torstai 11. joulukuuta 2014

Meidän torstai

3.37: Herään syöttämään Neidin. Neiti on pusannut himmeän tuutin, joten vaihdan vaipan ja Neiti jatkaa uniaan.

4.03: Tyyppi herää käymään potalla. Haluaa sinisen peiton päälle ja jatkaa uniaan.

4.12: Kirjoittelen postauksen Ei niin hyvässä vedossa.

4.37: Jatkan unia.

7.20: Herätyskello herättää. Torkku päälle.

7.40: Pakko nousta. Tyyppikin herää, mutta ilmoittaa että äiti saa avata oven, mutta ei tulla vielä huoneeseen.

7.56: Tyyppi keittää äidille kahvia. Äidille iso lasi vettä ja Tyypin keittämä aamukahvi.

8.01: Tyyppi syö aamupalaksi karjalanpiirakkaa.

8.07: Käyn hakemassa Neidin alakertaan. Neiti pötköttelee hetken aikaa leikkimatollaan ja Tyyppi käy potalla pusaamassa tuutin. Päätän testata mahtuisivatko tavoitefarkut nyt jo jalkaan sillai, että ne päällä voisi liikkuakin... JA NEHÄN MAHTUVAT!!!

8.14: Tyypille telkkarista Jättikurpitsa-muumi pyörimään ja Neidille vaatteiden- ja vaipanvaihto. Teen Tyypille eväät kerhoon mukaan.

8.26: Lämmitän Neidille mukaan pullollisen maitoa.

8.38: Neiti turvakaukaloon ja Tyypille ulkovaatteet päälle. Muksut autoon ja kerholle!

8.52: Kerholla Tyypille kerhotossut jalkaan ja reippaasti Tyyppi lähtee paistamaan pipareita lasten kanssa. Äiti kiirehtii käymään ruokakaupassa ja viemässä täydennystä Nellan ja Nutun-kirppispöytään.

9.16: Neiti juo pullollisen maitoa Prisman aulassa. Käydään tekemässä ruokaostokset. Punaisilla hintalapuilla varustetut jauhelihat (Atria Naudan parempi jauheliha 10%) löytävät tiensä ostoskärryyn -) lihapullia ja bolognese-kastiketta tarvitaan pakastimeen! Tomaatit ja kurkut lähtevät matkaan vasta Lidl:stä Prisman lähes tuplaisten kg-hintojen vuoksi.
Lisäykset torstaina pöytään nr. 35

9.54: Nellan ja Nutun (eli Länsikeskuksen) parkkihallissa. Vähän alkaa olla hapottava olo aamun ryntäilyn ja syömättömyyden takia (paastopäivä...), mutta on niiiiiiin kiva viedä lisää tavaraa myyntiin, kun pöytään oli kuulemma tullut hyvin lisää tilaa.

10.16: Tiedustelen vielä mikä on tämänhetkinen myyntisaldo: 128 euroa, olen jo nyt super-tyytyväinen ja vielä on myyntipäiviä jäljellä! Harmi vaan, että nyt on kaikki kaapit syynätty tosi tarkkaan, mutta ehkä vielä jotain löytyisi lauantaiksi... Katsotaan. ;) 

10.22: Autolla kiireesti takaisin kerholle. Vanhemmat on kutsuttu syömään pipareita ja juomaan mehua. :) 

10.33: Auto parkkiin ja kaksi super-hyvää Tyypin leipomaa piparia ja kerholasten touhujen seurailua.  Neitikin tarkkailee menoa täpinöissän.

11.08: Käydään vielä Lidl:ssä lasten kanssa ostoksilla. Mukaan kurkkua, tomaattia, paprikoita, karjalanpiirakoita... Sekä aivan killeri-ihana Lidl:in ostoskori, jossa mukana myyntituotteiden pienoismalleja. Tyyppi innostuu, kun kotiin voidaan nyt avata ihan oma Lidl-kauppa ja Puh ja Puhina voivat mennä ostoksille.

11.36: Tyyppi vetää aivan käsittämättömät kilarit kotona ja roimii Neidin kaukaloa.-) Puhit varoituksen kera jäähylle. Tajuan, että Tyypillä on 100-varmasti pissahätä, mikä kiukun lietsoo. Annan Tyypin vähän aikaa raivota yläkerrassa ja sillä aikaa puran Neidin ulkovaatteista ja kaukalosta sitteriin. "Vaihdan farkut verkkarihousuun..." kuten laulussa sanotaan.

