maanantai 14. heinäkuuta 2014

Rv 36+3: neuvolakuulumisia

Aamulla Tyyppi pääsi mummulaan ja äiti piipahti neuvolaan. 
Seuraava käynti onkin jo viikon päästä ja silloin vielä neuvolan tätinä on sijainen, sama kuin tänään. Olisi kiva tavata oma täti vielä ennenkuin jakaudun kahteen osaan, mutta katsotaan miten käy. :) 

Kiitoksia muuten kaikille kommentoijille koskien sekä sektion, että alatiesynnytyksen puolestapuhujia! Postaus asiasta kommentteineen on otsikon Synnytystapa-arviossa -alla. Mielipiteitänne asiaan liittyen on mielenkiintoista lukea. 

Perusjuttuja neuvolassa käytiin jälleen läpi, tällä kertaa pissa oli puhdas (jee!) mutta glukoosin tulos näytti hassulta. Syytä huoleen ei sokerin epämääräisen tuloksen suhteen ole, koska vauva ei ole isokokoinen ja viikkoja on jo niin paljon. Itseasiassa Tyyppi ultrattiin melko vastaavilla viikoilla ja painoeroa isoveljen ja pikkusiskon painoarvioissa on 400 grammaa (Tyyppi arvioitiin tuolloin 3060 g painoiseksi ja beibi puolestaan 2640 g).

Oma paino tänä aamuna edelleen 68,9 kg eli hyvin maltillista on tuo painon kehitys nyt ollut viimeiset viikot. Turvotuksia ei ole lainkaan, vaikka sunnuntaina oli hyvin helteinen päivä ja päivää vietettiin kuutisen tuntia rannalla, tosin itse istuin suurimman osan ajasta varjossa. Olen juonut aika paljon vettä ja siitä on selvästi ollut hyötyä olon paranemiseen ja supistusten vähenemiseen. Ja supistusten väheneminen on auttanut myös selvästi yöunien paranemiseen. :) 

Verenpaineet hiukkasen noususuhdanteisia: 126/83 - 122/82, mutta hieman varmaan nousi vastaanotolla. Jotenkin tällä käynnillä oli "meno" päällä, sellainen kiireen tunne ja päällimmäisenä ehkä sen vuoksi kaipaan kiireetöntä käyntiä oman tädin luona. Sekä hetkeä keskustella vielä tutun kanssa tuosta tulevasta sektiosta. Omalle tädille on varattu aika vielä rv 38+4 eli 29.7. joten katsotaan miten käy. 

Beibillä oli taas vaihteeksi hirmu jumppa päällä ja sykkeet vaihtelivat 145-165 välillä. :) Vaikka masu on välillä todella koetuksella beibin venytellessä itseään uusiin asemiin, en valita.  Saa nähdä millainen tohottaja-neiti meille onkaan syntymässä! Tällä kertaa ei tainnut supistaa kertaakaan masua ja beibiä mittaillessa. Pää liikkui vielä jonkin verran, mutta hyvissä asemissa alhaalla on ja painaa virtsarakkoa välillä ikävästi. Jälleen syy muistaa juoda tarpeeksi. Sf-mitta menee täysin keskikährän tuntumassa ollen 32 cm. Masu siis kasvaa hyvin, vaikka painoa ei muuten kerrykään. 

Kaikki siis hyvin tällä neuvolakäynnillä. :) Tänään suunnistetaan Tyypin kanssa tekemään viimeisiä hankintoja beibille. Ja Tyyppi saa piipaa-auton. Ja pikkuhousuja. Katsotaan ottaako meillä pottailu/wc-pönttöily uudestaan "tulta alle" nyt kun Tyyppi on itse asiasta kiinnostunut ja haluaa kokeilla pikkuhousuja vaipan sijaan. Mihinkään en aio siltikään häntä nyt pakottaa, vaan nyt edetään muutos kerrallaan ja beibi on se isoin muutos, jota ei voi lykätä.2 kommenttia:

 1. Meilläkään ei pottailu ole viime aikoina poikaa kiinnostanut. Kyllä se jossain vaiheessa taas innostuu. Ulos pissaaminen on kiinnostavinta tällä hetkellä. :D Pikkuhousuja ajattelin minäkin hankkia, jos ne vauhdittais vähän asiaa.

  Mahassa oli eilen illalla niin rauhallista, että ihan säikähdin. Aamullakin oli pakko makoilla ja laskea liikkeitä, kun vaikutti niin hiljaiselta. No, enempihän nuo on tuollaisia venytyksiä mutta kylläpä säikäytti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kamala, varmasti säikäytti! =\
   Meillä aamupäiväinen ostosreissu sujui mukavasti, peräti ilman tukalia supisteluja, joten tarvittavia hankintojakin sai hyvin tehtyä. Nyt on tuttipullot ja tutit kasassa! Tyypille löytyi pii paa-auto Prismasta ja pii paa-autoteemaiset pikkuhousut (bokserit), jotka ainakin vielä kiinnostavat. :) Katsotaan sitten, kun ne pitäisi laittaa jalkaan ja opetella ehtimään pisulle potalle/pöntölle. Mutta pikkuhiljaa!

   Poista

Kiitos, kun kommentoit!