa huutokonsertin. Varoitan, että jos huuto jatkuu, niin Puh-karhut lähtevät jäähylle.

10.54: Puh-karhut ovat jäähyllä eteisen hattuhyllyllä.

11.02: Neiti herää aamun torkuilta. Haen Neidin alakertaan, missä Tyyppi keikkuu olohuoneen sohvalla vara-Puh kainalossa ja kuuntelee Täti Monikaa ja Hottentotti-laulua.

11.12: Neiti syö hyvällä halulla 2/3 piltti-purkillista maissi-porkkana-perunasosetta ja kikattaa isoveljen toilailuille. Isoveljellä ei ole kuulemma vielä nälkä ja tämä kuuntelee olohuoneessa autopesula-leikin lomassa 3 Iloista rosvoa-laulua.

11.28: Neiti viihtyy hienosti leikkimatolla lelukaaren alla olohuoneessa isoveljen kanssa. Alan valmistella Tyypille pikkuhiljaa lounasta enkä osaa päättää pidänkö tänään paastopäivää vai en. Koska olo on vieläkin flunssainen, niin päätän, että paastopäivä saa odottaa. Mietin samalla, että illalla, kun muksut ovat nukkumassa ja aviomies lätkämatsissa, niin taidan kyllä katsoa C More Play:sta Noah-leffan, vaikka odotukset sen suhteen eivät korkealla olekaan.

11.53: Tyyppi syö lounaaksi paistettuja perunoita ja bolognese-kastiketta. Hyvin uppoaa. Tyypin syödessä lounasta, Neiti muuttuu hieman itkuisaksi, joten Neidille vaipanvaihto ja johan ilme kirkastuu, kun saa pyöriä ilman vaatteita pitkin leikkimattoa. Ihan hassu tyttö.

12.13: Tyyppi ihmettelee äidille, mihin se ruoka lautaselta oikein katosi...? Onko se Tyypin taskussa vai menikö se piiloon lautasen alle...? Tyyppi saa leikkiä vielä sen aikaa, kun käyn laittamassa Neidin päiväunille maitopullon kanssa 15 minuuttia myöhemmin. Kaivamme pitkästä aikaa äidin aarrearkun esille ja sieltä Kinder-suklaamunista tuttuja äidin Huuto-netistä metsästämiä leluja, joista etenkin niistävä pingviini ja pulkalla laskeva pingviini ovat Tyypin mieleen.

12.43: Neiti nukkuu unipussissa 140 ml maitopullon jälkeen. Tyyppi reippailee sänkyyn ja Puh-karhut kainalossa (ovat päässeet pois jäähyltä) kääntää vielä tyynynsä oikein päin (Herra Hakkaraisen pitää kuulemma olla oikein päin).

12.58: Tyyppikin nukkuu. Äidin oma aika: Sydämen asialla, kuppi kahvia ja kaksi voileipää ja lyhyet unet, joilla kyytiä viimeisille flunssapöpöille.

14.31: Käyn avaamassa Tyypin huoneen oven ja Tyypin heräillessä ripustan pyykit kuivumaan. Tyyppi rakentaa huoneessaan palapeliä ja kun vaatteet ovat löytäneet paikkansa kaapista, järjestelemme vähän Puh-karhuja uusille paikoille sekä leluja laatikoihin. Hyllystä löytyy myös Tyypin dinosaurus-aiheinen värityskirja, jota pitää samantien tietysti alkaa värittää.

14:50: Neiti herää, vaipanvaihto.

15.16: Välipalalle muksujen kanssa alakertaan. Aviomies on illalla menossa lätkämatsiin, joten tarkoitus on kiiruhtaa Tyypin kanssa käymään isossa keltaisessa kaupassa (S-Marketissa), kun aviomies ehtii kotiin. Tyyppi syö välipalaksi mansikka-banaanirahkaa. Neidillä ei ole vielä nälkä, joten teen aviomiehelle voileivät valmiiksi ja lämmitän sitten pullollisen maitoa.

15.27: Aviomies tulee kotiin. Tyyppi menee ovelle vastaan, odottaa että isi soittaa ovikelloa ja koska ovi on takalukossa, huikkaa isille oven läpi, että isi vähän auttaa. :) Niinpä isi avaa oven avaimella juuri sen verran, että Tyyppi saa oven kahvasta auki. Tämä on Tyypin mielestä isin työpäivien huippuhetki, se hetki, kun isi tulee kotiin.

15.42: Kerron Tyypille, että jos hän lähtee reippaasti kauppaan, niin voimme autossa kuunnella Leijonan metsästystä. Jäbä lähtee reippaasti pukemaan ja autolle.

15.56: Tyyppi kysyy onko hänellä laulua, kuten Neidillä (Fintelligens Mikä Boogie, jota laulan versiolla Mikä vauva, mikä boogie...) ja onhan Tyypillä: Poju Poika saunoo. :) Sovimme, että kuunnellaan se heti, kun tullaan autoon takaisin.

16.08: Tyyppi suhaa innoissaan pikkukärryn kanssa. Kärryyn poimitaan kukkakaalia, porkkanoita, bataattia, paahtoleipää, kurkkua, maitoa... Ärsyttää kun Neidille ei ole tarjolla Nan:ia, kuin 2 dl tetroissa, joten seuraavana päivänä on kuitenkin pakko lähteä käymään kaupassa. No eipä ole näköjään mozzarellaraastettakaan...

