lauantai 30. elokuuta 2014

Terveisiä meidän pakastimesta

Meillä on ollut sikäli todella mukava aloitus uuden perheenjäsenen kanssa, että aviokki on saanut pitää 8 viikon mittaisen loman (olenkin tästä aiemmin jo maininnut). Töihin mies palailee vasta 17.9 joten vielä on yhteistä aikaa jäljellä ihan mukavasti. Ja hyvä, että aviokilla lomanpitomahdollisuus olikin, koska olisin kyllä ollut aivan täysin helisemässä näiden kahden kanssa ja leikkauksen jälkeen aviokin apu on ollut täysin korvaamatonta ja välttämätöntä. Vaikka valitankin miehestä säännöllisin väliajoin, niin on se vaan oikeasti ihan mieletön.

Ja kun mies on sitten palailemassa töihin, niin minun täytyy tietysti pohtia ja valmistautua etukäteen mahdollisimman hyvin arjen pyöritykseen kahden lapsen kanssa. Luulen, että meillä tulevat aamupäivät olemaan niitä hetkiä, jolloin ollaan liikkeellä, joten lounasajan täytyy olla mahdollisimman mutkatonta. Päikkärithän Tyyppi nukkuu klo 12-14 ja Neitikin nukkuu tuohonkin aikaan. Jep, beibistä tulee nyt tässä blogissa kutsumanimeltään Neiti. :)

Meidän pakastimen eräs lokero
tällä hetkellä. 
Tiistaisin ja torstaisin Tyyppi on aamun (klo 9-11) päiväkerhossa, mikä on tietysti tuon lounasajan (syödään yleensä klo 11.30) kannalta meille tosi hyvä, koska kotiin ehditään kävellen mainiosti, mutta ruoan täytyy tuolloin olla sitten viittä vaille valmista. Niinpä nyt olemme (vihdoin/jälleen) ottaneet pakastimen aktiivikäyttöön ja tehneet nyt joka kerta sen verran isoja ruoka-annoksia, että niistä on yleensä riittänyt seuraavan päivän lounas koko perheelle plus 1-2 annosta Tyypille pakastimeen. Ja ihan perus-kotiruokaa, kuten kuvasta näkyy.

Oli aika kiva, kun Tyyppi ja aviokki reippailivat tänään aamulla leikkipuistoon ja me tytöt jäätiin nukkumaan (puoli kymmeneen...) ja kotiin tullessa Tyyppi pyysi lounaaksi makkarakeittoa ja sitähän löytyi kätevästi pakastimesta! :) Oli aika voittajamutsi-fiilis.

Tänään me suunnataan lasten päiväunien jälkeen mummulaan syömään. Ei tässä karkkilakosta huolimatta vissiin laihtumaan kovinkaan helpolla pääse, mutta jääpähän ainakin kaikki karkkikalorit kauppaan vielä muutaman viikon ajan. Tulevana torstaina olisi myös tarkoitus käydä tutustumassa uuteen saliin tuossa lähistöllä. :) Katsotaan meneekö Elixia vaihtoon ainakin toistaiseksi.

Mukavaa viikonloppua kaikille!

2 kommenttia:

 1. Onpas komiat määrät ruokaa pakastimessa :) Sieltä onkin niin kätevä napata kotiruokaa mikroon, tulee niin nopeasti ja hyvältä maistuu. Olen itsekin tehnyt pojulle bataattia, parsakaalia, porsaanliha-bataattia pakastimeen. (Sekä porkkanasosetta, joka nyt tauolla.) Kun olen mustikkapurkin avannut, niin heti olen sen jakanut jääpalamuotteihin ja laittanut pakastimeen. Näin tulee sopivia annoksia pienelle ja saa kätevästi otettua pakastimesta :)

  Oletko kauan ollut karkkilakossa? *Hatunnosto* Voi kunpa itsekin pystyisi samaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 8 kokonaista päivää... 22 vielä edessä!
   Mä kans oikein odotan, että pääsen tekemään Neidille soseita itse. Vähän tosin jännittää, että miten mahtaa onnistua noiden lihasoseiden teot, mutta katsellaan sitä sitten, kun sen aika on.

   Poista

Kiitos, kun kommentoit!