maanantai 10. marraskuuta 2014

Meidän maanantai

2.31: Neiti herää syömään. Muutamassa minuutissa pääsen takaisin peiton alle. Kuulen vielä, kun naapurin kello lyö 3 lyöntiä.

6.20: Havahdun aviomiehen herätyskellon ääneen.

6.47: Havahdun uudestaan, kun kuulen, että aviomies kolistelee jotakin alakerrassa. Tähän havahtuu Neitikin. Toivon mielessäni, ettei Tyyppi herää. Lämmitän Neidille 150 ml maitoa ja Neiti nukahtaa vielä uudelleen.

8.15: "Nyt olen hereillä!"-kuuluu pienen pojan ääni. Kutsun jäbän vähäksi aikaa äidin viekkuun pötköttelemään (ja leikkimään äidin puhelimella), jotta saan hetken vielä torkkua.

8.32: Tyypin kanssa potalle. Yövaippa on (jälleen!) kuiva. Onnistumisen riemua (enempi ehkä äidille, Tyypille alkaa olla jo tuttua puuhaa) ja pottakarkki (Pikku Kakkosen Xylitol-pastillit) Tyypille. Pestään hampaat. Tyyppi käy kujertelemassa Neidille, että onko hänkin jo hereillä. Onhan Neiti. Tyyppi riehaantuu Puhien kanssa samalla, kun vaihdan Neidille vaatteet ja vaipan. Ennenkuin lähdetään alakertaan, ovat Puhit halunneet lainata Neidin pinnistä ja nukkuvat siellä päiväunia Neidin vaaleanpunaisen nallen ja keltaisen pupun kanssa.

8.48: Tyyppi haluaa katsoa Jättiläiskurpitsa-Muumia. Keitän samalla Tyypille aamupuuron ja itselleni kahvia. Neidin aamupalalla ei onneksi tänä aamuna ole kiire samaan hässäkkään. Muumit pauselle ja Tyyppi aamupalalle. 6uuden lusikallisen jälkeen Tyyppi ilmoittaa, että masu on täynnä. Vastaan, että ei ole. Pienen vääntämisen jälkeen Tyyppi syö puuron loppuun viimeistä hiutaletta ja maitopisaraa myöten. Itse syön aamupalaksi muroja, maitoa ja banaania. Tyypille Xylitol-pastillit ja Jättiläsikurpitsa-Muumi loppuun.

9.15: Neidille pullo (125 ml) maitoa. Mietin samalla, että mitäköhän tähän aamun toimintaan voisi sisällyttää. Ulkona on aika harmaa ilma ja kaupassa olisi hyvä pistäytyä. Huomaan, että Lidl:stä ostamani jauheliha on muuttunut ulkomuodoltaan harmaaksi ja haju on aika ällöttävä, vaikka PE-päiväykseen on aikaa. Niinpä vaatetta päälle ja ulos on suunnattava. Tyypin kanssa käydään potalla ja vielä toistaiseksi ulos lähtessä laitetaan varmuuden vuoksi vaippa. Jostain syystä tänä aamuna pukeminen on erityisen tahmeaa. Tyyppi lentää jäähylle yritettyään potkaista pikkusiskoa. Tahmeus johtunee myös siitä, että olen päättänyt asetella Neidin Manducaan ja saatuani Tyypille ulkovaatteet päälle, Neiti pusaa himmeän tuutin. =/ No ei auta, vaippa vaihtoon. Tyyppi sinkoilee takapihan, etupihan ja pikkueteisen väliä. Paukuttaa leikkipaistinpannulla (hiekkalelu) eteisen ovea ja varoituksen jälkeen nappaan paistinpannun jäähylle. Tyyppi vetää toisen rukkasen kädestä pois ja päättää lyödä äitiä pari kertaa, kun laitan rukkasta takaisin. Oi näitä kotiäitiyden tähtihetkiä välillä...

10.02: Lopultakin koko perhe ovesta ulos! Vanne pään ympärillä helpottaa heti, kun ulko-ovesta pääsee ulos. On se vaan uskomatonta.

10.15: Lidl:ssä Tyyppikin haluaa palauttaa pulloja. Neiti Manducassa Tyypin nostaminen onkin hieman hankalaa, mutta Tyyppi saa kuin saakin palauttaa yhden pullon. Teemme pikaiset ostokset Lidl:ssä (Tyyppi huutelee rullaovelle Voe tokkiinsa!) ja saamme vaihtaa pilantuneen jauhelihan uuteen, vaikka kuittia ei olekaan mukana. Lidl:stä suuntaamme vielä käymään pikku keltaisessa kaupassa eli lähi-Alepassa. Ostan mieluummin nimittäin Neidille Nan:ia puolen litran pulloissa, kuin niitä yksittäisiä tetroja ja puolen litran pöniköitä ei Lidl:ssä ole myynnissä.

