lauantai 7. kesäkuuta 2014

Raivon ja raivottaren kotitaloudesta päivää!

Herranen aika, mikä päivä.
Kello on luojan kiitos 19.47 ja raivo (=Tyyppi) on jo sängyssä odottamassa nukkumattia. Äitikin (=raivotar) simahtanee tänään hyvissä ajoin unille.

Päivä alkoi tosiaan mahtavasti Tyypin kepeillä ~30 minuutin itkupotkuhuutokirkumiskarjumis-raivareilla. Vältän nykyään jäähyn käyttöä, mutta siinä vaiheessa, kun Tyyppi puree/repii/lyö, niin jäähylle mennään varoituksen kera. Niinpä sitten nostin hra raivon arviolta 83 kertaa jäähypaikalle (raivo kun oli sitä mieltä ettei siellä tarvitse istua) ja lopulta hra raivo istui jäähyllä 2,5 minuuttia. Ensimmäistä jäähyä seurasi alle 4 minuuttia myöhemmin toinen, koska hra raivo oli sitä mieltä, että eteisen mattoa voi huoletta alkaa paiskomaan pitkin ja poikin. Meillä sylitellään aina paljon ja käydään tilanne perusteellisesti läpi, kun jäähyltä pääsee pois. Eli tehdään selväksi, että vaikka Tyyppi kuinka raivoaisi ja huutaisi, niin kaikki tunteet ovat sallittuja, mutta lyöminen/pureminen/nipistely/repiminen ja tavaroiden heittäminen ovat kiellettyjä ja niistä joutuu varoituksen kera jäähylle.

Käytiin tekemässä kauppareissu(t) ensi viikkoa ajatellen ja sittenhän raivotar otti äidistä vallan Tyypin mentyä päikkiksille. Alkoi jostain syystä v*tuttaa se, että aviokki söi yhteisen lounaan (siis eilisten tähteiden sijaan) pari voileipää ja joi kupin kahvia. Siis mitä ihmettä? Mutta joo, siitä se lähti. Samalla alkoi ketuttaa siivoton keittiö (edellisen kerran on imuroitu koko kämppä viikko sitten) ja aviokki päätti levyttää sohvalla ja surffata netissä (mun tekis mieli heittää sen puhelin uimaan wc-pönttöön) samalla, kun raivotar alkoi riehumaan ja imuroimaan keittiötä. Päästyäni olohuoneeseen saakka, komensin aviokin surffaamaan yläkertaan, koska ketutti niin paljon katsoa toisen lonnimista sohvalla. Raivotar imuroi koko alakerran, teki tomaattikastikkeen canneloneja varten, itki pari kertaa ketutusta ja pahaa oloa ja lähti sitten lounaan ja lyhkäisten päikkäreiden myötä... Yläkertaan. Tyypin huoneeseen.

Tyyppi nimittäin heräsi päikkäreiltään aivan käsittämättömään raivariin. Ei mitään käsitystä mistä johtui, mutta kymmenkunta minuuttia raivottuaan, raivari oli ohitse ja välipalan jälkeen isi ja Tyyppi lähtivät leikkipuistoon.

Päivän viimeiset raivarit Tyyppi vetikin sitten, kun äiti meni keittämään iltapuuroa. Kerron nykyään ja muistutan muuttuvista tilanteista, kuten siitä, että tämän pelin jälkeen äiti menee keittämään iltapuuron ja voidaan pelata lisää, kun puuro on syöty. Nappasin Tyypille palapelin mukaan keittiöön ja sehän sitten ennen pitkää lenteli pitkin keittiön lattiaa ja Tyyppi aloitti päivän kolmannen raivokohtauksen ja yrittäessään purra äitiä, joutui varoituksen kera jäähylle. Tällä kertaa Tyyppi ei yrittänytkään lähteä jäähyltä vaan 2,5 minuutin kuluttua kävin päästämässä jäbän pois. Käytiin taasen tilanne läpi, keitin iltapuuron loppuun ja Tyyppi keräsi levittämänsä palapelin lattialta.

Huh huh, tänään on ollut tällainen päivä.
Toivottavasti meillä olisi huomenna iloisempi päivä.


8 kommenttia:

 1. No onpas siellä ollut raskas päivä! Toivottavasti huominen on paljon parempi ja Tyyppikin olisi tyytyväisempi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, oli kyllä kieltämättä sellainen päivä kokonaisuutena, että oksat pois!

   Poista
 2. Mä niin tiedän ton ketutuksen sohvalla makoilusta ja kännykän / iPadin räpläämisestä !

  VastaaPoista
 3. Täälläkin rankka päivä takana, tiesin jo aamusta että itellä on pinna kireällä jostain syystä ja tyttökin sitten päätti vetää herneen nenään ihan joka asiasta. Ja jostain syystä kaatuikin noin 100 kertaa päivän aikana. Asiaa ei tietenkään auttanut se että itse hermostuin kaikesta kitinästä heti ja se kaadoin sen kaiken tytön niskaan. En tiedä sitten johtuuko se tästä tulevasta vauvasta vai mistä mut meillä selkeästi haetaan enemmän huomiota. Ja nimenomaan äidiltä. Iskä kyllä saa istua sohvalla kännykkä kädessä mutta äidin pitää heti reagoida/tulla leikkimään/puhaltaa pipiä/antaa vettä kun sitä pyydetään. Ja sit siinä välissä itketään että halutaan äidin syliin. Toivottavasti meillä kaikilla olis huomenna parempi päivä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon miettinyt että johtuuko turha kitinä vauvan tulosta kun Aadallekkin sopii vaan myös äidin antamat jutut, äitin pitää laittaa auton turvaistuimeen, antaa vettä , vaihtaa vaatteet ja isi tosiaankin saa rauhassa makoilla sohvalla tai tehdä oma juttujaan, välillä niin rasittavaa !

   Poista
  2. Kiva kuulla, että tätä on liikkeellä muuallakin, koska välillä alkaa olla jo aika hermoille käyvää, kun sekä positiivinen, että negatiivinen huomio todella kohdistuu enenevissä määrin äitiin, kuin isiin. Pidetään tytöt liput korkealla ja rajat näille uhma-ahmailijoille tarkkoina!

   Poista
 4. Tsemppiä! Kuulostaapa kurjalta päivältä.. Toivottavasti nyt on jo parempi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elina. :) Oli eilen jo huomattavasti parempi päivä! Mitäpä eivät itsetehdyt korvapuustit parantaisi?

   Poista

Kiitos, kun kommentoit!