sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Vasemmassa korvassa alkava tulehdus

Meillä viikonloppu onkin eilisillan ja viime yön + tämän päivän osalta mennyt aika kuumissa tunnelmissa. Tyypin kuume on ollut lähes koko ajan 39-40 asteen tuntumassa ja tänään on kyllä ollut varmasti niin äidin kuin pojankin kurjin päivä ikinä. Äidin, koska sydän on ollut särkyä katsoessa ja hoivatessa pientä potilasta ja Tyypin, jonka olotila on varmasti ollut todella kurja. 

Aamupäivällä käytiin Jorvin päivystyksessä (joka tällä kertaa oli todella syvältä) ja illalla, kun Tyyppi meni nukkumaan ja kuumemittariin heilahti yli 40 asteen lukema, äiti soitti reippaana Lasten Mehiläisen neuvontaan ja sain todella ihanalta ja selvästi asiansa osaavalta sairaanhoitajalta vinkit miten selviydytään tulevasta yöstä ja varattiin samalla aika huomiselle iltapäivälle samalta korvalääkäriltä, jolla korvat tsekattiin viimeksi 11 päivää sitten...

Tyyppi on nyt siis eilisillasta lähtien saanut 4 tunnin välein vuorotellen Paracetamolia ja Buranaa ja kuumetta on silti ollut reippaasti (väh. 38,5) koko ajan. Yö oli katkonainen ja lopulta klo 3.30-09 Tyyppi tuli nukkumaan viekkuun. Aamulla kuumetta olikin sitten 39,3 ja päätettiin lähteä päivystykseen. Päivystyksessä annos Buranaa, kahden tunnin odotuksen jälkeen (3 potilasta + 1 pikkuvauva + HUS:in tietokoneongelmat ennen meitä) nopea kurkkaus korviin -) vasemmassa lievät tulehduksen merkit, tiedustelu onko meillä vakuutus, halutaanko aloittaa uusi antibioottikuuri (ei haluta, koska putkitusta on viiden peräkkäisen kuurin jälkeen jo suositeltu) ja kehoitus jatkaa aloitettua hoitoa yksityisellä. Jep jep, aika turha käynti siis. Toisaalta samaa olisi sanonut lääkäri varmaan Mehiläisessäkin. 

Päivä onkin mennyt sairastaessa ja itkeskellessä. Tyypin päikkärit olivat huiman katkonaiset ja yöunille poika suuntasi jo heti klo 18 jälkeen yli 40 asteen kuumeessa. Uusi annos (7 ml) Buranaa ja vedin huoneeseen läpivedon ja pidin vaippasillaan olevaa poikaa sylissä avoimen ikkunan edessä muutaman minuutin ajan, mikä auttoi tehokkaasti viilentämään yhdessä lääkkeen kanssa pikkumiestä. Nyt tuntuu kuume hellittäneen ja varsin rauhassa yöunet sujuvat, ainakin toistaiseksi. 

Juominen on ollut meillä tänään isoin ongelma, koska nestettä korkeassa kuumeessa pitäisi nauttia paljon, etenkin vettä. Ennen nukkumaanmenoa Tyyppi suostui juomaan taistelun jälkeen melkein kokonaisen pillimehun ja pääasia kuitenkin on, että jotain nestettä menee suusta alas. Joka välissä olen juotavaa tarjonnut ja yleensä kesken unien, kelpaa lasillinen vettä. Toivottavasti pahin on nyt takana ja Tyyppi olisi huomenna jo paljon reippaammassa ja terveemmässä kunnossa. Uni paras lääke on? 

Unohdin eilisessä postauksessa muuten esitellä varsin ihanan beibille tekemäni löydön Lanttilasta. Hintaa taisi olla 50 senttiä. 

 
Korjaan kuvan asetukset blogiin sopiviksi huomenna. Nyt hyvät yöt kaikille!

6 kommenttia:

 1. Voi miten kurjaa tuo tyypin kova kuumeilu :( paranemisia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle todellakin riittää jo. Onneksi yö meni hyvin, 6 tunnin välein lääke ja unta riittää! Toivottavasti kuume-vaihe on nyt ohitettu ja tilalle jäisi vain flunssa.

   Poista
 2. Tosi kurjaa! Hyvä kun tajusit viilennellä ikkunan ääressä häntä, varmaan helpottaa oloa! Mun blogissa on sulle haaste, sitten kun joskus ehdit tekemään, nyt varmaan aika meneekin pientä potilasta hoivatessa.

  VastaaPoista
 3. Pikaista paranemista! Jospa saisitte putket korviin ja se auttaisi.

  VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit!