maanantai 21. heinäkuuta 2014

Rv 37+3: neuvolakuulumiset ja masukuvia

Rv 37+3
Viime yö oli tähän mennessä haasteellisin. Eilen illalla alkoivat menkkakipumaiset jomotukset alaselässä ja olo oli aika tukala tuonne klo 02 saakka beibin myllätessä. Supistusten kohdalla olen näköjään ongelma, koska supistuksilla ei ole selvää alkua tai loppua, joten niitä on hyvin vaikea kellottaa. Tyypin kohdallahan oikeasti kipeät supistukset alkoivat, kun lapsivedet menivät ja ~tunnin kuluttua siitä, ei supistuksilla ollut väliä kuin 30 sek - minuutti. Että sellainen supistusherkkä kohtu. Ja niin näyttää olevan tälläkin kertaa. Tosin tästähän kätilöt jo "varoittivatkin" Tyypin synnytyksen jälkeen.

Tyyppi oli aika ihana ja antoi äidin nukkua tänään peräti klo 08 saakka. Huumori olisi voinut loppua tämän päivän aikana kesken useamman kerran, jos yöunet olisivat jääneet lyhyemmiksi. Ajattelin, että olisimme tänään aamulla piipahtaneet asukaspuistossa leikkimässä ennen neuvolaa, mutta päädyimmekin sitten käymään Citymarketissa, missä Tyyppi sai kerätä tarvittavat ostokset rattaisiin. On se kyllä vaan niin ihanaa, kun Tyyppi nauttii tuollaisista pienistä asioista niin suunnattoman paljon. Isoin juttu oli jälleen se, kun kaksi rullaovea kaupassa aukesi plus se, että Tyyppi sai nostaa ostokset kassalla liukuhihnalle. :)

Neuvolakäyntiä tosiaan hieman jännitin, lähinnä siltä osin, miten Tyyppi mahtaisi malttaa jaksaa olla sen 20 minuuttia terveydenhoitajan huoneessa paikoillaan. Neuvolan odotushuoneesta löytyi pallo, jolla Tyyppi ehti leikkiä ~15 minuuttia ja kun pallon sai ottaa mukaan ja terveydenhoitajan jutellessa äidin kanssa, sai katsoa puhelimesta videoita, oli käynti varsin piece of cake.

Painoa kirjattiin korttiin 69,4 kg (+500 g), ei turvotuksia helteistä huolimatta. Juon siis tarpeeksi vettä. Verenpaine toisella mittauksella 128/82 eli ihan samoissa lukemissa kuin viime ja sitäkin edeltävällä kerralla. Pissasta proteiinin plussa kadonnut (valkovuoto on selvästi vähentynyt), mutta sokeri sen sijaan pärähti nyt toistamiseen plussalle. Tai siis, viime viikollahan ei oikein testistä selvinnyt oliko se plussa vaiko ei. Kuitenkin terkkari sitten jutteli diabeteshoitajan kanssa, joka oli sitä mieltä että sokerirasitukseen mars mars!

Olin vähän äimänä, että näillä viikoillako oikeasti tuohon rasitukseen? Terkkari sitten vastasi, että kyllä se suositus nyt db-hoitajalta on ja että jos en aikaa saa tälle viikolle, niin sitten jätetään tekemättä ja sitten vain asiasta täytyy kirjata maininta, jotta synnytyksen jälkeen voidaan tarvittaessa seurata beibin sokereita tarkemmin. Siitäpä sitten soittelin HUS:in labran ajanvaraukseen ja lopulta Jorvin sairaalan labrasta löytyi tämän viikon torstaille aamuaika. Jee, eli torstaina sitten juomaan sokerilitkua ja piikitettäväksi.

Sf-mitta kasvanut sentillä (33 cm) ja tasaista keskikäyrää edetään. Liikkeistä plussia kaksin kappalein ja edelleen beibi majailee pää alaspäin. Tällaisia kuulumisia tänään!

Huomenna suunnataan IKEAan ostoksille Tyypin ja mummun kanssa heti aamusta. Ihan parasta, kun sieltä löytyy tehokas ilmastointi näille helteille. :)

1 kommentti:

  1. Voi ei!!! Tuo litkun juominen on kyllä niin YÖK! Toivotaan, että tulokset ovat vielä aivan normaalit, vaikkei uskoisi että vielä näillä viikoilla pitäisi tuota litkua mennä juomaan...

    Ja NIIN IHANA masutus <3 Nyt näen joka puolella ihania masuja, haikeana kun en saa enää kokea vauvan odotusta ja pienen vauvan läheisyyttä... Krooninen vauvakuume ;)

    Voi kun meilläpäin olisi myös ikea!

    VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit!