sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Hääpuku -ennen

Tai no ei hääpuku, vaan puku häihin. Ihana suomen kieli, kun tällä voi niin mukavasti kikkailla. :)

Olin alkuun ajatellut, etten julkaise näitä ennen-kuvia ennenkuin puku on valmis ja sitten olisi kaikki saanut kätevästi ympättyä yhteen postaukseen, MUTTA kuten Instassa jo mainitsinkin, olen niin innoissani, etten mitenkään vain pysty/kykene odottamaan 23. päivään saakka.

Eli, olemme siis menossa aviokin siskon hääjuhlia viettämään 27. päivä. Äitini tulee tuolloin mimmi-mummittelemaan Tyypin kanssa ja Neiti lähtee mukaan. Alunperin olimme ajatelleet tietysti ottavamme myös Tyypin juhliin mukaan, mutta kyseessä ovat kuitenkin aikuisten juhlat (olkoonkin, että hääparilla on itsellään kaksi pientä lasta) ja Tyypillä tulee olemaan huomattavasti rennompi ja mukavampi (lue: h-e-m-m-o-t-e-l-l-u-m-p-i) päivä mummin kanssa, kuin häissä, joissa on paljon uppo-outoja ihmisiä. Tyypillä kun on menossa aikamoinen ujostelu-kausi.

Tilasin puvun näitä juhlia ajatellen ollessani 7-8 kuulla raskaana (mikä järjen riemuvoitto!) ja ihastuin tietysti päätäpahkaa puvun upeaan tummansiniseen väriin ja sifongista tehtyyn helmaan. Luonnollisestikaan en voinut pukua tuolloin testata, mutta olin täysin vakuuttunut siitä, että puku istuisi päälleni täydellisesti. No tuota, eihän se istunut. . . Tai no, ongelma oli siinä ettei vasemmalla puolella oleva vetoketju mennyt kokonaan kiinni vaan jäi hiukkasen auki. Hiukkasen ~8 cm?

Kerrankin sen sijaan, että olisin haudannut puvun vaatekaappini ylähyllyn viimeisimpään ja pimeimpään nurkkaan, otin Googlen avukseni ja naputin hakusanat: ompelija Espoo. Toinen tulos oli Korjausompelu.net, joka toimii Perkkaalla, eli aivan Leppävaaran vieressä. Soitto Susannalle (pukuompelijalle) ja tiedustelu, josko Hennes & Mauritzilta ostetulle mekolle voisi jotakin tehdä. Sain nopeasti sovittua käyntiajan ja voilá: pukua voidaan suurentaa! Samalla käytiin vähän läpi, että helmaa täytyy hieman lyhentää, koska laitan jalkaani ballerinatossut ja jotta yläosa istuu mahdollisimman kauniisti tuon yksiolkaimisuuden kannalta, siihen ommellaan muutama pisto.

Perjantaina läksiessäni ompelijalta, puku jäi sinne tämän näköisenä:

Puku on siis täyspitkä maximekko, hinta H&M:llä 49,95 €
Puvun yläosa on ihan ehdottomasti suosikkikohtani koko puvusta!
Ja kun tuohon tehdään ne muutamat korjaavat pistot, niin ei haittaa vaikka kuinka
tämä rouva kumartelisi, puku istuu 100-varmasti paikoillaan.
Ja kyllä, olkaimettomat rintaliivit on jo hankittu.

Pukuun kuului alunperin myös musta vyö, mutta päädyin jättämään sen kokonaan
puvusta pois, sillä pidän huomattavasti paljon enemmän tuosta selkeästä vyötärö-
linjasta, josta selkeästi erottuu mistä alkaa ylä- ja mistä alaosa.
Myönnän täysin, ettei minulla käynyt edes mielessä, miten tämä ongelma olisi voitu ratkaista.
Eurokankaasta kävin ostamassa tummansinista sifonkia, jolla Susanna rakentaa tähän tuon
tarvittavan "lisätilan". 
Okei, myönnän: olen aina kuvitellut, että esimerkiksi H&M:stä ostettuja vaatteita on täysin mahdoton lähteä muokkaamaan itselle sopiviksi ja sen vuoksi olen jättänyt esimerkiksi monet farkut kyseisen kaupan hyllylle, kun niissä on lahjepituus ollut totaalisesti liian pitkä, vaikka hyvin olisivat muuten istuneetkin. Olen myös ollut siinä käsityksessä, että ompelijoilla kannattaa teettää vain sellaisia "alusta saakka" olevia projekteja, kuten esimerkiksi hää- ja vanhojen tanssipukuja. No, nytpähän olen oppinut ehdottomasti jotakin tarpeellista ja uutta ja aivan varmasti tulen hyödyntämään ompelupalvelua myös jatkossa. :)

23. päivä saatte sitten kuvia valmiista puvusta! En jaksa odottaa! Hiukset ylös ja roikkuvat korvakorut, ei kaulakorua...

2 kommenttia:

  1. Tilasin H&M:stä tämän mekon myös itselleni, mutta se ei istunut päälleni ollenkaan. Tuo yläosa on niin kaunis, niin kuin koko mekkokin <3 Jälkikuvia odotellessa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mieltä, toi yläosa on todella mieleinen. :)

      Poista

Kiitos, kun kommentoit!