tiistai 20. tammikuuta 2015

Kaksin kappalein reseptejä

Kuten aikaisemmin jo kirjoittelinkin, niin olen päättänyt aloittaa meidän perheessä pienen ruokaremontin. Tuntuu nimittäin siltä, että meillä syödään viikosta toiseen paljon hyvinkin samanlaisia tai peräti samoja ruokia, ja kuitenkin, kun ruokaa lähes joka päivä teen, niin voin samalla oikein hyvin kokeilla meille jotakin uutta.

Viime viikolla keskiviikkona illalla tein ensimmäistä kertaa suklaista jauhelihakastiketta. Muutama viikko, ehkä reilu kuukausi sitten kokeilin Knorr:in Chili con carne-mausteseosta, mutta maku oli jotenkin todella pliisu ja päätinkin sitten, että jatkossa kokeilisinkin tehdä carnea ihan itse alusta asti. Mutta sitten, kun aloin näitä uusia reseptejä netin ihmeellisestä maailmasta etsiskelemään, niin pääsin Yhteishyvän reseptit-sivustolle ja sieltä löysin Meksikolaisen jauheliha-suklaakastikkeen ohjeen. Ihan hieman reseptiä muutin, sillä en tykkää käyttää tomaattimurskaa vaan paseerattua tomaattia, mihin sitten tarpeen mukaan itse murskaan sauvasekoittimella kotimaista tomaattia. Ja juu, tiedän, että paseeratussa tomaatissa ei varmastikaan käytetä kotimaista tomaattia. :)

Eli tätä minun versiotani varten tarvitset:
Perusmausteet
jauhelihaa varten.

400 g naudan jauhelihaa
1 sipuli
½ valkosipulista (yksikyntinen eli pikku pallo)
oliiviöljyä paistamiseen
jauhelihan maustamiseen paistaessa paprikaa, suolaa ja mustapippuria
½ tl kanelia
1 prk paseerattua tomaattia (basilika-oregano Rainbow)
4 dl vettä
1 naudanlihafondi-kuutio
1 tl Sambal Oelek-chilitahnaa
25 g tummaa chili-suklaata


Ota jauheliha huoneenlämpöön ½ tuntia ennen paistamista. Silppua sipuli pieneksi silpuksi ja laita oliiviöljyyn kuullottumaan miedolla lämmöllä paistinpannulle. Murskaa valkosipuli sipulin sekaan kuullottumaan. Itse paistoin jauhelihan neljässä osassa toisella pannulla (suolaa, mustapippuria ja paprikajauhetta maun mukaan) ja sitä mukaa, kun erä tulee ruskistettua, kaada sen isommalle pannulle sipulien sekaan. Lisää kaneli sipuli-jauhelihaseokseen sekä paseerattu tomaatti. Sekoita. Kiehauta 4 dl vettä (vedenkeittimellä) ja lisää sinne joukkoon fondi-kuutio. Lisää fondi-veden kanssa pannulle soijakastike sekä chilitahna. Kiehauta hiljalleen 10 minuuttia ja lisää joukkoon paloiksi leikattu suklaa ja sekoita sulanut suklaa kastikkeen joukkoon.

Tämä oli siis ihan älyttömän herkullista. Ja tarjolle riisin kera! Tyyppikin suostui syömään, kun markkinoin hänelle tämän suklaakastikkeena. :)

Toinen helppo ja tosi herkullisen mausteinen arkiruoka, jonka meidän perhe testasi viime viikolla, oli Nakkiminestrone-keitto. Alkuperäinen resepti löytyy täältä, mutta meillä oli taas ihan pikkuisen erilainen toteutus.

Eli minun versioni oli tämän näköinen:

1 pkt HK Popsi grillinakkeja (300 g)
Flora Culinessea nakkien paistamiseen
1,5 litraa vettä
2 naudanliha-fondikuutiota
pussillinen keittojuureksia
1 prk tomaattipyrettä
2 dl täysjyväpastaa (pienikokoista, esim. gnocchi)
1 tl oreganoa
rouhittua mustapippuria

Pilko nakit ja ruskista paistinpannulla. Lisää kattilaan vesi ja sekaan sulamaan fondikuutiot. Kiehuvan veden sekaan lisää tomaattipyre ja pasta. Anna kiehua muutama minuutti, jonka jälkeen lisää sekaan keittojuurekset. Anna kiehua noin viitisen minuuttia, sekoita välillä (pasta tykkää painua pohjaan) ja lisää lopuksi nakit ja oregano sekä mustapippuri.

Huom: alkuperäisessä ohjeessa nesteen määrä on todella vähäinen, mutta meidän perheen mielestä keitossa pitää olla se ns. pitkä liemi.

Nämä molemmat ovat löytäneet tiensä tämän perheen masuihin. :)

1 kommentti:

  1. Kiitos minestronekeitto ajatuksesta. Mulla meinaa tässä vähän tehdä tiukkaa nää ruuat tällä hetkellä kun ajatuksena olisi jo pikkuhiljaa antaa pikkusiskolle samaa ruokaa kuin mitä meillekin. Kasvis tai jauheliha(miksei kanakin) versiona tämä on juuri hyvä resepti :)

    VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit!