torstai 30. lokakuuta 2014

Osapaastosta ja hyötyliikunnasta

Loppuvuoden aikanahan on tarkoitus ottaa kropasta ns. "löysät pois" 5:2-osapaaston avulla, maksimoida hyötyliikunta lasten kanssa, herätellä vatsalihakset henkiin ja aloittaa kotona kahvakuulatreenit. Haluaisin myös ihan hirveästi kokeilla hyppynarulla hyppimistä! Ja alkuvuodesta palata sitten Elixiaan treenaamaan. Ainakin toistaiseksi näyttää tosi hyvältä! Osapaaston ansiosta jokaiselle viikolle on mahtunut pudotuksia ja nyt on vähän sellaista väreilyä ilmassa, että jos esimerkiksi tällä tai ensi viikolla ei pudotusta olisikaan, niin olisin kyllä todella pettynyt.

Aika monelle lähipiirissä olevalle olen kertonut olevani tällä osapaastolla ja saanutkin sitten kertoa, että mistä oikein on kysymys. Mainitessani, että osapaastopäivinä syön vain ~500 kaloria, niin reaktio on yleensä aika hämmästelevä. Kerron tietysti, että en laske kaloreihin mukaan salaattia (~10 kcal/100g), tomaattia (~20 kcal/100 g), kurkkua (~10 kcal/100g), paprikaa (~29 kcal/100g), joita syön yleensä kahtena settinä paastopäivinä. Ja kummallista tai ei, niin en kyllä koe paastopäivän jälkeisenä päivänä sellaista älytöntä tarvetta "mättää" ruokaa isoja annoksia, oikeastaan pikemminkin päinvastoin. Maanantaina syötiin Teriyaki-kanawokkia. Otin annoksen. Söin ja otin vähän lisää. Ja lopetin kesken. Ei vaan pysty enää syömään sellaisia annoksia, kuin joskus aikaisemmin. Ja hyvä niin!

Dieettinä tämä on ehdottomasti helpoin, mitä olen ikinä kokeillut. Ja kuten blogin historiasta näkyy, niin aika monta eri dieettiä ja laihdutustapaa on kokeiltu. Parasta tässä on se, että 2aksi päivää viikosta "laihdutetaan", muut päivät eletään ihan normaalisti ja myös herkkuja on mahtunut ruokavalioon.

Maanantaina tsemppailtiin
tihkusateessa. 
Mutta ei pelkkää osapaastoa, arki- ja kotiliikuntaa myös! Meillä aamupäivät koostuvat tätä nykyä paljolti ulkoilusta. Jos neljän seinän sisältä ei päästä ulos, mökkihöperyys uhkaa varsin nopeasti niin äitiä, kuin Tyyppiäkin. Neidillä ei taida vielä tarkkaa mielipidettä asian osalta olla, kunhan unille pääsee ajoissa. Tiistaisin ja torstaisin Tyypillä on kerho aamuisin 9-11, jolloin äidillä on myös useimmiten myös paastopäivät. Näinä aamuina tsemppailen kahdesti edestakaisin Tyypin kerholle ja kilometrejä saan tällä kerryteltyä yhteensä sellaiset viitisen kappaletta. Ja koska vaunuissa löytyy painoa vastusta, niin olen tyytyväinen, että tällä tavalla saa helppoa ja silti tehokasta arkiliikuntaa aikaiseksi. Ja toisin kuin luulisi, niin eipä tuo vaunulenkkeily paastopäivinä ole ainakaan vielä aiheuttanut heikotusta tai mitään oireilua, joka johtuisi siitä, että päivän kalorimäärä on pieni.

Maanantai-, keskiviikko- ja perjantai-aamupäivät sitten vietetään pääsääntöisesti (säästä riippuen) ulkona. Tyyppi rakastaa edelleenkin potkupyöräilyä ja jos lähdetään pyörän kanssa liikkeelle, niin tehdään yleensä sellainen ~4 km:n lenkki. Sään suosiessa lämpötilan puolesta Neiti on Manducassa, muuten vaunuissa. Jos kävellään leikkipuistoon, tulee edestakaisesta reitistä yhteensä ~5 km vaunujen kanssa. Joka päivälle on toistaiseksi mahtunut hyvin noita kävelylenkkejä ja leikkipuistoissa harvemmin tulee seisoskeltua paikoillaan. Eli monipuolistakin arkiliikuntaa yritän jokaiseen päivään mahduttaa.


Neiti tsemppasi tänään äitiään vatsalihashaasteen kanssa.

Hyvin sujuu noilla kevennetyillä harjotteilla ja lankusta olen oikeastaan aika tosi ylpeä! Tänään bongasin Iltalehdestä myös tämän uutisen koskien lankkua vatsalihasliikkeenä ja jahka 30 ensimmäistä päivää on kerätty kasaan, niin kenties tätä Rock´n Roll-liikettä voisi soveltaa tuohon uuteen haasteeseen. Jeps, olen edelleenkin sitä mieltä, että jahka ensimmäiset 30 päivää ovat pulkassa, niin jatketaan toiset 30 päivää tiukemmalla setillä. :) Huomenna toistoja jälleen lisää ja sekunteja lankkuun lisää! Tarkoitus olisi sunnuntaina napata sitten ensimmäiset seurantakuvat, tosin tokkopa viikossa vielä mitään ihmeellistä ehtii tapahtua.

Vielä yhteenvetona todettakoon, että takana jälleen siis paastopäivä! Ja erittäin onnistunut paastopäivä. :) Vaikkakin löysin jääkaapista tänään vanhaksi menevää tuorehiivaa ja leipaisin pullataikinan, tein elämäni ensimmäisen Bostonkakun ja pellillisen voisilmäpullia lauantaiksi... Enkä maistanut murustakaan! Hyvä minä!!!

3 kommenttia:

 1. Oi että, teidän arkiliikuntareitit kuulostaa hyvältä. Meillä on vain tää yks ja sama soratie, jota rytyytetään eestaas. Kaupunkiin on sellaiset 10 kilsaa, joten ihan sinne asti ei viitsi kävellen lähteä. Olispa kaupungin reitit täälläkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auts... Onks teillä siellä metsäreittejä mitä pääsis tallaamaan? Sillai, esimerkiksi että vauva olisi repussa?

   Poista
  2. No yksi tie, jota pitkin saa kyllä tulla takaisin myös. Ei siis mitään rengasreittejä. Tosi tylsää mun mielestä mut minkäs teet. Onneksi täällä on moni asia silti hyvin, jotta ei auta kovasti valittaa.

   Poista

Kiitos, kun kommentoit!