torstai 7. elokuuta 2014

Kuluneelta viikolta

Kävimme beibin kanssa neuvolassa ensimmäisen kerran jo viikko sitten maanantaina. Tuolloin ei vielä kirjailtu muita seikkoja painoa lukuunottamatta ylös, joten eilen oli sitten ensimmäinen "oikea" beibin neuvola. :)

Beibin paino edelliskerralla oli 3310 grammaa ja nyt paino oli noussut jo hienosti lukemaan 3510 grammaa! Pituutta oli tullut 3 senttiä lisää, eli 51 cm on nyt neidillä pituutta. Hienosti siis ruoka maistuu, ei tarvitse tyttöä herätellä syömään vaan lapsentahtiin mennään. Öisin en muutenkaan ole herätellyt syömään, vaan neiti on tähän saakka herättänyt äidin tyttömäisellä ähinällä aika tarkkaan 4 tunnin välein -) syönyt pullollisen (100 ml) maitoa ja jatkanut uniaan. Kerran neidin kädet ovat alkaneet yöllä tohottaa, joten silloin kiepautin neidin akuuttiin kapaloon (pinkin fleece-huovan sisään) ja neiti simahti 10 sekunnissa takaisin unille.

Neidin napatynkäkin on jo irronnut, joten eilen päästiin ensimmäistä kertaa neitiä kylvettämään. Oli aika ihana katsella, miten neiti täydellisesti rentoutui isin käsivarrella päästyään lämpöiseen veteen. On kyllä sellainen rakkauspakkaus, ettei ole tosikaan! Kylvyn jälkeenkään ei yhtään itkeskelty, vaan rauhassa kuivailtiin, otettiin ilmakylpyä ja puettiin sitten päälle puhdas vaippa ja body. Helteiden vuoksi ollaan menty sekä yöt, että päivät pelkällä bodylla. Nyt kun yöt ovat selvästi viilentyneet ja meillä nukutaan edelleen ikkunat auki, niin öisin neiti nukkuu fleece-peiton alla.

Tyypin kanssa on edelleen ollut vaihtelevia päiviä, välillä äidille kiukutellaan enemmän, välillä vähemmän. Nyt on alkanut äidin syli taas kelpaamaan ja Tyyppi myös kelpuuttaa äitiä joka päivä enemmän mukaan leikkeihin ja päivän touhuihin. Mutta äitiä myös lyödään (mistä varoituksen jälkeen joudutaan jäähylle), revitään ja komennetaan. Päivä kerrallaan! Pikkusiskoa kohtaan Tyyppi on edelleen todella reipas ja suloinen isoveli ilman mustasukkaisuutta.

Nappasin myös masukuvat. En tiedä, mitä näistä nyt voi päätellä, pitäisi kenties saada kuvat napattua vähän eri tavalla... Mutta parempi tietysti, että jonkinlaista kuvallista aineistoa keskivartalosta on toisen sektion jälkeen otettu talteen. Voisin ehkä napata uudet kuvat (ja miettiä vähän kuvakulmaa ja kuvauspaikkaakin) ensi viikolla, mutta tässä nyt nämä:

On täysin käsittämätöntä, miten tuo maha voi vetäytyä noin vain kasaan oltuaan sitä ennen
suuren suuri. 
Näkee, että on huonosti istuvat rintsikat. =/
Uusia raskausarpia ei vatsaan sitten juurikaan ehtinyt tulla.


Kuten Tyypinkin jälkeen, vatsa on tietysti edelleen täysin pehmeä ja "muodoton". Vatsalihastreenejä odotellessa. :) Siihen onkin tovi aikaa.

3 kommenttia:

  1. Vauvakuumehan tässä iskee lukee sun blogia, josta tykkään todella paljon:)

    VastaaPoista
  2. Ihania kuulumisia :)

    Sitä tuntee itsensä raskauden jälkeen niin pieneksi kun vatsa vetäytyy yllättävänkin nopeasti takaisin :)

    VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit!