keskiviikko 24. syyskuuta 2014

Toistaiseksi viimeiset kirppislöydöt

Nyt kun elämäntapamuutos ja painonpudotus on onnistuneesti saatu käynnistymään, niin päätin asettaa itselleni pienet välitavoitteet. Painolukemahan oli viime lauantaina nytkähtänyt alaspäin ollen 62,4 kg. Minä, joka rakastan kirppistelyä, päätin eilen, että seuraavan kerran saan luvan kanssa mennä kirppiskierrokselle, kun painolukema on 61,5 kg. :) Tämä on sikälikin oikein osuva välitavoite, että juuri tällä hetkellä ei ole mitään välitöntä tarvetta etsiä kirppikseltä jotakin tiettyä, pientä ja tarpeellista.

Mutta, sunnuntaina kävin Tyypin ja Neidin kanssa aamulla piipahtamassa Lastentarvikekirpputori Pellavapäässä. Kirpputori on mukavan pikkuinen, joten sen tarjonnan kiertää nopeasti, vaikka molemmat muksut olisivatkin mukana ja rattaiden kyydissä (kai olen muistanut mainita, miten älyttömän tyytyväinen P&T-rattaisiin olenkaan?) ja etenkin Tyypin viihdytyksestä täytyy pitää huolta. Lapsiparkki oli remontissa, mikä oli kökkö yllätys, mutta Tyyppi malttoi istuskella rattaissa alaistuimessa ja kuunnella Spotifysta lastenlauluja niin kauan, että äiti ehti kiertää ja kerätä muutaman mukavan ostoksen mukaan.

5 €
Tämä on ainakin Tyypin mielestä ollut ehdottomasti paras löytö pitkään aikaan! Tyyppi edelleen rakastaa pelata ja pikkuhiljaa on selvästi aika opetella hieman vaativampia pelejä, kuin perus lotto- ja muistipelit. Tämä tuli oikein sopivaan saumaan siis vastaan. Tosin pelaamme tätä erittäin yksinkertaisilla säännöillä: kullakin pelaajalla on vain yksi pupu (äiti pelaa yllättäen aina pinkillä) ja vain se pyrkii pääsemään kukkulalle porkkanan päälle. Pinosta nostetaan yksi kortti kerrallaan, joka määrittää kuinka monta askelmaa pupu pääsee eteenpäin (1,2,3) tai sitten nostettavassa kortissa on kuva porkkanasta, jota kääntämällä kolo vaihtaa paikkaa. Ja jos käy huono tuuri, pupu tipahtaa koloon ja aloittaa matkan alusta. Tai oikeastaan Tyypin mielestä pupun tipahtaminen koloseen taitaa olla se kakista siistein juttu. ;) Mutta yhtä kaikki, erinomainen löytö viidellä eurolla.

2 €
Aika ihana fantti, eikö?

Olen sitä mieltä, että jos tuo kirppikselle myyntiin rikkinäisiä tai viallisia tuotteita, on hyvän myyjän tunnusmerkki mainita asiasta jollakin tavoin hintalapussa. Okei, ostajan vastuullahan on aina tarkistaa ostos, mutta silti peräänkuulutan myös myyjän vastuuta. No mutta, Tyyppi ihastui tähän Möhköfanttiin päätäpahkaa ja koska hänellä on jo fantti, oli tämä hänen mielestään sitten ehdottomasti ostettava Neidin omaksi fantiksi. Koska fantti oli päällisin puolin varsin siisti, en tarkistanut sitä sen kummemmin,. Olisi pitänyt.

Niskassa iso viilto. 
Salama valottaa tuota kuvaa, fantti on nätisti tasaisen violetti. Mutta tuo viilto ärsyttää. Onneksi se on suht helppo korjata ja fantilla on pepussaankin ompeleita, kuten Möhköfantilla kuuluu ollakin. Mitä mieltä te olette, pitäisikö myyjän mainita vioista hintalapussa? 

1 €
Sattumalta Kirppisstylen Elina oli vastikään postannut tästä Lundmyr of Sweden-merkistä, joka on itselleni tuttu vain Ruotsinlaivoilta. Nyt vastaan kuitenkin osuivat mitä suloisimmat mustat kyseisen merkin pöksyt kokonaisen euron hintaan. Kunnoltaan ovat uudenveroiset ja koko 60 cm (mielestäni varsin reilu mitoitus), joten tietysti nämä lähtivät matkaan.

2 €
Tyypille löytyi uudenveroinen 98 cm neuletakki (HM). Tyyppi käyttää paljon hupparitakkeja, joten oli kiva löytää tällainenkin vaihtoehto. Tyyppi on perinyt varsin kuumaverisen olemuksensa isän puolelta, joten useimmiten vaihtoehtona täytyy olla lyhythihainen paita, jonka päältä saa tarvittaessa pitkähihaisen riisuttua ongelmitta pois.

2 €
Oikein siistikuntoiset college-housut Tyypille koossa 98 cm. Kivan väriset ja tuo neonvihreä nauhan väri on varsin piristävä. Pakko muuten mainita, että ostin myös HM:ltä Tyypille kaksin kappalein uusia farkkuja, á-hinta 7,99 € ja malli ihanan helppo Loose Pull-On. Luulin, ettei tätä mallia valmistettu koon 92 jälkeen, mutta iloiseksi yllätykseksi luulin väärin.

1 €
Viimeisimpänä koossa 86 cm valitsin mukaan Neidille sopivan söpön t-paidan. Huomattakoon, että kuva on täysin ehjä, Puh-karhu on kirjailtu kuvaan, mutta kukkasissa/perhosissa ei ole haalistumaa saati lohkeamisia. Kuitenkin paitaa on varmaankin varsin paljon käytetty päätellen tuosta pesulapun kunnosta. :) 

Nyt sitten seuraavan kerran kirppiskierros luvassa, kun vaakalukema näyttää 61,5 kg tai alle. :) Ja tuolloin aion suunnata kirppistelemään mitä todennäköisimmin lapsivapaasti (lapsenhoitovuoro isille).

3 kommenttia:

 1. Mä en yleensä mainitse vioista, mutta ne on otettu huomioon hinnoitellessa. Mun pöydässä tuo fantti olisi maksanut 0,20€. Pistän aina tosi halvan hinnan, jos tahra tai muu vika. Hinta voi olla ihan vaikka 0,05€:kin jos joku sitten sen viallisen haluaa ostaa.

  Hauska sattuma, että just nyt tuli vastaan tota Lundmyria! Mulla tuli myös yhdet vauvan sukat, mutta ne maksoi 3€ ja olisivat ihan pian pienet, joten en ostanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, täytyy vaan muistaa jatkossa olla tarkempi. Toisaalta ottaen huomioon miten paljon kirppikseltä ostoksia teen, niin onneksi harvemmin tulee näitä kappaleita vastaan. Pääseepähän lasten mummi taas paikkaustöihin. :)

   Ja todellakin hauska juttu! Nuo löytämäni housut ovat mielestäni ihan huippusöpöt, aika pitkä mitoitus tosin, joten hetken aikaa joutuu odottelemaan ennenkuin Neiti saa ne käyttöön.

   Poista
 2. Meilläkin on tuo kaninloikka peli ja kyllä sitä on pelattu :) Nyt säästelen sitä pojulle, vaikka nuo isommat sitä joskus vielä pelailevatkin.

  VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit!