tiistai 11. marraskuuta 2014

Bataattisosetta Neidille

Eilen oli jälleen aika testata uutta sosemakua Neidille. Vähän yllättäen uudeksi soseeksi tulikin bataatti, joka yllätti helppoudellaan.

Kuorin bataatin ja leikkasin pieniksi paloiksi. Laitoin vettä juuri sen verran kattilaan, että palaset peittyivät ja tosiaan bataatti kiehahtaa kypsäksi ihan muutamassa minuutissa.Hiukan vettä palojen sekaan ja sauvasekoittimella soseeksi. Ja maistui Neidille. :)


Kukkakaali on sellainen kasvis, jota en voi sietää. Siis sen hajua, etenkään keitettynä/höyrytettynä. Olenkin vähän pohtinut, että miten ihmeessä pystyn tuosta soseen valmistamaan Neidille. Tänään sitten Lidl:ssä käydessäni kurkkasin mitä Muksun kukkakaalisose on "syönyt" ja siinähän ei ole mitään muuta, kuin vettä ja kukkakaalia, joten päädyin ostamaan tätä kaksi purkkia meille Neidille testiin. Sainpahan samalla lasipurkkeja itsetekemiäni soseita varten. :) Jatkossakin siis pyrin soseita tekemään itse.

4 kommenttia:

 1. Saitteko neuvolasta jo ohjeeksi aloittaa soseet? me ei olla viellä aloitettu kun torppasivat jo kun kerroin että aloitettiin velli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pelkkää korviketta syövillä vauvoilla on kuulemma suositeltavaa aloittaa soseet ~3 kk:n iässä. Neiti syö siis jo perunaa, porkkanaa, maissia ja nyt uusimpana bataattia. Tällä kertaa me skipattiin vellit, kun Neiti nukkuu yöt niin hyvin ja sitten reilun kk:n päästä aloitetaan puuro.

   Poista
 2. Vellit ovat siis soseita edeltäviä mutta eivät ole pakollisia? Kiitti taas sosepostauksesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis meillä tehtiin Tyypin kanssa aikoinaan niin, että hän sai 2,5 kk:n ikäisestä maissivelliä yötä vasten, koska maito yksistään ei riittänyt pitämään nälkää poissa. Sitten velli jäi pois puuron tieltä. Neitikin olisi saanut velliä, mutta ainakin toistaiseksi maito ja päivällä yksi soseannos tuntuvat riittävän mainiosti.

   Ja eipä kestä! :) Näitä on oikeastaan aika kiva kirjoitella talteen itselleen.

   Poista

Kiitos, kun kommentoit!