perjantai 22. elokuuta 2014

Kuukauden ikäinen!

Pää pystyyn!
Pikaisesti tulin piipahtamaan ja päivittämään kuukauden ikäisen beibin kuulumisia.

Neuvolassa piipahdettiin siis maanantaina. Painoa oli tullut hienosti lisää: 3755 grammaa (edellisellä kerralla 3510 g) ja pituutta edelleen reilu 51 cm (tarkalleen ottaen 51,5 cm). Pituusmitta nyt on vähän niin ja näin, koska mittaustekniikka on vähän niin ja näin. :) Mutta hienosti neiti on siis painoa itselleen kerryttänyt. Huomasin, että sen jälkeen, kun ilmat viilenivät, niin maito alkoi upota neitokaiseen ihan uudella tavalla. Hyvä näin!

Ikävä juttu onkin se, että myös neidillä on suussaan sammas (eli sitä valkoista peitettä kielessä). Niin oli Tyypilläkin. Olemme "penslanneet" neidin suuta syöttöjen jälkeen puolukkamehulla, mutta sitkeässä tuntuu olevan. Nyt aloitimme tänään Mycostatin-lääkekuurin 2 viikon ajaksi, jolla olisi tarkoitus antaa kyytiä tuolle taudille. Lisäksi jatkan puolukkamehulla ja pumpulipuikolla kielen putsausta muutaman päivän ajan. Koska neiti syö pelkästään pullosta, niin jokaisen syöttökerran jälkeen pullot täytyy steriloida (onneksi meillä on tuo Aventin oiva ja nopea mikrosteriloija), samoin tutit täytyy steriloida kerran päivässä ja yritänkin pitää huolen siitä, että käytössä olisi nyt koko lääkekuurin ajan aina steriloitu tutti. Meidän neidillä on aikamoinen imemisen tarve, joten sen vuoksi tutti on aika aktiivisessa käytössä.

Neidillä ei edelleenkään ole oikein minkäänlaista rytmiä. Jos nyt jotenkin pitäisi päivän kulkua laittaa muistiin, niin beibi herää aamuisin noin klo 08-09. Jos on kätissyt pinniksessä tätä ennen, niin olen monesti napannut neidin viereen, johon on sitten nukahtanut vielä tunniksi pariksi. Vaihdetaan vaippa ja vaatteet ja beibi vetää pullollisen maitoa (~80 ml). Tässä on hereillä noin tunnin ajan, sitten nukahdetaan ensimmäisille päikkiksille, jotka monesti nukkuu sitterissä. Jos Tyyppi on ulkona/kerhossa/pois kotoa, niin sitten olen napannut neidin nukkumaan syliin. Yleensä neiti herää ennen klo 12, juo toisen pullollisen (80-100 ml) maitoa, jonka jälkeen nukkuu pisimmät päiväunet 2-3 tuntia, yleensä äidin sylissä, koska Tyyppi on tällöin itse päikkiksillä (pitäisi kai pikkuhiljaa laittaa beibi nukkumaan nämä päikkikset ulos vaunuihin...). Sitten herätään taas syömään, ollaan jonkin aikaa (tunti?) hereillä, nukahdetaan vielä kerran ja iltaa varten herätään noin klo 17-17.30. Vaippoja vaihdellaan tietysti myös pitkin päivää.

Tästä olen alkanut nyt pitää kiinni, että hereillä beibi olisi illasta hereillä sen noin 2 tuntia, mikä yleensä kuluu yhdessä hujauksessa. Olen nimittäin huomannut, että jos neiti tässä välissä on hereillä tuon ajan, niin nukkumaanmeno (yöunille) onnistuu ilman suurta draamaa noin klo 19.30-20.00 ja tuolloin neiti malttaa nukkua (yleensä...) suuremmitta ongelmitta aamuun saakka. Neiti toki herää syömään 3-4 tunnin välein, mutta tällöin yöllä ei ole muuten seurustelun/tohotuksen tarvetta.

Seuraavaksi meillä onkin lääkärineuvola 3.9.
Peukut pystyyn, että sammas lähtee ongelmitta suusta pois!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit!