sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Kuluneen viikon ruokailut

Vihdoinkin aika kirjoittaa yhteenveto meidän perheen kuluneen viikon lämpimistä ruokailuista. Itse syön yleensä vain yhden lämpimän aterian päivässä ja yleisimmin se on päivällinen, koska silloin pääsääntöisesti syödään koko perheen kera yhdessä. Tyypin syödessä lounasta, Neiti maistelee yleensä sosetta ja äiti siivoilee keittiötä.

Lähdetään liikkeelle maanantaista: 

Tyypin kanssa kotiuduttiin aamupäivän ulkoiluista (4 km:n potkupyörälenkki tihkusateessa) ja jäbä potkutteli menemään sen verran reippaasti, että teki mieli vähän hemmotella. Niinpä lounaaksi paistoin Tyypille yhden munan munakkaan ja lisukkeeksi 2 Vuoksen piirakkaa ja paprikaa. Koko annos upposi hujauksessa. 

Päivälliseksi Tyyppi sai (pakastimesta) annoksen makaronilaatikkoa sekä tuoretta tomaattia. Aviomies kävi auton kanssa katsastuksessa, joten kokkailin meille päivällistä vasta myöhemmin. Näinpä me aikuiset söimme vasta myöhään wokkia Teryaki-kastikkeella (broileria, chilinuudeleita, paprikaa, sipulia), jota myös Tyyppi halusi maistaa.

Tiistaina äidillä olikin paastopäivä ja niin äidin syömisiä on vähän pohdittu etukäteen. Tyyppi syö tiistaisin ja torstaisin kerhossa välipalaa (kinkkuvoileipä, puolikas kuorittu omena/mandariini, viinirypäleitä tms), joten lounas on aina vähän keveämpi. Nyt Tyyppi sai annoksen pinaattilettuja ja kaksi viipaletta ruisleipää kinkulla. 


Äiti söi lounaaksi annoksen salaattia, 2 keitettyä kananmunaa ja vähän ruisleipää kinkulla (24 grammaa ruisleipää, jotta ollaan ihan super-tarkkoja). Päivälliseksi syötiin uunilohta, perunaa ja salaattia. Äidin annokseen mahtui perunaakin peräti ~30 grammaa. Mutta hyvin äiti näköjään veti paastopäivän, koska vaaka näytti keskiviikkona aamulla 59,3 kg.

Keskiviikkona olimme aamusta reippaasti ulkoilemassa leikkipuistossa Tyypin ja Neidin serkkujen seurassa. Kotona oli onneksi odottamassa Tyypille nopeasti lämmitettävä lounas, edellispäivän lohta ja perunaa, jonka sai kätevästi paistettua pannulla. Äitiin iski hirveä himotus saada nuudeleita ja annoksen syötyäni olo oli äklön raskas.

Aviomiehellä on keskiviikkoisin sählytreenit töiden jälkeen, joten päivällistä ajatellen turvauduin pakastimeen, josta lämmitin meille annokset lihapataa. Pata oli varsin tulista, joten Tyypille lämmitin muutaman isin tekemän herkkulihapullan ja lisäsin hänelle vain riisiin hieman padan lientä. Kaksi isoa annosta upposi heittämällä. :)

Aviomiehen tekemää lihapataa.
Torstaina äidillä oli jälleen paastopäivä ja Tyypillä kerhopäivä. Näinpä ollen Tyyppi halusi syödä lounaaksi (jälleen) pinaattilettuja ja 2 karjalanpiirakkaa. Äiti samoihin aikoihin siivosi ja imuroi alakerrassa. Päivälliseksi tein pitkästä aikaa maalaissalaattia, eli jääsalaattia, sipulia, tomaattia, paprikaa, tuoretta kurkkua, cous-cousia, pekonia ja kananmunaa. Oma annokseni oli ilman cous-cousia ja pekoniakin oli tietysti tosi hillitysti. 

Perjantaina ulkoiltiin muutama tunti ja tehtiin leikkipuistossa vino pino hiekkakakkuja. Ulkoilun jälkeen Tyyppi veti lounaaksi kaksi annosta täysjyväpastaa ja bolognese-kastiketta.Lounasleivät.
Aviomiehen kanssa päästiin viettämään nykyisin harvinaista treffi-iltaa ja käytiin illalla syömässä intialaisessa ravintola Samratissa. Sen vuoksi söin päivällä itse aika keveästi. Olin kovasti suunnitellut syöväni niin alku-, pää- kuin jälkiruoankin, mutta kuluneet viikot ovat osoittaneet, että ei todellakaan ole mahdollista enää syödä sellaisia annoskokoja, kuin aikaisemmin.

Niinpä söin pääruoaksi annoksen Chicken Tikkaa ja Naan-leipää. Ja lasillisen todella hyvää valkoviiniä. Jälkiruoaksi haettiin kotimatkalla Geisha-suklaata.

Aika herkullista.


Lauantaina aamulla piipahdettiin Hietaniemen hautausmaalla ja vietiin kynttilä mummuni haudalle. Tyypille oli iso juttu päästä hautausmaalle, Pyhäpäivän merkityksestä kun oli juteltu seurakunnan kerhossa. Tyyppiä hautausmaalla hieman jännitti ja haudalla, kun kynttilä oli sytytetty Tyyppi tiedusteli, koska se mummu tulee sieltä haudasta pois. :)

Hautausmaalta tsemppailtiin kotiin ja alettiin laittaa takapihaa kuntoon talvea varten. Reippaiden touhujen jälkeen syötiin annokset chilinuudeleita ja kanafilenugetteja. Päikkäreiden jälkeen lähdettiin mummulaan, missä odotti rosmariinilammas, keitetyt perunat ja juuri uunista otetut tuoreet sämpylät.

Tällainen oli meidän viikko lämpimien ruokailujen osalta. :) 

2 kommenttia:

Kiitos, kun kommentoit!