11.42: En tajua miten, mutta onnistun (jälleen) pysymään rauhallisena Tyypin raivarin kanssa ja selitän, että taitaa olla kova pisuhätä ja mennäänpäs potalle. Kärki raivolta katkeaa ja Tyyppi sanoo haluavansa syödä lounasta. Tyyppi syliin ja raivari on käsitelty alta pois. Uskomatonta. Käymme vielä läpi (Tyyppi sylissä), että välillä voi alkaa kovastikin kiukuttaa, mutta se ei haittaa ja että jos on kova pisuhätä, niin silloin voi todella kovasti kiukuttaa. Alakerrassa Tyyppi käy nätisti pyytämässä Neidiltä anteeksi, että roimi tämän kaukaloa. Lupaan, että Puhit voivat tulla jäähyltä pois ja mukaan päikkiksille, jos Tyyppi lähtee ruoan jälkeen reippaasti päikkispuuhiin.

11.48: Tyypille lounaaksi pinaattilettuja ja ihan pikkuisen puolukkahilloa. Neidille pullo maitoa, joka ei vielä uppoa. Neidin päiväuniaika lähestyy kovaa vauhtia, joten päätän skipata syötön 10 minuutin päähän ja samalla laittaa Neidin päikkiksille.

12.01: Tyyppi päikkiksille. Neidille vaipanvaihto, unipussiin ja pullo maitoa ja Neitikin on unten mailla Tyypin tavoin 10 minuuttia myöhemmin.

12.12: Puran kauppakassit ja haen unohtuneen puhelimen autosta. Avaan läppärin ja naputtelen mainos-viestejä myynnissä olevista tuotteista Nellan ja Nutun fb-sivuille kuvien kera. Tarjolla (pöydässä nr. 35) olisi vielä muun muassa ihana Guessin musta pieni paljetti-koristeinen laukku (18 €) sekä Mayoralin valkoinen pehmeä, uudenveroinen hupputakki (16 €).** PRiCELESS OMA AiKA! **

14.01: Soitan aviomiehelle ja kysyn haemmeko hänet töistä. Ei kuulemma tarvitse. Tyyppi saa nukkua vielä vähän aikaa.

14.20: Käyn avaamassa Tyypin huoneen oven. Äkäinen reaktio, johon vastaan, että pötköttele rauhassa ja sano sitten, kun äiti saa tulla. Kysyn saanko sytyttää kattovalon, mutta tähänkin tulee kielteinen vastaus. Alan lajitella pyykkejä koneeseen.

14.22: "Nyt äiti saa tulla!" Kysyn nukkuiko pieni poika hyvin, vastaus on myöntävä. Tyyppi tulee auttamaan pyykkien lajittelussa ja käy potalla. Pyykkikone rullaamaan ja lähdemme alakertaan. Neiti nukkuu vielä.

14.42: Tyyppi ei halua vielä välipalaa, Lidl:istä ostettu lelukori ja "kaupan" hyllyjen täyttäminen kiinnostaa enemmän.


Kauppias järjestää tavaroita myyntiin. 
Pienoismallit ovat super-suloisia. 
Perusteellista työtä: myös ostosten pakkaaminen hoituu rahastuksen yhteydessä.
Kyllä Puh-karhut saavat hyvää palvelua!
15.06: Tusina Puh-karhuja on käynyt ostoksilla ja kauppias-Tyyppi on rahastanut niin punaisia, keltaisia kuin oranssejakin rahoja. Neitikin herää ja Tyypin mielestä Neidin välipala on täysin turha asia, kun äidin pitäisi leikkiä kauppaleikkiä. Kerran yritetään roimia sitterissä olevaa pikkusiskoa, mutta uhkaus kauppaleikin jäähyttämisestä toimii. Tyypille välipalaksi (mitäpä muutakaan...) karjalanpiirakkaa ja Neidille maisteltavaksi mango-sosetta purkista.

15.25: Tyyppi haluaa katsoa Teletappeja. Ostin dvd:n viime perjantaina Nellasta ja Nutusta (1,50 €) ja se on kyllä ollut hitti. Etenkin se, kun Hipsu käyttää konetta. Samalla Neiti juo pullollisen maitoa. Neiti viihtyy leikkimatolla lelukaaren alla, asettelen hierontatyynyn paikoilleen oikean hartiaseudun vaiheille ja turrutan 15 minuutin ajan lämpöhierontaa kipeään kohtaan.

