tiistai 19. elokuuta 2014

Löytö Tori.fi:stä

Kuten viime viikolla mainitsinkin, tein super-kivan lelulöydön Tori.fi:stä. Harmikseni vain, sain myyjältä vastauksen tiedusteluuni, että lelulle oli jo löytynyt ostaja. Onnekseni seuraavana päivänä myyjä laittoi minulle viestiä, että ensimmäinen ostaja olikin perunut kaupat ja lelu olisi sittenkin vapaana!

Sovin noudosta ajankohdan lauantaille ja niin Fisher Price Little People-kokoelmamme täydentyi supermarketilla.


Lelu on ilmeisesti alunperin Saksasta ostettu, koska tarroissa olevat tekstit ovat saksaksi. Lelu on myös aika informatiivinen ja opettaa lapsille myynnissä olevien tuotteiden (mm. maito, juusto, pillimehut, murot...) nimet sekä saksaksi, että englanniksi. Lisäksi lelu opettaa numeroita ja valittavissa on myös pelkkä musiikkitoiminto. Setin mukana tulivat ihanat pinkit ostoskärryt sekä muutama auto. Tyyppi, jonka mielestä kaupassakäynnin mielekkyys mitataan sillä, löytyykö kaupasta pikkuiset ostoskärryt, oli yllättäen näistä ostoskärryistä todella mielissään!

Tyypin lelut asustavat kolmessa lelulaatikossa ja beibin leluille on varattu
vasemmanpuoleisin laatikko. Tyyppi on hyvin tarkka omista leluistaan, ne ovat hänen eikä niihin mielellään
saa kukaan muu edes koskea, joten sen vuoksi on hyvä opetella alusta alkaen, että vauvalla on sitten omat
lelunsa, joita Tyyppi saa toki lainata, mutta ne ovat vauvan, eivät hänen. 
Myyjällä oli myös tarjolla setti muita Fisher Price-leluja, joten meille jo aikaisemmin kotiutettu maatilamme päivittyi muun muassa kolmella tuulimyllyllä, pupujussilla sekä aitauksella. Yhteensä rahaa kului näihin hankintoihin 30 euroa.

Tyyppi on tästä uudesta setistä ollut ihan mielettömän innostunut. Etenkin, kun äidiltä löytyy hetkinen aikaa, niin ostoksilla käyvät kaikki maatilan asukkaat (niin eläimet, kuin ihmisetkin) vuoron perään. Plus tietysti poliisit ja palomiehet, jotka ajelevat autoilla parkkiin kaupan pihalle. Olohuoneen uuden "pikku senkin" päälle rakennettu leikkitila on ollut ihan täydellinen houkuttelemaan Tyyppiä rakentamaan leikkejä ja houkutus riittää jopa ihan itsenäisiin leikkeihin.

Henkilökohtaisesti tykkään itse huimasti näistä leikkiseteistä, joissa pääsee mielikuvitus lentämään ja maatilalla asusteleva heppa voi käppäillä kauppaan ostamaan vesimelonia ja possu punaisia omenoita. Piippolan pappa puolestaan rakentelee maatalossa sahalla ja vasaralla pöytää Tyypin pikkusiskolle. On kiva huomata, että nämä ovat myös Tyypin mieleen. Meillä on ollut aika rajattua television katselu, mutta välillä Tyyppi voi kuluttaa äidin iPhonen parissa vähän turhankin paljon aikaa katsomalla "kerhovideoita", eli videoita, joita olen hänestä kuvannut esimerkiksi leikkipuistoissa, asukaspuistossa, kotona.

Nyt olemme aviokin kanssa kiinnittäneet huomiota siihen, että aamuiset kiukkukohtaukset saavat turhan usein alkunsa siitä, että Tyyppi (joka on kiivennyt äidin ja isin väliin sänkyyn aamulla katsomaan äidin puhelimesta videoita) joutuu lopettamaan (noin 15-20 minuutin jälkeen) videoiden katselun. Joten varmuuskopioin puhelimesta kaikki kuvat ja videot talteen ja tyhjensin puhelimen muistin. Meillä alkaa siis (toivottavasti) pienimuotoinen äidin puhelimesta vieroitus. Haluan nimittäin, että Tyyppi rakentaa ihan oman mielikuvituksen.

6 kommenttia:

 1. On varmasti mukava tuo leikkipaikka, koska sinä ja vauva olette näkö, että kuuloetäisyydellä. Siinä on Tyypin turvallista leikkiä :)

  Pidän myös leluista joissa saa itse käyttää mielikuvitusta eikä kaikkea anneta valmiina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomaa kyllä, että Tyypillä on kyllä kärsivällisyys välillä koetuksella, kun äiti on "jumissa" beibin kanssa. Mutta päivä ja hetki kerrallaan. :)

   Poista
 2. Ihania leluja! Kivaa kun jaksaa itsenäisesti leikkiä ja viihtyy niin äiti saa tehtyä omia juttuja sillä välin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. =D hah hah, mua niin naurattaa, kun Tyyppi aina komentaa kylpynsä aikana äidin tekemään omia juttuja. siinäpä sitten kylpyhuoneessa yleensä surffaan tabletilla netissä ja luen blogeja.

   Poista
 3. Meillä oli sama homma ipadin kanssa. Tuli kiukkua! Nyt on ipad jäänyt pois kokonaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeps, noi vehkeet on yllättävän koukuttavia. Valkoinen valhe sallittakoon, koska tosiaan kerroin Tyypille, että äidin puhelin meni rikki eikä videot enää toimi.

   Poista

Kiitos, kun kommentoit!