10.30: Tyyppi huristaa menemään kaupassa pikkukärryn kanssa ja parkkeeraa itsensä kaupan varaston rullaoven eteen. Saan keräillä rauhassa ostokset kärryyn Tyypin vahtiessa josko se rullaovi aukeaisi. Ja aukeaahan se: peräti kolme kertaa, kiitos ystävällisen henkilökunnan, jota jaksaa aina huvittaa tuo rullaoven aukeamista rakastava taapero.

10.42: Ostokset on maksettu, Neiti vetää sikeitä ja Tyyppi haluaa odottaa, että kaupan liukuovi menee kiinni ennenkuin hän kiipeää rattaiden kyytiin. Reipas poika ylettyy rattaiden kyydistä painamaan liikennevalon nappulaa ja äiti hieman tuskailee, sillä kaikki ostokset eivät mahtuneetkaan rattaiden tavarakoppaan, vaan rattaiden ja Manduca-Neidin lisäksi äidillä on kannettavanaan vielä yksi kauppakassikin. Huh heijaa, tässä se kunto kasvaa!

11.01: Kotimatkalla isi soittaa ja kyselee Tyypiltä kuulumisia. Tyyppi kertoo haluavansa syödä pinaattilettuja lounaaksi ja miten pikku keltaisen kaupan rullaovi aukesi kolme kertaa. Äiti varmistaa, että isi lähtee töistä klo 15. Kotipihalla Tyyppi tallustaa loppumatkan itse polkua pitkin ja väijyy samalla josko iso kastemato näkyisi matkan varrella. Ei näy.

11.14: Tyypiltä eteisessä vaatteet pois. Neiti pois Manducasta ja haalarista. Äitikin saa ulkovaatteet pois päältä. Huh. Tyyppi potalle. Jes, vaippa on edelleen täysin kuiva! Tyypille pottakarkki. Neiti ei olekaan enää yhtään uninen, joten Neiti keinumaan ja Tyypille Oiva-Nalle pyörimään siksi aikaa, kun äiti treenaa vatsat. (Välikommenttina kerrottakoon, että onnistuin saamaan vatsalihakseni niin kipeiksi tuon uuden crunch-liikkeen ansiosta, että lepopäiviä oli pakko pitää 3olme! Sattui yksinkertaisesti liikaa yrittää tehdä pienintäkään liikettä. Tänään siis tehty ohjelman mukaan päivä nr. 13). Neiti jaksaa juuri ja juuri hengailla sen aikaa, että äiti saa lankunkin pidettyä kokonaiset 50 sekuntia.

11.20: Yht´äkkiä muistan, että meillä oli puhetta KT:n kanssa, että oltaisiin tänään nähty Stadissa. Kylmä hiki iskee, kun tajuan unohtaneeni tämän täysin. =/ Mikä mua vaivaa?!

11.34: Tyypille pinaattilettuja ja puolukkahilloa, Neidille pullollinen maitoa. Ruoan jälkeen Tyyppi alkaa käydä kierroksilla ja varoituksesta huolimatta pomppii sohvalla. Televisio pois päältä ja jäbä potan kautta päiväunille. Päiväunille laitetaan vielä vaippa.

12.52: Olemme hassutelleet Neidin kanssa reilun tunnin (Neiti on ensimmäisiä kertoja naurahtanut äidin jutuille) ja Neitiä alkaa kitisyttää. Pullollinen maitoa ja Neiti pinnikseen. Uni ei yrityksestä huolimatta kestä 20 minuuttia pitempään, joten Neiti palailee viihdyttämään äitiä alakertaan. Äidille kuppi kahvia ja 2aksi herkullista karjalanpiirakkaa päällysteineen.

13.54: Neiti on hirmu väsynyt. Maito ei uppoa sitten millään ja tutin saatuaan Neiti simahtaa saman tien pinnikseen unille. Tyyppi herää päikkiksiltä pienten raivareiden saattelemana. Alakertaan, missä potalla käynti ei innosta sitten yhtään. Karjumisten seurauksena Neiti (tietysti) herää yläkerrassa, joten jätän Tyypin huutamaan alakertaan ja käyn laittamassa tutin Neidille yläkertaan. Päivän mittaan tulee kyllä hyvää porrastreeniä harjoitettua. ;) Napsautan samalla pyykinpesukoneen päälle.

14.20: Kuiva vaippa päikkäreiden jälkeen, joten Tyyppi käy potalla ja syö välipalaksi 2aksi karjalanpiirakkaa ja maitoa. Teen Neidille uutta sosetta bataatista maistettavaksi ja alan samalla keittää tomaattikastiketta bolognesea varten. En tykkää siitä, että Tyyppi katsoo koko ajan telkkaria silloin, kun itse teen keittiöhommia, joten kutsun Tyypin keittiöön tiskaamaan. :) Aikaa hurahtaa nopeasti tunti Tyypin lotratessa vesileikkejä ja isi tulee kotiin. Muistuttelen Tyyppiä noin 20 minuutin välein piipahtamaan potalla. Tänään on myös ensimmäinen päivä, kun kotona Tyypillä on ollut housut jalassa sen jälkeen, kun vaippa jätettiin pois. Tulee tehokkaasti harjoiteltua samalla itse pukemista.

15.27: Isi tulee töistä ja syö välipalaksi tehdyt voileivät, paistan jauhelihat kastikkeeseen ja juon kahvia. Miten voikin väsyttää näin paljon...? Ehdotan josko hän lähtisi saman tien lenkille ennen päivällistä ja syötän samalla Neidille maisteluannoksen bataattisosetta. Sose, niin kuin ehdotuskin uppoavat kohteisiinsa ja isi lähtee juoksemaan. Tyyppi on tiskit tiskannut ja kyselee Neidiltä onko tämä meidän sottapytty.

16.13: Isi tulee lenkiltä, Neiti haluaa pullollisen maitoa, joten isi laittaa venyttelyn yhteydessä kattilallisen täysjyväpastaa kiehumaan. Tyyppi esittelee isille miten äiti tekee vatsoja. :)

16.47: Vihdoinkin päästään syömään!
Ruoan jälkeen Tyyppi katsoo miten Haisuli tekee tuhmustelutöitä Muumissa ja sen jälkeen Tyyppi suuntaa potan kautta kylpyyn. Kerään kuivat pyykit ja ripustan märät kuivumaan. Tyyppi räjähtää nauramaan kerta toisensa jälkeen, kun kiellän kylpyankkaa pissaamasta Tyypin ammeeseen. Sitten ehdin itsekin suihkuun. Hopeashampoota kehiin. Kävin perjantaina värjäyttämässä järjenkasvun piiloon ja olen kyllä niin tyytyväinen taas valoisaan blondiin ulkomuotoon.

17.42: Isi huikkaa alakerrasta, että Neiti nukahti ja antaa tämän nukkua 20 minuuttia.

18.12: Kuivaan Tyypin ja alakerrassa on hyvää aikaa rakennella leikkejä olohuoneessa ennen iltapalaa. Äitikin ehtii (vihdoin!) mukaan leikkimään. Ihana hetki, kun olemme kaikki kerrankin yhtä aikaa samassa paikassa ja tunnelma on sanalla sanoen FAMiLYTiME!

18.52: Isi vaihtaa Neidille vaipan ja pyjaman ja vie tämän nukkumaan. Tyyppi käy potalla ihan itsekseen ilman äitiä. Laitan Tyypille iltapalaksi voileivän, josta kinkkuviipale ja paprikan palat uppoavat ennenkuin leipä pomppaa paahtimesta. Vielä ehditään leikkiä vajaa puoli tuntia.

19.20: Kerron Tyypille, että on aika mennä hammaspesulle ja jos mennään nätisti, niin ehditään leikkiä vielä hetki. Pikkuraivari on valmis ja varoituksen jälkeen laskettuani 3olmeen, nostan rimpuilevan muksun hammaspesulle. Tyyppi karjuu ja haluaa tulla syliin. Niinpä käydään tilanne läpi samalla, kun pesen Tyypin hampaat. Puh-karhut matkaan ja yläkertaan. Nenätys, akuutti kutitus ja vesitippa ja hyvää yötä. Yöksi varmuuden vuoksi vielä vaippa.

19.32: Luen hetken kirjaa sängyllä.

19.51: Ajattelen, että torkahdan ihan pieneksi hetkeksi.

20.29: Havahdun ja aviomies kertoo minun nukkuneen reilun puoli tuntia. Huh, väsymys. Iltapalalle alakertaan ja luonnostelemaan tätä postausta.

21.14: Neiti herää ja kuulostaa nälkäiseltä. 80 ml maitoa uppoaa hetkessä ja Neiti jatkaa unia.

21.53: Hetki vielä Kreivittären parissa ja hyvää yötä!


Sellainen maanantai. 
Ensi viikolla sitten luvassa tiistain kuulumisia!

5 kommenttia:

 1. Kiva lukea teidän arjesta, aika samalta vaikuttaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeps, päivä kerrallaan. Kiva kirjoitella noita päivien tapahtumia talteen, niin niitä voi sitten jälkikäteen muistella/ihmetellä.

   Poista
 2. Voi miten lohdullista, että muilla on suht samanlaista hässäkkää nää päivät vauvan ja uhmiksen kanssa. Meidän uhmis on kaksi päivää viikossa hoidossa ja silti tuntuu, että nuppi hajoaa välillä. No josko yhdistelmä taapero+nelivuotias ois sitten seesteisempi :) Tsemppiä arkeen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakko se on myöntää, että välillä olen kyllä niin helisemässä... Ja kiitos samoin! Tiistait/torstait tuntuvat meillä helpoilta, kun Tyypillä on silloin aamuisin kerho ja "aamuvuoro" hoituu ikäänkuin itsestään.

   Poista
 3. Onko sinulla joku rutiini tuossa miten paljon/miten usein annat neidille maitoa aina kerralla?

  VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit!