tiistai 4. marraskuuta 2014

Meidän sunnuntai

3.31: Neiti ähisee pinnasängyssä, vilkaisen kelloa ja käyn lämmittämässä Neidille 160 ml maitoa. Neidillä ei kauan syömistouhuissa mene ja 9 minuuttia myöhemmin olen takaisin oman peiton alla tuhisemassa.

7.20: Olen unohtanut laittaa herätyskellon kännykästä pois päältä, onneksi äänet ovat sentään tosi hiljaisella.

7.32: Neiti herää, nappaan hänet kainaloon ja lähden alas syöttöpuuhiin. 125 ml maitoa uppoaa kerralla. Laskiessani Neidin leikkimatolle kuuluu yläkerrasta: "Pieni poika on nyt hereillä!" Niinpä Tyypin kanssa aamupesuille ja alakertaan. Alakerran vessassa otetaan vaippa pois, sillä meillä aloitetaan tänään toden teolla potta- ja vessaharjoittelut, joten kotona ollaan päikkäreitä ja yöunia lukuunottamatta ilman vaippaa ja pöksyjä.

Nämä lasit vielä myynnissä. ;)
Laitahan viestiä, jos kiinnostaa!
9.03: Tyyppi ei malta keskittyä syömään aamupalaa, niin jännää taitaa olla, kun housut ja vaippa puuttuvat. Pakkaan Neidin aamun päikkiksille vaunuihin terassille. Naputan myynti-ilmoitukset Iittalan Ultima Thule-laseista Tori.fi:hin ja juon samalla aamukahvin. Tyyppi haluaa katsoa Muumeista Jättiläsikurpitsa-jakson.

9.30: Kuorin porkkanat ja perunat sekä paloittelen ne valmiiksi Neidin kasvissosetta varten. Tyyppi haluaa auttaa. Lopulta Tyyppi päätyy tiskaamaan tiskialtaassa yksitellen kaikki muoviset kipponsa ja kuppinsa samalla, kun äiti keittelee porkkanoita. Muistuttelen noin 5-10 minuutin välein käymään potalla.

9.52: Pisuvahinko keittiön lattialle. Siivottuani sen lisään perunapalat kiehumaan porkkanoiden kanssa.

10.19: Perunat ja porkkanat ovat kypsiä. Neiti on herännyt aamun päikkiksiltä ja syö pullollisen maitoa. Lähdemme Tyypin kanssa käymään lähikaupassa. Tyyppi ei halua vaippaa.

10.48: Pisuvahinko kaupassa. Aaaaargh. Mutta toisaalta arvattavissa.
Maidot, kahvi ja suklaa jäävät kaupan hyllyille. Onneksi sentään Neidille muistetaan ostaa Nan:ia.

10.55: Kotona. Märät vaatteet pois Tyypiltä ja jäbä saa taas painella menemään. Keitän Tyypille pastaa, lämmitän lihapullia ja samaan aikaan alan soseuttaa kasviksia Neidille. Juon pienen lasillisen normi-Cokista (ällön sokerista!), Zero on niin paljon parempaa.

11.12: Tyyppi syö lounaaksi annoksen täysjyväpastaa ja lihapullia. Kesken ruoan käydään potalla, mutta "saalista" ei vieläkään tule. Äitiä turhauttaa. Tyypille luvataan onnistuneesta tuotoksesta palkinnoksi Muumi-tikkari. Äiti pussittaa Neidille soseet ensi viikolle.

11.36: Sähköpostiin tulee viesti korkeista laseista. Ehtivätpähän olla melkein 20 minuuttia myynnissä! :) Sovimme noutoajan tälle iltapäivälle.

11.44: Tyyppi istuu potalla ja katsoo äidin puhelimesta samalla Harria ja dinoja. Äiti syöttää väsykiukulle Neidille annoksen porkkana-perunasosetta. Isi juottaa päälle pullollisen maitoa ja Neiti on valmis unille pinnasängyssä. 20 minuuttia myöhemmin Tyypin pusaus-yritys on edelleen kova, mutta tuotosta ei synny. Tyypille vaippa ja päiväuniaika.

12.19: Aviomies lähtee lenkille ja äiti keittää itselleen kupillisen teetä ja syö pari sämpylää. Neiti ja Tyyppi huutelevat vuorotellen sängyistään ja lopulta äiti juo kylmää teetä samalla, kun juottaa Neidille klo 12.52 uutta maitopullollista. Kun maito on uponnut, Neiti malttaa vihdoin nukahtaa. Tyyppi huutaa äitiä laittamaan Pikku-Puhin Ison Puhin paidan alle. Äiti nappaa tietokoneen syliinsä ja alkaa yläkerrassa naputella tätä postausta.

13.16: Sähköpostia toisista myynnissä olleista laseista. :) Kävivätpäs nekin nopeasti kaupaksi. Äitiä väsyttää. Kahvia koneeseen, kiitos! Tyyppi ei nuku vieläkään. Pikku pörriäinen on kateissa. Sängyn alla, missäs muualla.

14.29: Käyn herättämässä Tyypin. Tullaan alakertaan ja äiti nappaa vielä univäsyltä pojalta vaipan pois. Välipala ei maistu, mutta ennen isin jalkapallomatsia Tyyppi ehtii katsoa jakson Muumia. Äiti lataa likaiset pyykit koneeseen pyörimään. Ja tuskailee, kun pitäisi pinota setti vaatteita fb-kirppikselle myyntiin.

15.29: Syödään isin tekemää tonnikalalasagnea. Ruoan jälkeen Tyyppi linnoittautuu pikkuvessaan odottamaan tuuttia. Tai pisua. Jompaa kumpaa, tikkari-palkinto odottaa. Äiti ja isi ovatkin saaneet jo omat tikkarinsa. ;)

16.10: Käyn herättelemässä Neidin päiväunilta, vaihdetaan vaippa ja hetki sylitellään. Tyyppi haluaa tehdä muovailuvahajuttuja. Isi syöttää Neidin. Kesken muovailuvahajuttujen lähdetään potalle ja VIHDOINKIN: ensimmäiset pisut saadaan pottaan! Äiti on ehkä enemmän fiiliksissä, mutta niin on Tyyppikin. Palkinnoksi Tyyppi valitsee vihreän tikkarin.

16.55: Kun potalle saatiin ensimmäiset pisut, niin pottahan vei Tyypin mennessään. Potalla käydään muutaman minuutin välein testaamassa josko sinne tulisi lisää pisua. Ja Tyyppi juo vettä oikein urakalla. :) Ensimmäiset Ultima Thule-lasit käydään noutamassa.

17.29: Neidin kylvyn aika. Tyyppi on innoissaan mukana kylvettämässä, kuten joka kerta. Ja Neiti rentoutuu täysin. Kylvyn jälkeen kuivailen Neidin ja puen pyjaman päälle. Sitten onkin Tyypin iltakylvyn aika. Tyyppi nousee kesken kylvynkin käymään potalla. Äiti käy suihkussa.

18.24: Iltapalan aika. Samalla, kun Tyypin kanssa tsempataan alakertaan, niin isi vie silmät puolitangossa olevan Neidin nukkumaan. Äiti ja Tyyppi syövät iltapalaksi kilpaa annokset muroja, rasvatonta maitoa ja banaania. Sovin seuraavalle päivälle toisten myynnissä olleiden lasien ostajan kanssa treffit. Tyyppi on innoissaan, kun kuulee, että päästään huomenna bussiretkelle.

18.38: Leikitään Tyypin kanssa hetki Duploilla. Tyyppi katsoo vielä yhden jakson Harria ja dinoja potalla istuessaan. Vaippa yöunia varten.

19.09: Tyyppi jatkaa leikkejä Jokerilla ja Hurjalla-hurtalla ja äiti pesee alakerran vessan lattian höyrypesurilla. Isi käy yläkerrassa laittamassa Neidille tuttia kerta toisensa jälkeen.

19.22: Tyypin hammaspesun ja vaipanvaihdon aika. Ja Tyypille sängyssä pikkuisen vettä, nenätys ja kutitus.

19.44: Tyyppi huutelee sängystä missä se pikku-pörriäinen taas oikein on.

20.00: Molemmat muksut nukkuvat. Boksilta Vain elämää ja yksi voisilmäpulla. :) Toni Wirtanen on ihan huippu!! Ottaen huomioon, että olemme aviomiehen kanssa menossa katsomaan Apulannan keikkaa 10. tammikuuta, niin toiveet ovat korkealla, josko siellä kuulisi tämän biisin livenä.

21.22: Nappaan kirjahyllystä pitkästä aikaa kirjan luettavaksi (Kaari Utrio: Ruma kreivitär) ja luen hetken sängyssä. Tosi nihkeä päänsärky nostaa päätään, joten ~20 minuuttia luettuani, sammutan valot ja hyvää yötä! Aviomies lukee vielä.

23.52: Herään aivan järkyttävään päänsärkyyn. Nopeasti totean, että ei varmaankaan ole kyseessä migreeni, kipitän alakertaan ja ainoa särkylääke, mitä kaapista löytyy on Cold Rex. 2 tablettia naamaan ja unta odottamaan.

Sellainen sunnuntai. 
Ensi viikolla sitten maanantai. 

ps. 8 tuntia ja lopulta yhteensä 5 Cold Rex-tablettia myöhemmin, jännityspäänsärky ei lauennut. Onneksi maailman ihanin anoppi riensi aamulla apteekin kautta apuun ja 1 Panadol + 1 Ibumax ja 20 minuuttia helpottivat.

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos. <3
      Kännykässä on nyt jatkuva muistutus päällä raportoida aina se oikea päivä oikeaan aikaan.

      Poista

Kiitos, kun kommentoit!