16.22: Kassahihnalle Tyyppi nostaa tavaroita innoissaan ja kertoo jokaisen kohdalla kassatytölle mitä ostetaan ja kenelle. Kun tavarat on nostettu, Tyyppi vie pikkukärryn paikoilleen ja jää vahtimaan miten liukuovi aukeaa kerta toisensa jälkeen. Tästä tykkään ehkä eniten tässä meidän isossa keltaisessa kaupassa, kun kauppa on aina niin rauhallinen ja siellä on turvallista antaa tuon 3-vuotiaan taapertaa itsekseen.

16.36: Autossa kuunnellaan Poika saunoo, mistä Tyyppi on alkuun ihan hyvin vähän innoissaan ja kun biisi loppuu, niin se pitää kuunnella uudestaan. Ja uudestaan. Ja uudestaan. :)

17.08: Kotona lämmitän Tyypille ruokaa ja kun isi ehtii mainita, että ruoaksi voisi olla pastaa, niin jäbä saa aikamoisen kiukkuraivarin, kun ruoaksi onkin perunamuussia. Onneksi raivarista selvitään, kun äiti rauhallisesti selittää, että seuraavana päivänä on ruoaksi pastaa, kun isi kokkailee herkkulasagnea. Olen taas löytänyt itsestäni rauhallisuutta ja kärsivällisyyttä Tyypin raivareiden suhteen. Ehkä sitä imeytyy vereen flunssapöpöistä? Syön yhdessä Tyypin kanssa aviomiehen minulle kokkaileman salaatin.

17.32: Neiti alkaa hiukan kitistä ja isi vaihtaa Neidille puhtaan vaipan ja pyjaman. Neiti kieppuu ja viuhtoo innoissaan ympäriinsä leikkimatollaan.

17.45: Aviomies lähtee kaverinsa kanssa lätkämatsiin ja lämmitän Neidille valmiiksi pullollisen maitoa. Neiti on ollut hereillä ~3 tuntia, joten on aika prinsessan lähteä unille. Tyyppi jää siksi aikaa leikkimään alakertaan parkkihallilla, Duploista rakennetulla pankilla ja DiY-autopesulalla. Neiti juo pullollisen maitoa ja nukahtaa unipussiin Ammun ja pupun kanssa tutti suussa.


18.02: Keitän itselleni kupillisen kahvia ja alkaa Tyypin ja äidin yhteinen leikkiaika. Koska Neiti menee niin aikaisin nukkumaan, niin pyrin aina illalla leikkimään Tyypin kanssa autoilla, Duploilla, FP Little People:illa, palikoilla, pelaamaan lautapelejä eli viettämään todellakin aikaa vain ja ainoastaan Tyypin kanssa. Lapset kasvavat niin nopeasti.

18.59: Iltapala-aika: Tyyppi haluaa karjalanpiirakkaa ja viinirypäleitä. Jäbä työntää itse jakkaran jääkaapin eteen ja ottaa piirakan jääkaapista ja laittaa sen leivänpaahtimeen ja napsauttaa päälle. Missä ihmeen vaiheessa pienestä Tyypistä on kasvanut noin omatoiminen Tyyppi? Tyypin mielestä hauskinta on, kun leivänpaahtimen saa napsauttaa pois päältä ja tämä pitäisi saada tehdä heti-heti-heti. :)

19.06: Pelaamme Nalle Puh-Kimbleä samalla, kun Tyyppi syö iltapalaa. Kuutosia ei äidille tänään nopasta tule, joten Tyyppi voittaa pelin mennen tullen. Olemme vaikeuttaneet peliä aiemmasta pelitavasta, eli nyt karhu pääsee liikkeelle vain kuutosella ja kaikki 4 karhua kiertävät samaan aikaan kehää.

19.27: Iltapesulle ja Tyyppi nukkumaan. Tyypillä on ollut aikamoisia show-esityksiä iltaisin, kun on pitänyt mennä nukkumaan. Lähinnä Tyyppi huutaa sängystään 10-15 krt, että peitto pitää laittaa hänen ja Puh-karhujen päälle. Tänään sovimme, että jos peitto pysyy päällä ilman huuteluita, niin voimme heti aamulla jatkaa kesken jäänyttä parkkihalli-leikkiä, eikä äiti siivoa leikkiä yöksi pois.

DiY-parkkihalli. :)
19.52: Tyyppi haluaa vielä käydä pissalla. Takaisin peiton alle ja nukkumaan.

20.08: Uhkaus tuntuu toimivan, sillä Tyyppi nukahtaa ongelmitta.

20.24: Noah-leffa pyörimään. Leffa onkin ihan erilainen, kuin olin kuvitellut. Anthony Hopkins on aina yhtä ihana.

21.16: Neidin huoneesta kuuluu lohduton parku ja aika kiireesti kiiruhdan yläkertaan katsomaan mikä on hätänä. Eipä siinä sen kummempaa, kuin, että Neidillä on nälkä. 160 ml maitoa uppoaa hetkessä ja hetken lauleltuaan Neiti on takaisin unten mailla.

21.33: Kiroan Elisa Viihde-boxin alimpaan mahdolliseen maanalaiseen kerrokseen, koska taaksepäin kelaus tiltauttaa leffan ja koko boxi pitää buutata ennenkuin se alkaa taas toimia. =/ Aargh.
Aviomies kotiutuu ja leffan jälkeen katsoo jotain lätkämatsia vielä telkkarista. Itse painelen nukkumispuuhiin.

23.38: Olen vieläkin hereillä. Olen pelannut Candy Crushia ja Candy Crush Soda-pelejä jonkun 20 leveliä. Nukkumaan...

0.17: Aviomies tulee nukkumaan. Päätän, että tästä lähtien en enää ennen nukkumaanmenoa surffaa netissä tai leiki tabletilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit!