torstai 27. marraskuuta 2014

EDiT!! Neiti 4 kk

Neiti täytti 4 kk:tta 22. päivä ja eilen aamulla kävimme neuvolassa lääkärin tarkistuksessa. Oma terveydenhoitajamme oli poissa ja tilalla sijainen, joka oli ihan ok, mutta olisin kaivannut juttuhetken Tyypistä ennen tulevaa perjantaita ja Tyypin 3-vuotisneuvolaa.

No mutta, Neiti sai kaikin puolin kehuvia kommentteja. Kaikki on siis kunnossa, mutta 6 viikon ikäisenä neuvolassa mittaamatta jätetty hemoglobiini herätti lääkärin huomion ja niinpä hän määräsi hemoglobiinin mitattavaksi.

Terveydenhoitaja yritti molemmista kantapäistä verinäytettä (voi äidin ressukkaa...) mutta ei onnistunut, joten saatiin lähete labraan. Ärsyttää tavallaan ihan suunnattomasti miksi tuota koetta ei ole otettu silloin, kun Neiti on ollut tuon 6 viikon ikäinen. Terveydenhoitajakin ihmetteli miksi koe olisi vielä tarpeen ottaa, kun Neiti kuitenkin voi hyvin ja kasvaa hienosti. Saimme kuitenkin siis lähetteen labraan, jossa nyt sitten käydään jossain vaiheessa pistettävänä. 

Pituutta Neidillä on 61,9 cm ja painoa 6150 grammaa. Neiti kasvaa hienosti. Nyt Neiti syö jo perunaa, porkkanaa, bataattia, kukkakaalia ja maissia. Lisäksi on maistettu banaania, mustikkaa ja vadelmaa. Seuraavaksi testattavaksi pääsee parsakaali, kunhan kotiutan IKEAsta höyrytysosan kattilaan. :) Maito on kuitenkin vielä selvästi se ykkösjuttu, niin kuin pitää ollakin.

Neiti on isoveljeensä verrattuna uskomattoman rauhallinen ja kärsivällinen tapaus. Iltaisin Neiti menee nukkumaan melko tarkkaan klo 18.15, jolloin syö ison pullollisen (~150 ml) maitoa ja yleensä syötän Neidille ennen omaa nukkumaanmenoani (klo 22-23) vielä toisen vastaavan pullon. Neiti syö yöllä kerran ja se on lähes aina kellon tarkkuudella 4.30. Tuolloin Neiti ei edelleenkään edes kunnolla herää, vaan kätinästä ja kellosta tiedän, että on ruoka-aika. Aamuisin sitten Neiti herää siinä klo 8-9 välillä. Meillä on siis aivan uskomaton nukkuja! Päikkäreitä mahtuu päivään joko kahdet tai kolmet, vähän riippuen päivän ohjelmasta. Aamupäikkärit klo 9-10 ovat kuitenkin ihan ehdottomat. Tiistaisin ja torstaisin Neiti nukkuu pitemmät unet ulkona vaunuissa, sillä unille Neiti nukahtaa helposti, kun käyn Tyypin hakemassa kerhosta.

Neiti viihtyy puolisen tuntiakin itsekseen lattialla lelukaaren kanssa tai sitterissä leluja (ja isoveljen tai äidin touhuja) seuraillen. Jalat tykkäävät liikkua joka suuntaan ja Neiti liikkuukin jo kellon viisarinomaisesti itsensä ympäri. Vielä ei olla kokonaan itse kierähdetty selältä masulleen, mutta yritys on Neidillä kova.

Äidin oma rakas.
EDiT!! 
Tätä tämä on, kun lähettää postauksia puoliksi valmiina. Kun on jalat niiiiiiiin kipeät eilisestä kolmen combon treeniyhdistelmästä, ettei päähän mahdu yhtään ajatusta kulkemaan kokonaan loppuun saakka. 

Eli unohtui mainita, että kävimme Neidin kanssa eilen kylässä M:n, N:n ja O:n luona ja Neiti sai ihkaoman pehmoisen Puh-karhun! 


4 kommenttia:

 1. Ihana kuva teistä yhdessä. Niin ja meillä oli tänään Olilla samat omppupotkarit päällä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Selfiet rulaa.
   Noissa omppupotkareissa, kuten myös herneenpaloissa on jotain huippusöpöä!!

   Poista

Kiitos, kun kommentoit!