torstai 15. tammikuuta 2015

Ei SAA LYÖDÄ ÄiTiÄ!

Ei SAA LYÖDÄ PiKKUSiSKOA!
Äitiin sattuu, kun sinä lyöt. 
Pikkusiskolle voi tulla tosi iso pipi, jos sinä lyöt tai roimit. 

Saako Tyyppi lyödä äitiä?
Saako äiti lyödä Tyyppiä? 
Saako Tyyppi lyödä pikkusiskoa? 
Saako pikkusisko lyödä Tyyppiä?
Saako isi lyödä Tyyppiä?
Saako Tyyppi lyödä isiä? 

Ja sitä rataa. 
Voi pyhä hermorata sentään, miten paljon mä i-n-h-o-a-n sitä, kun Tyyppi lyö. =/ 

Nyt on otettu taas aktiivinen 3 minuutin jäähytys käyttöön varoituksen kera. Toivotaan, että sillä olisi jonkinlaista vaikutusta tähän asiaan. Päiväkerhossa pyysin myös josko voisivat keskustella tästä asiasta, ettei se ole vain äidin tyhmää keksintöä ettei äitiä ja pikkusiskoa saa lyödä. ps. on se vaan hieno juttu, ettei kotiäitiys ole työtä, vai mitä?

4 kommenttia:

 1. Minä oon lanseerannut sellasen kolmen värin sääntösysteemin, kun musta tuntui, että lapsilla oli sääntöjä niin paljon, ettei ne enää välittäneet noudattaa niitä. Näin se toimii: Punaiset säännöt on semmosia, joiden rikkominen satuttaa itseä tai toista ja niitä ei IKINÄ saa rikkoa (siis esim lyöminen, potkiminen, parkkipaikalla juokseminen, suihkussa hyppiminen). Keltaiset säännöt on arjen sujumiseen vaikuttavia asioita, joiden rikkomisesta ei seuraa mitään vakavaa ja joista voidaan joustaa satunnaisesti (siis reippaasti pukeminen, syöminen, käsien pesu vessassa käynnin jälkeen, nukkumaan meneminen ajoissa, karkkia vain karkkipäivänä ym). Vihreät säännöt on sitten sellaisia hyviä tapoja, joita on kohteliasta noudattaa (syöminen suu kiinni, tervehtiminen, vastaaminen kysyttäessä jne). Musta tuntuu,, että tällä systeemillä meillä on helpottanu elämä, kun lapsetkin tietää, mitkä on ehdottomia sääntöjä ja mistä voi joustaa. Onninin auttavasti hoksaa tämän ja Sampo on sisäistänyt ihan kokonaan. Meinaan vaan, että esim tämmösellä systeemillä saa tuommosiakin asioita selitettyä lapsille :) Meillä on jäähytys lopetettu kokonaan, kun aiheutti enemmän aggressiota kuin poisti. Joskus poikkeustapauksessa joudun toisen laittamaan portaalle istumaan kun on joku tilanne päällä.

  Tuo värijärjestelmä on mun oma kehitellä ja oon törkeen ylpeä, kun se ainakin meillä on toiminut niin hyvin :D

  VastaaPoista
 2. Mua ärsyttää ihan suunnattomasti kun mun kiellot joskus menee yhdestä korvasta sisään ja toisesta ulos. Välillä oon sit karjahtanut oikein kunnolla niin että käy asia selväksi :/ hakeeko tuolla lyömisellä huomiota vai osoittaa muuten vaan mieltään? Kun selvästi tietää että sua ärsyttää ja varmaan sen takia sen tekeekin. Ootko joskus kokeillut sitä että jätät täysin huomiomatta eli teet ihan päinvastoin. Jos tyyppi lyö sua niin meet vaan rauhallisesti pois ja jos lyö siskoa niin nostat syliin ja silität ja kysyt sattuiko pahasti. Kun musta tuntuu että tuosta lyömisestä on tullut sellainen mörkö teille. Meillä toi ainakin toimii, sanon että sit jatketaan mitä oltiin tekemässä kun toinen osaa taas käyttäytyä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tuesta Mia!
   Jäähy on ainakin hetkellisesti tuonut positiivisen muutosta tilanteeseen, joten toivottavasti jatkossa pelkät varoitukset riittävät.

   Poista
  2. Kiva kuulla että toimii! Meillä nukkuminen on nyt taas vaihteeksi tappelunaiheena...

   Poista

Kiitos, kun kommentoit!