maanantai 3. marraskuuta 2014

Kasviksia Neidille

Tyypillä meni aikoinaan masu kovaksi, kun maisteltiin maissia ensimmäistä kertaa. Tuolloin siis ensimmäisiä maisteluita annoin pelkkää maissisosetta. Bonan Kasviksia-sose taas ei aiheuttanut mitään ongelmia, joten skipattiin pelkkä maissi ja syötin Tyypille purkista suoraan tuota peruna-porkkana-maissisosetta, eli Bonan Kasviksia. Neidillä olisi aika taas testata uutta kasvista ja niinpä nyt jo tutuiksi ja turvallisiksi osoittautuneiden porkkanan ja perunan joukkoon päätin sekoittaa maissia.

Peruna-porkkanasoseen ohje löytyy täältä. Sekoitussuhde perunan, porkkanan ja maissin kanssa oli aika lailla 65 g + 65 g + 50 g (maissia) ja maissina käytin Apetitin pakastemaissia. Maissia punnitsin 50 g, kiehautin veden kuumaksi vedenkeittimellä ja annoin maissien sulaa kiehuvassa vedessä ~5 min ajan. Sitten lisäsin maissit jo soseutettujen perunoiden ja porkkanoiden joukkoon ja sauvasekoitin surraamaan.

Yllätyksekseni huomasin, että maissi onkin koostumukseltaan vähintäänkin mielenkiintoista. Se ei nimittäin, tai ainakaan minä en saanut sitä soseutumaan yhtä samettiseksi, kuin esimerkiksi peruna ja porkkana. Niinpä soseuteltuani jonkin aikaa päädyin painelemaan soseen vielä siivilän läpi, koska maissista jäi soseeseen aika paljon sattumia.


Siivilöinnin seurauksena sose oli koostumukseltaan varsin samettista.


Ja valmiista soseesta oli helppo tehdä oikean suuruiset annokset valmiiksi Minigrip Mini-pusseihin. :)


Olen aika yllättynyt siitä, miten helppoa kasvissoseiden valmistus onkaan! Huono äiti-syndrooma jaksaa kyllä muistuttaa nyt koko ajan takaraivossa siitä, miksi en aikanaan tehnyt itse soseita myös Tyypille. =/

4 kommenttia:

 1. Ekan lapsen kans sitä on niin pihalla kaikesta ja muutenkin pitää opetella uusiksi ihan kaikki, niin ihan kaikkea ei voi vaan tehdä. Ihan hyviä lapsia noista purkkiruokituistakin tulee. Meilläkin Sampo söi purkista ja Onnille tein sekä kasvis- että lihasoseet itse. Söi se valmiitakin, mutta aika paljon tein itsekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on niiiiiin totta!! On oikeastaan ihan tosi huimaa, miten helpolta kaikki tuntuukaan toisen lapsen kanssa. =D

   Poista
 2. Mä tein meidän neidille myös pakkaseen sosetta porkkana-äm ja kesäkurpitsa. Katsotaan mitä sanoo kesäkurpitsasta... sehän jää tosi rihmaiseksi hienontamisen jälkeenkin. Samoin porkkanan jätin melko kokkareiseksi, mutta se maistui! Ei niin hyvältä ilmeisesti kuin banaani, mutta neiti aukoi suutaan lusikalle kuitenkin :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä luulin kerran Tyypin ollessa pieni, että se tukehtuu syöttäessäni kaupan valmissosetta ja soitinkin jo silloin hätäkeskukseen. =/ Niinpä päätin pelata varman päälle nyt, kun itse noita soseita teen ettei ainakaan sellaista tapahtuisi toista kertaa. Jäänyt taas tällainen "bugi" tän mamman takaraivoon...

   Ajattelinkin, että myöhäisemmässä vaiheessa alan sitten jättää soseita karkeammiksi.

   Poista

Kiitos, kun kommentoit!