16.10: Siivoan keittiötä, Neiti pyörii kellon viisarinomaisesti leikkimatollaan ja kuulen miten Tyyppi tsemppaa pikkusiskoaan kääntymään mahalleen. "Nyt on tosi lähellä Neiti Näpsä!" "Jaksaa jaksaa!"

16.20: Tyyppi haluaa syödä pinaattilettuja. Mutta ei puolukkahilloa. Tai sittenkin puolukkahilloa. Tai sitten ei. Ihan vähän äiti laittaa puolukkahilloa. Äidillä kasvaa ihan varmasti yksi harmaa hius päähän. Äiti juo Danonen juotavan mansikkajogurtin ja kupillisen kahvia. Ei auta, pakko ottaa särkylääkettä, niin kipeä oikea hartiaseutu on. :(

16.25: Isi tulee kotiin. Tyyppi menee ovelle vastaan. Haluaisin kääntää meidän olohuoneessa ruokapöydän toisinpäin, mutta en keksi mihin sitten sijottaisin keittiön liikuteltavan laatikoston. Ärsyttää. Tyyppi jatkaa pinaattilettujen syömistä. Neiti on vähän kitiseväinen ja nostan hänet keinuun, josko siinä torkahtaisi. Ei torkahda, mutta viihtyy mainiosti.

16.50: Aviomies on saanut makaronilaatikon uuniin ja muistutan, että tänään on sekä Neidillä, että Tyypillä kylpypäivä. Neiti pyörii pelkässä bodyssa äidin valvovan silmän alla pitkin olohuoneen leikkimattoa. Tyyppi jatkaa kauppaleikkiä. Kaksi kertaa Puh-karhut lähtevät kaupasta maksamatta, mutta palaavat kiltisti (äidin) lompakon kera.

17.25: Neidin kylpyhommiin! Neiti on aika väsynyt, mutta viihtyy lämpöisessä vedessä niin pitkän tovin, kun isi jaksaa neitosta kannatella. Kuivatellessa sitten testataankin äänijänteitä ja meteli yltyy sen verran kovaksi, että nappaan Neidin vaippasillään mukaani ja puen alakerrassa maidon lämmitettyäni vasta pyjaman päälle. Nyyh, osa 62 cm koon vaatteista alkaa olla pieniä.

17.48: Neiti maitopullon kera yläkertaan, vauva unipussiin ja pullo suuhun. 10 minuuttia myöhemmin pullo on tyhjä ja neitokainen sikeästi unten mailla. Sängyssä meinaa kuitenkin tulla itku, kun "Ammu" ei olekaan paikallaan (Neiti tykkää hieroa sitä naamaansa juuri ennen nukahtamista) ja haen sen alhaalta. Uni löytyy saman tien. Tyyppi kylpyyn isin pitäessä vahtia.

18.09: Saan mahtavan idean! Aviomiehellä on huomenna työpaikan pikkujoulut ja Espooseen on luvattu edelleen ei niin hienoa-säätä, joten me suuntaamme aamulla IKEAan. Ostoslistalla on muutama juttu ja IKEAssa yleensä Tyyppi on viihtynyt varsin mukavasti. Tällä kertaa pääsee myös testaamaan lasten leikkihuonetta, mikäli siellä vain on tilaa.

18.32: Laitan Tyypille iltapalaa ja pienen kikkailun myötä Tyyppi syö reippaasti. Täytän tiskikoneen ja saan senkin pyörimään. Tiskaan vielä pullotutit. Iso lasi vettä.

19.04: Syön kaksi viipaletta Real-leipää leikkeleillä, tomaatilla ja kurkulla ja toisen ison lasillisen vettä. Tyyppi ja isi pelaavat Kanin loikka-peliä ja Kimbleä olohuoneessa.

19.25: Tyypin hammaspesuaika. Tyyppi hassutellessaan pamauttaa vessan oven päin isovarvastaan ja haluaa isin sylin sijaan äidin syliin lohdutettavaksi. Nauru tulee tilalle, kun Puh-karhut eivät suostu istumaan vessan pallilla vaan putoavat kerta toisensa jälkeen pää edellä lattialle. Pipi ei vaadi puhalteluja. Isi pesee Tyypin hampaat.

19.33: Tyyppi sanoo hyvää yötä ja lähtee isin kanssa yläkertaan. Isi jää silittämään paidan ja samalla teilaa Tyypin iltakikkailut. Ainoastaan Tyypin Pikku pörriäinen on jäänyt alakertaan ja sen saatuaan ovat iltahepulit siinä.

19.38: Neiti äännähtää, tutti on pudonnut. Tutti suuhun, uni jatkuu. Suunnittelen aviomiehen joululahjoja, hän kun ei halua mitään tiettyä, vaan yllättyä. :) No, täältä pesee!

20.08: Aviomies lupaa hieroa allekirjoittaneen yli-kipeää hartiaa samalla, kun katsoo futista.

20.30: Huh huh, lasi vettä vielä ennen nukkumaanmenoa. Tänään väsyttää. Varmaan tuleva kaksi-päiväinen vetovastuu?ps. Jossain välissä päivän mittaan on myös tullut jotain syötyä. Varmastikin kalorimäärä jossain 700 tienoilla. Lauantaina sitten katsotaan, miten kroppa reagoi, kun kalorimäärää myös paastopäivinä pikkuisen nostellaan.

5 kommenttia:

 1. KÄÄK mitkä tossut veit kirpputorille!!! I-H-A-N-A-T <3 Olipas touhukas päivä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeps, ja olihan ne menneetkin samantien kaupaksi 2 euron hinnallaan. :) Huomisesta olisi tarkoitus laittaa kahden viimeisen myyntipäivän ajaksi -50% hintalappu ja päästä viimeisistä tavaroista myös eroon. Myynti tähän mennessä 166 euroa.

   Poista
 2. Nukkuuko teidän lapset joka yö noin pitkään? :O Meillä ei oo IKINÄ nukuttu noin pitkiä yöunia! Siis että vauvana kuudesta aamukahdeksaan ja isompanakin kellon ympäri... Meillä molemmat nukkuu nykyään suunnilleen yhdeksästä seitsemään, eivätkä nuku päiväunia. Tai Onni nukkuu päiväkodissa, Sampo satunnaisesti. Kotona ei kumpikaan. Oispa ihana, kun ne nukkuis vähän enemmän! Mutta ei ne vaan nukahda ennen yhdeksää, ja viikonloppuisinkin viimeistään puoli kahdeksalta heräävät ihan itse. Viikollakin on tarvinnut harvemmin herätellä viime aikoina, kun on panostettu siihen, että ovat sängyssä puoli ysiltä, että nukkuvat varmasti "jo" yhdeksältä. Omat unet on lyhentyneet viime aikoina, kun ei malta mennä heti nukkumaan, vaan viettää hetki aikaa ihan kahdestaankin. Aamulla pitää kuitenkin jo kuuden jälkeen heräillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä nuo pääsääntöisesti nukkuu tuollai. :) Eli Neiti menee nukkumaan 18.15 (muuten iskee kiukku) ja tuolloin uppoaa pullollinen maitoa. Yleensä syötän vielä toisen pullon maitoa yötä vasten siinä ab. 22-22.30 välillä, mutta tuolloin ei Neiti edes herää. Tyyppi menee nukkumaan melko tarkkaan joka ilta 19.30 ja on viimeistään 20.30 unessa ja nukkuu sitten aamulla yleensä sinne noin klo 08 asti.

   Ja joo, meillä on ilmeisesti lapset jonkinlaisia super-nukkujia ilmeisesti. :) Tyypin päiväuniaika on lyhentynyt kylläkin, eli päivälevolle jäbä menee noin klo 13 ja 14.15-14.30 herättelen jos on ehtinyt nukahtaa. Neiti nukkuu yleensä aamulla (herätysajasta riippuen) tunnin päikkärit 10-11 ja sitten pitkät päikkärit 12.30-15 Tämä on pääsääntö. :)

   Poista
  2. Pikkusen oon kateellinen! :D Meillä ei nuo vauvanakaan nukkunu koskaan kellon ympäri, hyvä jos 11 tuntia. Ja sekin monessa pätkässä! Päivöunia ne sentään silloin nukkui. En kyllä ymmärrä, miten nuo on niin vähäunisia, kun itse oon tarvinnut aina paljon unta, eikä mieskään mikään kukkuja ole. Noo, ehkä ne nukkuu sitte teineinä :D

   Poista

Kiitos, kun kommentoit!