tiistai 12. elokuuta 2014

Phil & Teds Navigator so far

Pikkuhiljaa sitä tulee käytettyä tuplarattaita enemmän ja enemmän. Hieman harmittaa, että en ehtinyt tutustua odotusaikana kaikkiin variaatioihin ja rattaiden ominaisuuksiin, mutta toisaalta, nytpähän tulee testattua kaikkea käytännössä ja rattaiden ensisijaisten käyttäjien kanssa. :)

Tähän mennessä olen todennut, että koppa rattaisiin täytyy ostaa ja löysinkin uudenveroisen pehmeän (pienemmän 60 cm) kopan Tori:sta hintaan 45 euroa ja sovin siitä noudon tämän viikon perjantaille. Beibi on sen verran pieni, että rattaiden tärinä ja pelkkä istuimen pehmuste eivät ole tarpeeksi hyvä yhdistelmä.

En myöskään nukuta beibiä päiväunille pinnasänkyyn, vaan pinniksessä nukutaan ainoastaan yöunet. Tämä saatiin vinkkinä jo Tyypin syntymän jälkeen, eli meillä pinniksessä nukutaan vain yöunet, kun opetellaan että yöaikaan nukutaan eikä kukuta. Eli kohtapuoliin (ilmojen viilentyessä) pääsee neiti nukkumaan päiväunia vaunuihin ulos. Hankittiin myös hyönteissuoja vaunuihin. Ulkona olevien ampiaisten määrä tekee beibin ja Tyypin äidin hulluksi, mutta onneksi Pikku Piian hyönteissuojalla saa neidin vaunuissa täysin suojaan. Suoja oli myös huomattavasti edullisempi (7,95 € / Prisma), kuin P&T:n oma (59 € / BabyStyle).


Vaunut ovat helposti muunneltavissa eri käyttötarkoituksiin sopiviksi. Tähän mennessä käytössä eniten on ollut tuo vauvalle tarkoitettu alas laskettu istuinosa, joka on oikeasti kyllä kätevästi suunniteltu. Beibi mahtuu oikein hienosti tähän ratasosaan, mutta vaatii kyllä hieman kasvamista ja pehmustusta, että pelkkä ratasosa on toimiva. Talveksi käyttöön tuleekin lämpöpussi, mutta sitä odotellessa pehmeä kantokoppa varmasti ajaa asiansa.


Toiseksi eniten käytössä ovat olleet Maxi Cosin adapterit, joilla kaukalo on ollut kiinnitettyinä rattaiden runkoon. Oltiin aluksi vähän HooMoilasina, että miten se kaukalo niihin adaptereihin laitetaankaan kiinni, minähän kun en todellakaan nyt nostele yhtään mitään, joten kaikki on ollut nyt aviokin (ja hänen 3 mm:n kärsivällisyytensä) varassa. En tiedä muista miehistä, mutta meillä kyllä kiukutellaan just tasan tarkkaan jokaikisestä teknisestä asiasta, joista ei olla luettu käyttöohjeita tai vaimo näyttänyt miten toimii. Mun mielestä rattaat ovat ihanat, enkä koe kovin ongelmalliseksi muuneltavuutta, kun parhaimmillaan aikaa kuluu noin 2 minuuttia muokata rattaat käyttötarpeita vastaaviksi.

Tyyppi on ollut toistaiseksi todella vähän rattaiden kyydissä samaan aikaan beibin kanssa, koska Tyyppi on ulkoillut aika paljon aviokin kanssa ja me olemme aamupäivän helteiden (+26 astetta / klo 10:00) aikaan olleet sitten kotona, jossa onneksi lämpötila on pysynyt muutaman asteen ulkomaailmaa viileämpänä.


Ostin Huuto.netistä tuon ylläolevassa kuvassa näkyvän punaisen suojan, joka peittää vaunujen takaosan ja beibin. Hintaa suojalla oli 17 euroa ja se on käsin tehty. Se ei ihan peitä koko takaosaa, joten ampiaisten (ja muiden öttiäisten) varalta takaosa täytyy suojata myös verkolla. Tyyppi viihtyy etenkin kyydissä silloin, kun sisaristuin on laitettu paikoilleen tuohon eteen ja Tyyppi istuu vähän korkeammalla.

Onneksi Tyyppi viihtyy rattaissa, koska ilman niitä ei liikkumisesta näiden kahden tohottajan kanssa tulisi kyllä oikein mitään. Tänään käveltiin esimerkiksi tuohon lähikauppaan (aviokki oli mukana) ja kyllä etenkin takaisin tullessa oli kärsivällisyys välillä koetuksella, kun Tyyppi päätti pysähtyä keskelle tietä ja ilmoitti että hän ei kävele eikä myöskään tule kyytiin, vaan että isi kantaa hänet kotiin. No, isi ei kyllä kantanut. Sitten kun oltiin rattaiden kyydissä, niin Tyyppi ilmoitti ettei äiti saa työntää vaunuja vaan isi työntää. No, isi ei kyllä työntänyt, vaan äiti. Välillä ei kyllä tiedä tuon pikkudiktaattorin kanssa, että pitäisikö itkeä vaiko nauraa.

Mutta siis, ainakin tähän mennessä olen ollut todella tyytyväinen hankintaan ja kunhan tuon cocoon:in eli kantokopan saan perjantaina, olen varmaan vielä tyytyväisempi.

1 kommentti:

  1. Kuulostaa tosi hyvältä ja näyttää myös!

    Meidän Britaxeihin saa myös laitettua toisten vaunujen pehmeän pikku kopan kun laskee selkänojan alas. Kätevää ja mukava yllätys!

    VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit!