perjantai 26. joulukuuta 2014

Kuulumisia Neidiltä, äidiltä ja vähän Tyypiltäkin

Onpas vierähtänyt aikaa edellisestä ihan "oikeasta" postauksesta! Niin vaan vei joulun kiireet tämän rouvan huomaamatta mukanaan.

Tosiaan, oman joululahjani, eli saavutin asettamani painotavoitteen sain jo tiistaina, kun vaaka näytti lukemaa 55,7 kg eli tavoite 56 kg on saavutettu ja alitettukin. Jes, hyvä minä! Niinpä nyt joulunpyhien yli ei todellakaan ole mietitty mitään paastoja tai dieettejä, vaan herkutellaan. :) Viime viikon viralliseksi painolukemaksi tuli 56,3 kg, joten aika lähellä kaikin tavoin nyt ollaan tuota tavoitetta. Ja koska jotain tavoiteltavaa täytyy jatkossakin olla, niin kyllä sitä 54-55 kg:n väliä lähden vielä tavoittelemaan. Tänään aamulla piipahdin vaa´alla ja lukema oli tasan 57 kg eli kyllä suolaisten herkuttelut vaa´alla näkyvät. Odotan oikeastaan tiistain paastopäivää, jotta turvonnut olo saa kyytiä.

Joulupukki oli kuullut lahjatoiveeni ja täyttikin toiveeni, kun paketista paljastuivat upeaakin upeammat ja päheetä päheämmät Shimanon spinning-kengät klosseineen! En malta odottaa, että pääsen testamaan kenkiä ihan tositoimissa!! Toki Joulupukki toi muitakin paketteja ja lapsetkin saivat aikamoiset lahjakasat. Tyypin mielestä Joulupukki saati tämän tuomat lahjat eivät olleet yhtään kiinnostavia, vaan paljon hauskempaa oli pelata piikkisiili-peliä sedän kanssa.

Mainittakoon kuitenkin, että Tyypin mielestä selkeästi siistein lahja oli se kirppikseltä taannoin löytämäni Mätki myyrää-peli (jossa onneksi on myös yksinpeli-toiminto) ja äidin mielestä Neidin toimivin lahja oli FP Cozy Fit Tummy Wedge-tyyny, jonka ansiosta Neiti on nyt viihtynyt huomattavasti pitempiä aikoja masullaan. :)


Ja kyllähän 5 kuukautta vanha Neiti tarvitsee jo prinsessa-auton... =D
Neiti muuten on nyt nukkunut viimeiset 5 yötä heräämättä syömään lainkaan. Neiti siis menee edelleen nukkumaan pääsääntöisesti klo 18 maitopullon kera ja syö pullollisen (180 ml) maitoa ennenkuin menen itse nukkumaan (n. klo 22.30) ja siitä hän nukkuu aamuun (noin klo 09 saakka) siten, että käyn ehkä kaksi kertaa antamassa tutin. Että sellainen vauva meillä... Lisäksi nyt nukutaan aamupäivällä tunti klo 10.30-11.30 ja sitten pitkät (2-3 tuntia) päiväunet 12.45-15.30. Neitihän täytti tuossa hetki sitten 5 kuukautta, joten pikkuhiljaa ruokailuihin lisätään lihaa ja puuroa. Meillä on neuvolakäynti uudenvuodenaattona, joten silloin sitten jutellaan varmaan sekä tuosta vuorokausirytmistä, että uusien ruoka-aineiden lisäämisestä ruokavalioon. Joulupukki toi äidille myös toivelistalla olleet höyrytysosat kattiloihin, joten pääsen kasvisten höyrytyspuuhiin pikapuoliin.

Tyypillä on ensimmäinen flunssa puoleen vuoteen. Ressukan nenä vuotaa ja jäbä on kiukkuinen, kuin ampiainen. =/ Aaargh, kiljuminen käy äidin hermoille. Korvatulpat voisin ottaa taas käyttöön. Lelut ovat taas ottaneet tavaksi päätyä jäähylle sitä mukaa, kun Tyyppi karjuu tai roimii pikkusiskoaan. Pikkusiskoa roimitaan muuten vain silloin, kun äiti kieltää jonkin asian.

Tänään piipahdettiin pulkkamäessä aamupäivällä ja Neiti pääsi ensimmäistä kertaa testaamaan rattaissa sisarusistuinta rattaiden alaosassa. Hyvin viihtyi ja nukkui aamun ensimmäiset tunnin torkut pikkupakkasessa. Suositus tuossa on muistaakseni siellä 6 kuukauden kohdalla, mutta mallailin vähän tuota sisarusistuinta ja kaltevuus on sama, kuin Maxi Cosin kaukalossa, joten uskalsin kokeilla miten Neiti viihtyy. Adaptereissa turvakaukalon kanssa painoraja on 9 kg ja se ylittynee nyt etenkin jos on toppaukset käytössä ja vaikka isot pyörät ongelmitta lumessa rullaavatkin, niin tärinä on aikamoista adaptereiden varassa olevassa kaukalossa.

...Zzz...2 kommenttia:

  1. Ohhoh, onpa teillä hyvin nukkuva pikkuneiti talossa :) Nauti itsekin kokonaisista öistä! Oletpa upean saavutuksen tehnyt tuon painonpudotuksen suhteen, onnea!

    VastaaPoista
  2. Jos sisaristuin on edessä niin raja on 6kk, koska edessä istuin on pakko olla istuma-asennossa. Alas puolimakaavaan asentoon voi laittaa jo aiemmin :) Meillä se vauvan kantokassi oli 60cm pitkä niin piti laittaa vauva alas sisaristuimeen jo ennen 6kk ikää.

    VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit!