keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

Isoveljeksi

On ihanaa seurata miten Tyyppi on rentoutunut beibin suhteen. En oikeasti olisi osannut edes kuvitella, miten 2,5-vuotias voisi ahdistua ja sitä oli kyllä rankkaa seurata. Onneksi selvisimme mitä ilmeisimmin säikähdyksellä ja nyt, kun Tyyppi on aurinkoinen ja suloinen oma itsensä ja juttelee beibistä joka päivä, en voisi olla onnellisempi. :) Olen kirjoittanutkin tästä jo aiemmin, mutta tosiaan meille oli oikea ratkaisu, että Tyyppi jäi päiväkodista kotiin ja nyt kun olen Tyypin kanssa 3olmisen viikkoa ollut kotona, niin täytyy sanoa, että voimme molemmat erinomaisesti. Arkeen on löytynyt tuttu rytmi ja kunhan beibi syntyy, niin aviokki jää 8 viikoksi kotiin, joten eiköhän sinä aikana meille ehdi muotoutua taas jonkinlainen uusi päivärytmi.

Tyyppi odottaa kovasti, että beibi syntyy ja on nyt muutamana peräkkäisenä päivänä todennutkin, että: "Nyt ...-vauva syntyi!" :) Eritoten, kun olimme Oittaalla Angry Birds-leikkipuistossa viime lauantaina ja äiti vain keskittyi istuskelemaan ja kuvaamaan, oli odotus beibin syntymästä kova, että äitikin olisi päässyt laskemaan liukumäkiä. Olemmekin valmistelleet Tyyppiä siihen mitä tapahtuu, kun beibi syntyy, kertomalla, että äiti menee lääkäriin isin kanssa, Tyyppi menee mummulaan hoitoon ja sitten isi ja Tyyppi tulevat yhdessä ensin katsomaan beibiä ja
"Maja pitää saada,
maja täytyy rakentaa..."
äitiä ja sitten beibi tulee äidin kanssa kotiin, kun isi ja Tyyppi tulevat hakemaan. Tyyppi saa sitten sitä reissua varten myös viritellä isin kanssa turvakaukalon telakan autoon. Päätimme myös ostaa Tyypille valmiiksi lahjan vauvalta (Duplo-poliisiauto tai -ambulanssi, koska pii paa-autot ovat nyt in!) ja vastaavasti Tyyppi saa käydä isin kanssa ostamassa sairaalaan tullessa lahjan vauvalle. Kiristys, uhkailu ja nyt LAHJONTA puolin ja toisin!

Olemme ottaneet Tyypin nyt kuluneiden 1,5 viikon aikana mukaan kaikkeen mikä liittyy beibiin. Viimeisimpinä juttuina rakennettiin Tyypin kanssa beibin huoneeseen maja (jonne kaikki Tyypin Nalle Puhit muuttivat toistaiseksi asumaan ja syömään kakkua ja juomaan teetä :)) ja lisäksi Tyyppi sai valita pikkusiskolle tuttipaketin, muutaman paketin äidinmaidonkorviketta ostoskärryyn sekä vaippoja, talkkia ja sinkkivoidetta. Kotona Tyyppi sai purkaa ostoskassit ja nyt on joka aamu käynyt tarkistamassa, että beibin maidot ovat keittiön laatikossa varmasti odottamassa beibin kotiutumista.


Tyyppiä alkoi aika paljon naurattaa, kun vertailimme minkä kokoisia
ovat Tyypin Liberon Up&Go 8-vaipat ja beibin Newborn 1-vaipat.
Viime viikkoisen synnytystapa-arvion jäljiltä aloin pohtia, josko beibi onkin sitten kovastikin isoveljeään pienikokoisempi ja päätin käydä ihan vaatekaupasta (Jesper Juniorista enkä kirppikseltä: what´s wrong with me? :)) etsimässä muutaman 50 cm-kokoisen alaosan. Bodeja meillä on varmaankin koossa 50 tarpeeksi, mutta kaikki alaosat taitavat olla 56 cm-kokoluokkaa.
Yhteensä 13,44 euron hintaan löytyi yöpuku ja kahdet housut koossa 50 cm.
Jotenkin tuo beigen ja vaaleanpunaisen yhdistelmä on mielestäni herkullinen. :)
Ja vaatekaupathan ovat olemassa myös beibin syntymän jälkeen, mutta sairaalakassiin kotiutumisvaatteiksi
halusin vaihtoehdot sekä koossa 50 että 56.  
Ja tosiaan, beibi on beibi vain blogissa. Kotona puhumme Tyypille etunimi-vauvasta.

4 kommenttia:

 1. Liberon Up&Go koko 8...?? Nehän ovat 19 kilosta ylöspäin. Minkä kokoinen Tyyppi on? Olen käsittänyt että ei hän ainakaan kauhean pitkä ole. Meidän poika on muutaman kuukauden nuorempi ja meillä on käytössä vasta koko 6. Ja hän kuitenkin menee painossa vähän keskikäyrän yläpuolella ja pituudessa +1 käyrällä. Toki ei voi vertailla lasten kokoja, kun kaikki ovat yksilöitä, mutta kuitenkin... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tyyppi on ~14 kg ja 94 cm pitkä. :) Liberon 7-koko oli käytössä kunnes alkoi falskaamaan ja 8-koko on kyllä ollut meillä käytössä jo tosi pitkään. Mutta kuten sanoit, muksut on yksilöitä ja tuo on meille oikea koko.

   Nyt opetellaan pikkuhiljaa sitten pikkuhousujen käyttöä ja pottailua.

   Poista
  2. Ja pakko kommentoida vielä, että noi vaippojen kg-jutut ei ole kyllä meidän kohdalla ikinä osuneet kohdilleen vaan olen aina siirtynyt isompaan vaippakokoon siinä vaiheessa, kun vaippa on alkanut falskaamaan.

   Kerran ajattelin, kun Liberon seuraava kg-koko tuntui niin tosi isolta, että kokeilen Pampersin vastaavaa vaippaa, jos olisi sopivampi, mutta ei: Liberon isompi koko oli meille sopivampi.

   Poista
  3. Meillä sitten taas on käynyt joskus niin että kun on "sopiva" kilomäärä ylitetty, niin kuitenkin on pitänyt ostaa vielä yksi paketti pienempää kokoa kun se isompi koko falskasi. Näin kävi siis aikoinaan pienemmissä vaipoissa. Kilomäärältään piti olla neloskoko sopiva ja kuitenkin piti ostaa vielä kolmosia.

   Kutoset pitäisi mennä 20 kiloon asti, mutta tosiaan meillä alkaa nyt jo vähän kuminauhat painaa peppua pidempään pidettäessä. Olen ajatellut että seiskakoko kuitenkin olisi vielä liian iso, kun se alkaa 16 kilosta. (Poika painaa nyt n. 15 kg pituutta on varmaankin pari senttiä päälle 90 cm.) Melkoista tiedettä nuo vaippojen koot. :D Meillä käytetään päivisin kestoja ja öisin kerttiksiä. Ja tietysti reissuissa kerttiksiä jos ollaan vieraammassa paikassa. Mummulareissuissa kyllä kestoillaan.

   Poista

Kiitos, kun kommentoit!