perjantai 12. syyskuuta 2014

5:2-dieetti

21 päivää ilman karkkia!

Pari kertaa on kylläkin käynyt nyt niin, että kaappiin kahvin kanssa ostetut keksipaketit ovat välillä uponneet vähän turhankin reippaasti täällä parempiin suihin. Niinpä täytyy nyt lisätä keksit myös tuolle karkkilakko-listalle, koska ei ole kamalan mielekästä korvata irtokarkkeja Domino- ja Carneval-kekseillä. Mutta karkkia tai suklaata (edes suklaa-keksejä) en ole syönyt kolmeen viikkoon. :)

Halusin kokeilla jo vajaa vuosi sitten tätä silloin kovasti pinnalla ollutta 5:2-osapaastodieettiä. Aika pian suunnitellun aloituksen aikoihin Neiti kuitenkin ilmoitti olevansa tulossa ja tuolloinhan dieetti jäi sitten tietysti kokeilematta. Ja sattumalta dieetti alkoi tänään.

Ajatuksena on siis edelleen jatkaa karkkilakkoa myös tuon 30 päivän jälkeen, koska karkista on ollut niin helppo irroittautua. Makeanhimo on kuitenkin edelleen läsnä, joten ehkä tällä 5:2-dieetillä saadaan sitäkin hieman karkotettua. Ajatuksena on siis paastota viikosta 2 päivää 500 kalorilla ja muut 5 päivää syöden normaalisti. Paastopäivät eivät saa olla peräkkäisiä päiviä.

Dieetti alkoi tänään, koska en yksinkertaisesti ehtinyt syömään. Aamupala jäi väliin, koska heti aamusta piti ehtiä ompelijalle. Ja sitten viemään Tyyppi ja aviokki mummulaan, mihin Tyyppi jäi hoitoon muutamaksi tunniksi, kun aviokki lähti auttamaan Neidin kummisetää muutossa ja itse kävin Tyypin päiväunien aikaan lounaalla lasten varamummin kanssa.
Iltapalaa.
Plus 200 g viinirypäleitä.

Kävimme syömässä Sanomatalossa Deli Salad Bar:issa. Söin ensimmäisen kerran kylmäsavulohta raskauden päättymisen jälkeen ja salaatti oli kaikin puolin maukas ja riittävän kokoinen, vaikka pienen annoksen otinkin. Lounas vähän venähti ja ehdin hieman ennen neljää hakemaan Neidin kanssa Tyypin mummulasta, missä tämä oli saanut viettää aikaa kaksin vaarin kanssa. Tyyppi ehti syödä mummulassa ja tässä vaiheessa olin jo päättänyt, että tästä tulee dieetin ensimmäinen paastopäivä.

Laskeskelin äsken päivän kalorit ja niitä kertyi noin 670. Eli vähän mentiin yli tuosta 500 kalorin rajasta, mutta ei mitenkään merkittävästi. Tänään mentiin todellakin ihan mutu-tuntumalla, tiistain paastopäivän ruokailuja täytyy suunnitella vähän tarkemmin.

Noudattaako kukaan ruudun sillä puolella tätä dieettiä?

4 kommenttia:

 1. Enpä ole tuosta dieetistä kuullutkaan. Kerrohan tuloksia sitten kun niitä tulee. Mielenkiinnolla jään odottelemaan!

  Onnea PITKÄSTÄ karkkilakosta - voi kun saisin myös itseäni niskasta kiinni ja tartuttua tuohon karkkilakko haasteeseen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Tuloksia odotellaan täälläkin. Eihän niitä päivässä toki tulekaan, mutta olen tosi iloinen, että ainakin alkuun olen päässyt.

   Ja kiitos! Lakkoilu jatkukoon.

   Poista
 2. Moi!
  Meikäläinen aloitti mammakilojen pudotuksen tällä keinoin ja voin lämpimästi suositella dieettiä/elämäntapaa. Olisin jatkanut pidempäänkin, mutta nopean toipumisen vuoksi harrastan jo raskastakin liikuntaa, joten tuo 500 kcal ei kertakaikkiaan riitä edes kerran- pari viikossa (yölläkin herään siihen, että on kamala nälkä, vaikka syön normaalisti..).
  Ajattelin kuitenkin aina sopivan tilaisuuden tullen (tai kevyinä liikuntaviikkoina) edes kerran viikossa jatkaa paastopäivää. Ainahan sitä voi soveltaa itselleen ja omaan elämäänsä sopivaksi. ja eihän sitä tiedä, vaikka jossain vaiheessa voisin tähän taas kunnolla palata.
  Tsemppiä sulle. Jään innolla odottamaan dieettikuulumisiasi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mukavasta ja tsemppaavasta kommentista!

   Elixian sopimukseni on jäädytetty loppuvuoden ajan ja ajattelin tämän ajan käyttää peruskunnon rakentamiseen (palauttamiseen) kävelylenkkien ja hyötyliikunnan avulla. Ja antaa samalla kyytiä noille kolmelle viimeiselle raskauskilolle...

   Poista

Kiitos, kun kommentoit!