maanantai 2. kesäkuuta 2014

Viidennen antibioottikuurin jälkeen...

Tänään käytiin iltapäivällä Tyypin kanssa korvakontrollissa Mehiläisessä ja vihdoinkin, 5iiden antibioottikuurin jälkeen, meillä todettiin korvat terveiksi!

Oli oikein tervetullut ja iloinen uutinen, ei voi kuin hymyillä. :) Nyt kun Tyypillä on päiväkotiurakkaa jäljellä enää ~kk, niin toivotaan etteivät uudet pöpöt ota pikkumiestä hampaisiinsa, vaan että sairastamiset on nyt tässä taloudessa hetkeksi sairasteltu.

Meilläkin on muuten tosiaan Tyypille vakuutus (Fenniasta), jossa on sairauskohtainen omavastuu 78 euroa. Nyt, kun Tyypillä on ollut aikamoinen kierre ja lääkärikäyntejä on kertynyt, niin ei kyllä yhtään haittaa tuo yhden omavastuun periaate, koska käytännössä ensimmäisen Mehiläisen käynnin jälkeen, kaikki muut käynnit ovat olleet "ilmaisia". Toki vakuutuksessa on vuosimaksu. Käytännössä sairauskohtainen omavastuu tarkoittaa meillä sitä, että korvatulehdukset (ilman putkia) 6 kk:n ajalta katsotaan samaksi sairaudeksi, joten josko meillä vaikka 5 kk:n kuluttua alkaisi uusi kierre, niin katsottaisiin kyseessä olevan edelleen tämän aiemman sairauden kulut ja ilman omavastuuta kulut korvattaisiin.

Ottaen huomioon, että Espoossa (kokemusta terveyskeskuksista Leppävaarasta ja Tapiolasta) ei lääkärin vastaanotolle pääse edes korvatulehdusoireisena, niin kyllä tuo vakuutus on osoittautunut pelastukseksi. Tähän mennessä lääkäri- ja lääkekuluja on syntynyt noin ~550 euroa Mehiläisen käyntien osalta. Ilman vakuutusta tämä summa olisi maksettu itse. Omavastuu ja vakuutuksen vuosimaksu vähennettyinä, plussalla ollaan silti reilusti. Beibillekin on otettu odotusajan vakuutus IF:istä, mutta se on tarkoitus siirtää Fenniaan, kun beibillä on tarpeeksi ikää (4 vuorokautta).

4 kommenttia:

 1. Aivan ihana kuulla, että korvat olivat terveet ja toivottavasti pysyvätkin! Meillä ei olekaan pojulla vakuutusta, mutta täällä käpykylässä pääsee onneksi helposti lääkäriin ja sinne saakin vielä tarkan ajankin ettei tarvitse jonottaa monta tuntia. Tosi paljon olette kyllä säästäneet :)

  VastaaPoista
 2. Huh, mikä summa! Onneksi on vakuutus ja vielä mukavampi kuulla, että korvat ovat puhtaat.

  VastaaPoista
 3. Huh? Millaista toimintaa siellä oikein on julkisella? Täällä pääsi lääkärille samana päivänä, kun lapsen korvatulehduksesta soitti terveyskeskukseen. Jälkitarkastuksen teki lastenlääkäri kuukauden päästä.
  Silloin kyllä oli ensimmäinen korvatulehdus (eikä onneksi ole sittemmin uusinut); ilmeisesti myöhemmissä korvatulehduksissa saattaisi saada ajan vain sairaanhoitajalle, jos olisi "selvä tapaus".

  En tiedä teidän historiaanne, kun vasta nyt tänne eksyin, mutta jos nyt vielä uusii, niin kannattaa kokeilla Tyypillä esim. maidotonta ruokavaliota. Ja lisättyä sokeria mahdollisimman vähän, mutta hedelmiä & marjoja paljon *.

  Olettehan myös muistaneet antaa aina maitohappobakteereita kuurien yhteydessä (ja vielä vähintään viikko kuurin loppumisen jälkeenkin), että elimistön oma hyvä bakteerikanta pysyisi edes jotenkin kunnossa?

  * http://yle.fi/uutiset/hedelmat_ja_marjat_suojaavat_lapsia_korvatulehduksilta/7029988

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista!

   Tosiaan ainakin näissä kahdessa terveyskeskuksessa homma tökkii ja pahasti, mutta onneksi niitä ei nyt tarvitse käyttääkään ja mieltään pahoittaa enää yrittäessään varata aikaa.

   Tyyppi syö päivittäin D-vitamiinin, jossa on yhdistettynä maitohappobakteeri ja sitä on syönyt kahden viikon ikäisestä lähtien. Tehostetusti maitohappobakteereja syötiin antibioottikuurien aikana.

   Ja kiitos vielä tuosta asiapitoisesta linkistä! Tyyppi onkin nyt oikeastaan vasta innostunut syömään hedelmiä oikein kunnolla ja tänään taitaa vesimeloni päästä isin leikkausveitsen alle. Marjat vähän tökkivät, mutta eiköhän kesän makoisat mansikat "korjaa" tämänkin tilanteen tuossa juhannuksen tienoilla.

   Poista

Kiitos, kun kommentoit!