torstai 11. joulukuuta 2014

Lahja kirppikseltä?

Nyt vietetäänkin koko tämä tuleva viikko blogissa tiukasti kirppistely-teemaisena.

Kuten olette varmaan huomanneet, niin minä r-a-k-a-s-t-a-n kirppiskierroksia. Olen huomannut, että en osaa enää shoppailla rennolla fiiliksellä "tavallisissa" kaupoissa, vaan ennemmin lähden shoppailemaan kirppikselle. Etenkin silloin, kun ei ole mitään tiettyä mitä pitäisi ostaa. Silloin, kun ostoslistalla on jotakin tiettyä, niin silloinkin etsin mahdollisuuksien mukaan tarvittavaa kirppiksiltä, mutta jos kiire yllättää, niin silloin ei välttämättä ole aikaa etsiskellä tarvittavaa kirppikse(i)ltä.

Suosikkikirppiksiäni ovat ehdottomasti lastentarvikekirppis Nella ja Nuttu (Olarissa) sekä itsepalvelukirppis Akseli (Mankkaalla). Näissä käyn eniten, mutta uudehko tuttavuus on Tapiolassa sijaitseva Toinen kierros, jossa ehdin kierrellä tiistaina (click click!) Tyypin ollessa kerholaisten kanssa joulukirkossa.

Nelli kirjoitti blogissaan vähän tästä kirppistelystä (kurkkaa täältä) näin joulun alla. Kirppiksillä käyminen, niin myyjän kuin ostajan ominaisuudessa, tuntuu olevan tällä hetkellä ainakin jonkinlainen trendi. Itse olen aika tarkka ostaja ja (mielestäni) yli-hinnoitellut tavarat ja vaatteet jätän aina hyllyyn. Myyjänä puolestaan pyrin olemaan kaikin puolin reilu, en koskaan myy rikkinäisiä tavaroita tai vaatteita ja hinnoittelen todella maltilla ja toivon, että ostaja on kaikin puolin tyytyväinen ostokseensa. Ostan paljon lastentarvikkeita ja leluja kirppiksiltä ja viime aikoina olen myös KirppisStyle-Elinan innoittamana vilkuillut tekisinkö niitä löytöjä myös itselleni.

Sellainen seikka, mitä olen paljon viime aikoina on miettinyt, johtuen tietysti lähestyvästä joulusta ja joululahjojen hankinnasta, on se, että voiko kirppiksiltä ostaa tavaroita lahjoiksi? Omalle perheelle ostan ja olen monesti ihan älyttömän fiiliksissäkin tekemistäni löydöistä! Se kirppistelyssä onkin parasta: kun ei ikinä tiedä mitä voikaan tulla vastaan. Mutta voiko käytettyä tavaraa antaa lahjaksi eteenpäin?

Itselleni olisi täysin ok saada lahja, joka on ostettu kirppikseltä/kierrätyskeskuksesta tms. kunhan lahja vain muuten olisi mieluinen. Kierrätys on hyvä asia ja kirppikseltä usein löytää sellaisia asioita, mitä ei tavallisesti kaupassa tulisi edes ajatelleeksi, etenkään lahjoja etsiessä. 
Miten suhtautuisit, jos saisit käytetyn tavaran / vaatteen lahjaksi?

4 kommenttia:

 1. Mulle on ihan ok, jos saan lahjan kirppikseltä. Tosin mieluiten tietysti niin, että lahja on mieluinen tai muuten tarpeellinen. Ei siis pelkästä ostajan ilosta mulle lahjoja, kiitos. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paino sanoilla tarpeellinen ja mieluinen. :-) Joo, ei kiitos mitään turhaa tavaraa tännekään, kiitos!

   Poista
 2. Olisin ilahtuneempi kuin ns. uudesta lahjasta!:D Kerrankin jotkut miettivät ympäristöä ja järkevää rahan käyttöä. Ajattele, että uusiin farkkuihin menee kymmenen tuhatta litraa vettä valmistaessa, paikalliset joet värjääntyvät päivän vaate-erän mukaan vaikka pinkiksi ja farkkujen kulutus saadaan aikaan hiekkapuhaltimella joka tuhoaa tekijän keuhkoja samalla jättäen elinajan huomattavan lyhyeksi.

  ...joo, kiitos että sain purkautua;)

  Montako vuotta muuten olet nyt blogannut? Muistelen löytäneeni blogisi varmaan jo joskus neljä vuotta sitten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä! :-)
   Bloggaamisen aloitin jo vuonna 2009, joten enempi ja välillä vähempi on bloggailtu nyt viitisen vuotta.

   Poista

Kiitos, kun kommentoit!