keskiviikko 15. lokakuuta 2014

Kaksi loistohankintaa

Nopsa Kick 12"
Ostimme kuukausi sitten Tyypille potkupyörän.
Sanonpahan vaan, että on ollut paras hankinta taapero-Tyypille tähän mennessä.

KVG:n avulla löysin Kuningaskuluttajan huhtikuussa tekemän potkupyörätestin, jossa voittajiksi olivat selviytyneet Nopsa Kick 12" ja Puky LR M-potkupyörä.

Syksy ei ihan aina ole parhaita hetkiä lähteä polkupyöräostoksille, mutta nopeahkon soittelukierroksen tuloksena lähi-InterSportista löytyi yksi kappale vielä potkupyörä-Nopsaa sinisenä ja koska sitä oli paljon kehuttu, niin lähdimme kauppaan koeajolle. Oli kuitenkin selvää, että pyörää ei voisi ostaa Tyypille ilman tämän koeajoa, mikä rajasi pois osittain käytetyn pyörän ostamisen sekä nettikaupasta Puky LR M:n ostamisen. Tyyppipä koeajoi pyörän liikkeessä ja samointein jäbä rullaili kassalle. Pyörä oli tarjouksessa 69,90 € (norm. 79,90 €).


Olemme käyneet reippaillen liikkeellä lähes päivittäin ja nykyään äiti joutuu pitämään jo yllä aikamoista tahtia Tyypin rullaillessa kerta kerralta pitempiä matkoja. Huomaa myös, että tasapainon kehittyminen on todella huimaa Tyypin nostaessa molemmat jalat ilmaan ja rullatessa menemään, äidin hihkuessa perään, että: "Muista jarrutella välillä!"

Pyörä on äidin silmään äärimmäisen hyvän ja ketterän näköinen ja käyttömukavuus ilmeisimmin viimeisen päälle suunniteltu, ainakin kun Tyypin menoa katsoo. Viimeksi sunnuntaina käytiin tekemässä 4,2 km:n lenkki.

Toinen tällä hetkellä ehdoton jatkuvassa päivittäisessä käytössä oleva hankinta on Manduca. En todella tiedä miten tulisin toimeen ilman sitä! Neiti nukkuu lähes jokaiset aamupäikkärit repussa, koska yleensä (lähestulkoon säästä riippumatta) aamuisin on pakko lähteä ulos, ettei Tyyppi käy kiinteistöön käsiksi. On ihanaa, kun Neiti saa olla pitkiä pätkiä sylissä ihan lähellä ja samalla voi antaa täyden huomion Tyypille esimerkiksi potkupyörälenkillä. :) Parasta!

Ostin ystävältäni K:lta ruskean Manducan Tyypin ollessa ~9 kk:n ikäinen ja tämä siirtyi pari vuotta sitten nykyiselle kälylleni lainaan. Niinpä ostin jo odotusaikana uuden (käytetyn huuto.netistä / 75 €), koska kälylle syntyi toinen vauva 5 kk:tta ennen Neitiä ja niinpä heillä oli edelleen käyttötarve tälle meiltä siirtyneeltä Manducalle. Neitiä on ihan super-ihana kantaa Manducassa, Neiti saa olla sylissä ja tankata läheisyyttä.

Yllättävän vähän meillä lenkkeilyllä on rattaat käytössä vielä molemmilla muksuilla, vaan Neiti nimenomaan on useimmiten sylissä kannossa. Saa itsekin hyvää liikuntaa, kun on hieman vastusta kävelyssä. Täytyisikin muistaa laittaa sykemittari paikoilleen, mutta yleensä liikkeellelähdöt ovat sellaista hässäkkää, että pääasia, että pääsee itse ovesta ulos suurin piirtein täysjärkisenä muksujen kanssa. :)

Jos ja kun ulkoillaan rattaiden kanssa molempien ollessa kyydissä,
niin useimmitsen liikutaan tällaisella yhdistelmällä.
P&T-rattaat ovat kyllä osoittautuneet myös joka sentin arvoisiksi ja suosittelen niitä ehdottomasti,
jos suinkin on tarvetta sisarusrattaille.

4 kommenttia:

 1. Mulla menee ihan hermo mqndun kanssa, pitäis opetella käyttämään. Babybjörn taas toimii, kun säätöjä on niin vähän.

  Voi kun sais vuokrata vaunuja jostain, p&t on niin tyyris, ettei tuu ostettua jos jää käyttämättä. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun mielestä Manduca taas on tosi helppo, kun sen on kerran säätänyt kohdilleen, niin ei tarvitse uusiks säätää. :)

   Poista
 2. Olen katsonut noita potkupyöriä myös sillä silmällä. Pitää neidille hankkia sitten kun tulee ajankohtaiseksi. Kehittää varmaan tosi hyvin tasapainoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tyyppi tosiaan liukuu tuolla jo ihan älyttömän pitkiä matkoja molemmat jalat ilmassa ja pysyy pystyssä vaikka pyörä pomppailee pienistä nyppylöistäkin ylitse. :) Jotenkin olin kuvitellut, että siinä vaiheessa, kun liukuminen vie "voiton" potkuttelusta, olisi Tyyppi nenällään maassa useamman kerran, mutta eipä ole jäbä kaatunut kuin kerran. Ja tämäkin oli paikallaan ollessa, liikennevaloissa.

   Ja tosiaan, viimeksi eilen illalla tehtiin ~3 km:n lenkki ja tänään aamulla ~4 km. Saapi äidin viimeiset raskauskilot kyytiä ja samalla kunto pikkuhiljaa kohentuu.

   Poista

Kiitos, kun kommentoit!