maanantai 16. kesäkuuta 2014

Neuvola-aikataulu loppuraskauden ajalle

Mummu tuli aamulla mummuilemaan Tyypin kanssa, jotta äiti pääsi käymään neuvolan tädin luona. Tyyppi nukkui aika hyvin yön, puolilta öin kävin antamassa annoksen paracetamolia ja klo 03 ja 06 aikoihin jäbä oli lämpöisen tuntuinen, mutta ei yhtään niin kuuma, kuin puolilta öin. Aamulla upposi iso lasi vettä ja pillimehua sekä jogurtti. Tullessai kotiin neuvolasta, kuume olikin pompahtanut taas lukemaan 39,3. Annos Buranaa (7 ml), vaatteet päältä pois ja terassin ovi levälleen ja tuntia myöhemmin kuume oli tiessään, lounaaksi annos pinaattilettuja ja jäbä päiväunille. 

Sitten neuvolakuulumiset! 
Edelliset parin viikon takaiset kuulumiset löytyvät täältä ja tänään siis kasassa 32+4.

Paino oli tänä aamuna 67,8 kg eli sen suhteen ollaan hieman peräti miinuksella edelliseen käyntiin, jolloin lukema oli tasan 68 kg. Painonnousu siis varsin maltillista. Sf-mittaan saatiin 1,5 cm lisää eli 29,5 ja edelleen keskikäyrän tuntumalla mennään. Kuka olisikaan arvannut, että pissatestissä näkyi jälleen proteiinissa se yksi plussa? :) Koska ei ole turvotuksia, verenpaine on normaali (115/82), niin edelleenkään ei tuo yksi plussa aiheuta toimenpiteitä, vaan se todennäköisesti aiheutuu edelleenkin runsaan valkovuodon takia. Äidin selällä olosta beibi ei tykkää, huomasi, että syke lähti heti nousuun, kun kuunneltiin sydänääniä ja testailtiin asentoa, raivotarjonta, eikä pää kovastikaan enää heilunut.  

Uusi juttukin tuli esiin. Minulla on rh-negatiivinen veriryhmä, minkä vuoksi raskauden aikana seurataan lähteekö veressä kehittymään veriryhmän vasta-aineita, jotka voivat olla pahimmassa tapauksessa haitallisia vauvalle. Ensimmäinen verikoe otettiin rv 24-26 ja toinen otetaan rv 36. Nyt toimintatapaa on uudistettu ja vuoden 2014 aikana pyritään selvittämään vauvan veriryhmää jo raskauden aikana, jotta turhilta suojauksilta voidaan välttyä. Eli käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että allekirjoittaneelle pistettiin tänään neuvolassa tuo Anti-D-suojaus, mikä estää loppuraskaudessa mahdollisesti tapahtuvia immunisaatioita. Tämä koko rh-nega/positiivinen juttu on oikeasti hankala selittää, joten esimerkiksi täältä kannattaa tsekata tarkemmin tätä asiaa. 

Käytiin läpi ja lyötiin lukkoon loppuraskauden ajanvaraukset neuvolaan. Oma tätini jääkin nyt kesälomalle ja nähtäväksi jää, nähdäänkö tädin kanssa vielä, kun olen yhdessä paketissa vaiko vasta sitten, kun beibi on syntynyt. :) Seuraavat raskauteen liittyvät jutut ovatkin: 

- neuvola 30.6.
- sairaalalääkäri / synnytystapa-arvio 8.7.
- neuvola 14.7.
- neuvola 21.7.
- neuvola 29.7. (tällöin rv 38 ++, joten jää nähtäväksi onko beibi jo tuolloin syntynyt)

Ihan hassua, mutta tajusin tässä juuri, että jäljellä on enää yksi ainoa tilipäivä ennen beibin syntymää. =D Hah hah, ajatustapa sekin. 

1 kommentti:

  1. Siis onko teidän pikkumies taas kipeä? Ihan harmittaa toisen puolesta kun koko ajan on jotain pöpöjä :/ Me annetaan tytölle usein eri mehukeittoja silloin kun on niin kipeä ettei oikein ruoka maistu tai jos on vatsassa jotain häikkää, ne antaa hyvin energiaa ja tuntuu uppoavan tosi hyvin. Ja pinaattiletut on kans aika pop :)

    ja sitten vielä tuosta RH- asiasta, mä nimittäin kysyin mun neuvolassa siitä asiasta pari kuukautta sitten ja silloin mulle sanottiin että saan sitten sen piikin kun vauva syntyy jos sille on tarvetta. Sanottiin että vasta ensi vuodesta lähtien ne piikit annetaan täällä etukäteen. Ehkä täällä Matinkylässä nuo muutokset sitten tapahtuu hitaammin... pitää nyt sitten vaan itse muistaa mainita asiasta synnytyksen yhteydessä

    VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit!