torstai 23. lokakuuta 2014

Neiti 3 kk: soseiden aloitus!

Meidän suloinen Neiti eilen 3 kuukautta!

Tiistaina neuvolassa saatiin uusimmat mitat, pituutta Neidillä on 57,5 cm ja painoa 5250 grammaa. Vertailun vuoksi isoveljensä vastaavat mitat olivat 62,2 cm ja painoa 6900 grammaa. Vaikka näissä eroa onkin, niin Neidin pituus ja paino ovat kuitenkin normaalit. Neidin ruokahalu maidon suhteen tuntuu välillä olevan hukassa, joten saimme luvan aloittaa soseet nyt saman tien ja eilen lounasaikaan Neiti sai maistella ensimmäisen kerran äidin tekemää perunasosetta (keitin jauhoisen perunan -) kuoret pois, leikkasin pienemmiksi paloiksi -) kiehahti kypsäksi varsin nopeasti. Muussasin haarukalla ja lorautin sekaan hieman Nan:nia). Onneksi oli kamera valmiudessa, sillä Neitihän väläytteli sellaiset hymysarjat 4 maistiaisen jälkeen, että oksat pois! Tuntui peräti hieman harmistuvan, kun maistelu loppui. No, tänään maistellaan tupla-annos lisää.

3 kk-neuvolassa Neiti sai rokotteet tiistaina ja illalla hieman kärttyisen oloinen Neiti sai annoksen nestemäistä Panadolia ja nukkui aamuun saakka. Tuota kärttyisyyttä lukuunottamatta en ole huomannut, että rokotteista olisi muita oireita ilmaantunut. Toki reisissä olevat pistokohdat tuntuivat olevan arat.

Neiti on aivan erilainen, kuin isoveljensä. Tytöllä on mielettömästi kärsivällisyyttä ja rauhallisuutta tutkia lelujaan sitterissä tai lelukaaressa. Neiti viihtyy leikkimatollaan helistinankkaansa mätkien ja isoveljen touhuja seuraillen. Muutaman kerran isoveli on nyt tarkoituksellisesti pikkusiskon mielen onnistunut pahoittamaan, mutta isoveli on siitä kuitenkin joka kerta saanut huomautuksen (välillä melko kovaäänisenkin sellaisen) ja pyytänyt myös reippaasti anteeksi tekemisiään. Äiti taitaa kuitenkin olla paras kaikista ja äidille Neiti jo varsin vilkkaasti juttujaan kertookin. Äiti on myös se, joka tunnistaa jos väsyttää tai jos nälkä yllättää.

Päivissä ei oikeastaan ole vielä tarkkaa rytmiä. Neiti heräilee 7.30-8.30 välillä, jolloin yleensä syödään hyvällä ruokahalulla ~125-150 ml maitoa. Ensimmäiset päikkärit (yleensä myös päivän pisimmät) nukutaan 9.30-10 lähtien ja tuolloin joko vaunuissa tai Manducassa. Jos sattuu niin, että olemme sisällä, niin sitten pinniksessä. Muutenkin olen opettanut sisällä nukkumaan päikkiksiä pinnasängyssä, sillä ulkona nukuttaminen (vaikka meillä tuossa takapihalla terassi onkin) on hieman työtä vaativaa tuon Tyypin mellastaessa sisätiloissa. Päivän mittaan päikkiksiä kertyy yleensä 3t eli aamupäivään yhdet, minkä jälkeen ollaan ~tunnin verran hereillä, syödään ja nukahdetaan uudestaan 12-14 väliseksi ajaksi. Iltaan mahtuu yleensä vielä 30 min torkahdus (jonnekin klo 16-18 välille).

Yöunille Neiti on nyt ollut valmis jo ennen klo 19 ja sitten unta vedetäänkin aamuun saakka yhdellä syötöllä. Toisinaan (kuten eilen) Neiti syö ~125 ml maitoa vielä ennen klo 22 ja tällöin syödään seuraavan kerran vasta aamulla, eli yösyöttö tippuu välistä pois. Meidän Neiti on uskomaton yöNukkuja. Mistä äitinsä on tällä hetkellä erittäin onnellinen. :) Kapalointi jäi meiltä pois kuin itsestään tuossa 1,5 viikkoa sitten ja Neiti nukkuu pehmoisen fleece-peitteen alla. Neiti on samanlainen kuumistelija, kuin isoveljensä, joten pitkähihainen ja -lahkeinen pyjama yhdessä tuon peitteen ja unilelun kanssa riittävät pitämään lämpöisenä. Toki huoneessa on myös patteri päällä nyt, kun ulkosalla alkaa olla melko viileää (-4 astetta näyttää mittari).

Eilen aamulla suuntasimme lasten kanssa aamulla leikkipuistoon. Kun ihan pikkuisen kiertää, niin reitistä saa edestakaisin 4 km:n mittaisen, joten äitikin saa reipasta liikuntaa, kun rattaiden kanssa ollaan liikkeellä. Tänään Tyypillä onkin aamusta kerhopäivä, käydään tyttöjen kera Lidl:ssä ostoksilla ja ehditään laittaa Tyypille lounasta lämmitystä vaille valmiiksi ennenkuin käydään kipaisemassa pieni kerholainen kotiin. Kerholle kävelee meiltä 10 minuuttia rattaiden kanssa, mistä tulee juuri sopivasti aamuliikuntaa paastopäivään (yht. ~40 min / 4 km). Nyt kun ilmat alkavat viiletä, niin täytyy hieman pohtia tuota Manducan ja Neidin toppahaalarin yhdistelmää. Vielä on tuntunut helpommalta pakata Neiti vaunuihin, mutta kun äiti kaipaisi sitä vauvansa läheisyyttä...

Mukavaa ja kirpeää syyspäivää kaikille ruudun sillä puolella!

2 kommenttia:

  1. Hei Pingu, blogisi on tosi hyvä ja sitä olen lukenut jo siitä, kun aloit odottaa Tyyppiä. Tuo soseiden aloitus kiinnostaa tosi paljon (mitä, miten valmistettuna ja miten usein ja miten paljon), joten ehkä voit kirjoittaa lisääkin Neidin tulevista ruokatottumuksista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ja kiitos kivasta kommentista! Ehdottomasti voin pitää ajan tasalla postauksissa miten meillä Neiti soseet opettelee. :) Tänään Neiti söi (maiskutellen) 8 lusikan kärjellistä perunasosetta lounasaikaan. Lounasaika on sikäli mielestäni hyvä aika syödä sosetta, että mahdollinen ikävä reagointi (masukipristelyt tms) ajoittuvat silloin suurella todennäköisyydellä vielä päiväsaikaan. Meillä ei ainakaan vielä ole mitään ei-toivottuja oireita tullutkaan, joten huomenna taidan soseuttaa sauvasekoittimella jo ihan kokonaisen perunan valmiiksi jääkaappiin.

      Poista

Kiitos, kun kommentoit!