perjantai 3. lokakuuta 2014

Just married!

Häitä juhlittiin Berghyddanin juhlatilassa.
Viime lauantaina oli odotettu juhlapäivä, kun aviomiehen sisko ja hänen sulhasensa sanoivat toisilleen tahdon. Sää oli aivan upea! Aurinkoa ja sininen taivas, tietysti varsin vilpoinen sää, kuten syyskuun lopulla kuuluukin olla.

Tyyppi jäi kotiin mummin kanssa ja minä läksin aviomiehen ja Neidin kanssa juhliin. Pakko myöntää, että olin aivan innoissani, kun pääsin ensimmäistä kertaa pitkästä aikaa laittautumaan oikein viimeisen päälle. Ihanan virkistävää! Tietysti oli myös mukava pukea pikkuneiti perhosmekkoon ja päästä juhlissa tapaamaan sukulaisia ja ystäviä rennoissa ja iloisissa merkeissä. Hääjuhlissa kun on aina sitä suloista taikaa!

Morsian oli hurjan kaunis, sulhanen komea ja molemmat (tietysti) tahtoivat. Kirkossa Neiti käyttäytyi todella hienosti ja äitinsä tarvitsi nenäliinaa. Onneksi Chanelin ripsiväri oli vedenpitävää. Hääjuhlissa Neidillä riitti sekä ihastelijoita, että sylipaikkoja ja Nukkumattikin ehti olla jonkin aikaa illasta eksyksissä. Lopulta Neidin nukahdettua turvakaukaloon unille, pääsimme myös aviomiehen kanssa pyörähtelemään muutaman kerran tanssilattialle. Lapsenvahdeista ei ollut pulaa ja Neiti tosiaan sai nukkua musiikilta/meteliltä suojassa.

Pitopalvelu juhlapaikalla oli kreikkalainen, mutta Neiti onnistui pitämään äitinsä sen verran kiireisenä, että ruokailu jäi äidin osalta aika vähäiseksi. Onneksi hääkakkua ehdin maistamaan varsin sopivan kokoisen palan ja suklaa-moussekakku oli aika suussa sulavaa. 


Kotiin tullessa (klo 23 aikoihin), Neiti siirtyikin suoraan pinnikseen nukkumaan ja nukkui aamulla klo 06 saakka, jolloin vasta maistui maito. Neiti on muutenkin osoittautunut varsinaiseksi unelma-nukkujaksi, sillä öisin herätään kerran syömään, muuten nukutaan.

Tyypillä oli ollut mummin kanssa hauska iltapäivä ja ilta. Tyypillä on tosiaan menossa välillä varsin voimakaskin ujostelukausi, joten 100 ihmistä, joista suurin osa oli tuntemattomia saman katon alla juhlivia, olisi ollut Tyypille todennäköisesti ei niin mukava-kokemus. Nyt Tyyppi sen sijaan sai nauttia mummin 100%-huomiosta, mitä harvemmin tapahtuu, koska mummi tekee vielä varsin paljon töitä.

Hieman jännittelen, miten lauantaiset ristiäiset tulevat sujumaan. Toisaalta juhlan luonne on täysin erilainen ja olemmekin käyneet jo monta kertaa läpi mitä ristiäisissä tulee tapahtumaan. Tyyppi odottaa kovasti tätien ja setien sekä enojensa näkemistä ja on jo luetellutkin keiden kaikkien sylissä hän kirkossa haluaa istua. Ja tietysti, hän kuivaa sitten pikkusiskon pään, kun pappi on sen ensin kastellut.

Nimihän on meillä ollut jo monen monta kuukautta valmiina, mutta ajattelinpa kuitenkin, haluatteko arvuutella mikä Neidin nimeksi on valikoitunut? Te, jotka tunnette minut ihan henkilökohtaisesti, tiedättekin jo, kuka Neidistä tulee. :)

Muutama vinkki etunimestä:

- Neiti saa 2 nimeä, ei 2-osaista nimeä
- Etunimi on lyhyt ja ytimekäs ja kirjoitusasultaan kansainvälinen
- Tällä etunimellä on nimetty niin hurrikaani, kuin myös kunta Ruotsissa
- Nimi/sana tarkoittaa eräästä Euroopassakin puhutusta kielestä suomennettuna sanaa miniä

Keksittekö? 

10 kommenttia:

 1. Suloinen pikku prinsessa siellä koisii :)

  VastaaPoista
 2. Aiotko muuten julkaista nimen täällä blogissa?

  VastaaPoista
 3. -Jenni: On on! :)

  Elina, en julkaise nimeä täällä blogissa. Neiti pysyköön Neitinä, kunnes joskus ehkä/toivottavasti muuttuu rouvaksi.

  VastaaPoista
 4. Veera ja -aak: kyllä, etunimi-arvaukset osuivat oikeaan! :)

  VastaaPoista
 5. Utelias kun olen, niin pakko yrittää selvittää pienokaisen nimi: olisiko Emma? Suloinen tapaus joka tapauksessa, kuten myös isoveljensä. Ja mukava lukea kirjoituksiasi lapsiperheen arjesta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos mukavasta kommentista! :)

   Emma, erittäin hyvä arvaus, mutta ei osunut oikeaan. Emma ja Elle olivat molemmat kylläkin nimivaihtoehtoja, joita pohdimme.

   Poista

Kiitos, kun kommentoit!