tiistai 29. heinäkuuta 2014

Beibin ensimmäisiä kuulumisia

Ensimmäiset päivät kotona ovat olleet aika paljon rennompia, kuin aikanaan Tyypin kanssa. Neiti on ainakin tähän asti osoittautunut varsin rauhalliseksi tytöksi, joka ei turhia itkeskele. Tyyppihän veti alussa aina aivan järkyttävät itkuraivarit vaippaa vaihdettaessa, mutta neiti sen sijaan köllöttelee hoitopöydällä (tai sohvalla tai sängyllä) yleensä varsin tyytyväisen oloisena. Jos nälkä ehtii tulla, niin sen neiti kyllä varsin kovaäänisesti ilmoittaa.

Neiti nukkuu paljon, enemmän kuin isoveljensä. Koska imetys ei onnistunut (tälläkään kertaa) pyrin pitämään vauvaa sylissä mahdollisimman paljon, etenkin silloin, kun aviokki ja Tyyppi ovat ulkoilemassa ja neiti tykkääkin nukkua masullaan äidin sylissä. Kaksi päivää sitten ihan yht´äkkiä neiti räväytti silmänsä auki ja alkoi katselemaan maailmaa. Tänään äidille väläytettiin ensimmäistä hymyntapaista. Kolme päivää sitten Tyyppi tuli kertomaan, että vauva hymyili hänelle ja se hymy on kyllä Tyypin kohdalla kantanut pitkään.

Meillä oli eilen ensimmäinen neuvolakäynti. Kyseessähän oli oikeasti äidin raskauden seurantakäynti, mutta pääsimme, kuin pääsimmekin yllättämään lomalta palanneen neuvolan tädin. :) Äidiltä napattiin tikit pois ja haava on parantunut todella hienosti. Olin oikeasti huolissani, kun sairaalassa oli niin hemmetin kuumaa ja hiostavaa koko ajan ja pelkäsin todella, että haava tulehtuu.

Neidin paino oli perjantaina sairaalasta lähtiessä 3170 grammaa ja eilen painoa oli tullut lisää jo hienosti lukeman ollessa 3310 grammaa. Edelleen pumppailen maitoa, mutta määrä taitaa olla vähenemään päin, joten NAN1 on meillä jo käytössä. Seuraava neuvolakäynti meillä on ensi viikon keskiviikkona. Päivällä pyritään syöttöväli pitämään noin 3 tunnin mittaisena, mutta öisin ei tarvitse neitiä herätellä syömään, koska paino on lähtenyt niin hyvin nousuun. Sairaalasta neuvottiin nostamaan pullon annostusta +5 ml / pvä, eli tänään pulloannoksen pitäisi olla noin 55 ml, mutta neidin kerta-annos on jo noin 80 ml / annos.

Yöt neiti on nukkunut tosi hienosti, unipätkä etenkin yösyötön (yleensä klo 03-04 välillä) jälkeen voi olla jopa 5 tuntia. En valita.

3 kommenttia:

 1. Heh, mä muistan, kun kirjoittelit Tyypin vaipparaivareista! Onko siitä jo niin kauan... Hauskaa, kun tulee tutuiksi eri asiat näin blogin kautta, vaikkei normielämässä ollenkaan toista tunne.

  Ihania päiviä prinsessan kanssa, ja tietty Tyypin myös! :)

  VastaaPoista
 2. Hienoa, että elo kotona on lähtenyt hyvin käyntiin! :)

  Meilläkin oli erikoinen viime yö, tyttö ei olisi herännyt varmaan lainkaan, mutta herätin hänet syömään klo 3.20 ja 6.30. Normaalisti herää n. 2h välein syömään. Annettiin eilen illalla ekaa kertaa keitettyä vettä tuttipullosta ja vauva joikin sitä ahnaasti, taisi olla kuuma hänelläkin. Mietin, että voisiko se muka vaikuttaa yöuniinkin noin voimakkaasti...?

  VastaaPoista
 3. Meilläkin tuntuu olevan tämä jälkimmäinen tapaus huomattavasti helpompi kuin isoveljensä. Poikahan huusi neljä ensimmäistä kuukautta, söi öisinkin kahden tunnin välein ja lopetti yöpullon vaatimisen vasta tasan samalla viikolla kun neiti syntyi...
  Tyttö saattaa öisin nukkua jopa 7 tuntia ja tuntuu olevan muutenkin suht tyytyväinen lapsi. Niin ne on erilaisia nuo lapset keskenään.
  Asiaa varmasti auttaa oma suhtautumiseni sillä olin varautunut että sieltä tulee toinen yhtä levoton vauva, niin sitten ei pikkuitkut hetkauta ja kaikki on vaan positiivista ; )

  VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit!