torstai 18. syyskuuta 2014

Koripalloteline -toivepostaus

Jotkut isit ostavat pojilleen (itselleen) radio-ohjattavia autoja/lentokoneita tai sähköisiä junaratoja, skeittilautoja ja niin poispäin. Meidän isi osti koripallotelineen. :)

Tarina meni siis niin, että meidän lähistöllä olevan koulun pihalla on kaksin kappalein koripallotelineitä, jotka Tyyppi ja isi löysivät noin kuukausi sitten. Siellä on sitten käyty heittelemässä palloa koreihin muutaman kerran ja Tyyppi on ollut touhusta ja tekemistään koreista aivan liekeissä. Sitten isi keksi, että hei, eiköhän tuollaisia telineitä myydä tai siis, että sellaisen voisi ostaa meidän pihalle! Äiti ei kovasti ajatuksesta innostunut, mutta isi oli niin innoissaan, että äiti otti yhteyttä ultimate-korisasiantuntijaan (lovable KT!) ja tiedusteli, mistäköhän koristelineitä kannattaisi tiedustella. KT sitten vinkkasi meille Korispiste-nimisen liikkeen Malmilla ja sinne sitten suunnattiin tiistaina Tyypin päikkäreitten jälkeen. 

Ajatuksena oli siis ostaa Tyypille sopiva teline ja budjetiksi asetettiin noin 100 euroa. Liikkeessä Tyyppi ei meinannut pysyä sekuntiakaan paikoillaan, kun olisi pitänyt ihan heti samantien päästä heittelemään palloja koreihin. Tiedustelin myyjältä Tyypille sopivaa telinettä ja luettelosta löytyikin budjettiin sopiva junior-teline, jota ei kuitenkaan ollut varastossa ja todennäköisesti se olisi pitänyt tilata ulkomailta ja toimitusaika voisi olla mitä tahansa 2-6 viikon väliltä. 

Isi sitten bongasi liikkeessä olevan telineen, Pro Mini Hoop System, hinnaltaan 249 euroa. Huonon tuurin vuoksi tämäkin oli liikkeen varastosta loppu, mutta se olisi ollut tilattavissa. Oli kuitenkin aivan selvää, että isi ei ilman telinettä liikkeestä poistuisi (en yrittänyt ainuttakaan vastaväitettä), joten isi pääsi myyjän kanssa sopuun näyttelykappaleen ostamisesta ja niinpä teline pakattiin autoon. Ja Tyyppi sai myös ensimmäisen oman koripallonsa.

Sudenpentu valmistautuu heittoon.
Olihan tuo budjetiltaan kalliimpi, kuin mitä isi oli ajatellut, mutta toisaalta tämä teline on pitkäikäinen korkeuden säädettävyytensä ansiosta. Teline asennettiin takapihalle nurmikolle, sitä varten kaivettiin pienehkö kuoppa ja telineen painosäiliö täytettiin vedellä (vaihtoehtona myös hiekka). Telinettä ei suositella jätettäväksi talveksi ulos, yöpakkasien takia telinettä ei tarvitse siirtää varastoon. 

"Auuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!"
Tyyppi on ollut korista todella innoissaan ja sekä eilen, että tänään on palloteltu. Tänään Tyypin päikkäreiden jälkeen hyödynnettiin jälleen mitä ihanin aurinkoinen sää ja ennen välipalaa palloteltiin melkein tunti. Ja oli meillä yleisöäkin. ;)

Onneksi äitikin sai muutaman korin, oli sen verran vaativa yleisö.
Muutoin, tänään oli tämän viikon toinen paastopäivä. Aamu tosiaan alkoi katastrofinomaisesti, kun heräsin myöhässä. Ja koska en ehtinyt syömään aamupalaa, oli helppo päättää, että tästä tulee toinen paastopäivä. Päivään on mahtunut ensin kävelyä aamulla 3,68 km viedessäni Tyypin kerhoon ja takaisin ja sitten vielä iltapäivällä 2,7 km kävely Tyypin potkupyöräillessä. Hiljaa hyvä tulee. 

Päivän ruokailut puolestaan olivat seuraavanlaiset:
- aamupala: jääkylmä Stripped Battery (15,5 kcal) 
- lounas: ruispuuroa 40 g hiutaleita ja voisilmä 4 g (159 kcal)
- välipala: toinen jääkylmä Stripped Battery (15,5 kcal)
- päivällinen: salaatti + 2 rkl cous cous:ia + 34 g pekonisuikaleita + keitetty kananmuna (241,7 kcal)
- iltapala: viipale täysjyvävehnäpaahtoleipää, tl floraa, kurkkua, tomaattia ja viipale kinkkua (105 kcal)
+ todella reippaasti vettä!

Yhteensä päivästä kaloreita 536,7, joten tosi onnistuneesti päivä kului. Etenkin kun noilla kävelyillä on varmasti kaloreita myös jos jonkin verran kulunut. Tämän viikon osalta paastopäivät on siis onnistuneesti pidetty. 

8 kommenttia:

 1. Hieno kori! Kyllä tässä sormet syyhyää päästä ostelemaan omalle pihalle moisia. Koskakohan meidän isi innostuu koripallon heitosta... pitää varmaan vinkata sillekin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äitikin innostui täällä heittelystä :)

   Poista
 2. Ei vitsi! Niin supersuloinen kori ja vieläpä suloisempi pikku Tyyppi! Osaan kuvitella tuon riemun ja ilon kun pallo löytää tiensä koriin :)

  Onnea dieettailun jatkumisesta ja liikunnan lisääntymisestä - hyvä sinä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos!
   Kieltämättä kivalta tuntuu, kun liikuntaa saa lisättyä päiviin. :) Tänään ostin Lidl:stä viimeisen kappaleen eilen myyntiin tullutta vaellustakkia (spellcheck?!), jossa on huppu ja joka pitää sateen ulkopuolella. Ei siis ole tekosyytä jättää lähtemättä ulos.

   Poista
 3. Kiitti vinkeistä! :)
  -Laura

  VastaaPoista
 4. Kadehdin sun viitseliäisyyttä noiden ruokien suhteen.. mä ratkaisin paastopäivät nutraamalla, kun olen laiska. Mutta ne on niin pahanmakuisia!!
  Ja vettä tulee selvästi juotua liian vähän, kuten muinakin päivinä. Pitäisi siinäkin asiassa tsempata..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en vaan pysty niihin laihdutustuotteisiin enää.. Ehkä joku patukka vielä menis, mutta ei kyllä mikään pirtelö. =\ Toivottavasti ei tarvitsekaan.

   Poista

Kiitos, kun kommentoit!