maanantai 30. kesäkuuta 2014

Neuvola: 34+4

Viikonlopun jäljiltä Tyyppi on ollut jälleen suloinen, nauravainen ja ihanainen oma itsensä. Eilen tosiaan herätin Tyypin klo 14 eli hän ehti nukkua vajaat 2 tuntia, mutta heräsi niin hyväntuulisena ja aurinkoisena, että ei ollut epäilystäkään siitä, etteikö olisi ehtinyt levätä juurikin sopivasti ja riittävästi. Sama juttu tänään, Tyyppi nukkui tunti45min ja heräsi höpöttäen hassuja juttuja. :)

Tyyppi sai myös viikonloppuna paaaaaaljon äidin ja isin ja enon jakamatonta huomiota, jolla varmasti on ollut vaikutusta mielialaan. Vielä ei olla beibiä otettu uudestaan puheeksi paitsi muutaman kerran, kun Tyyppi on itse ottanut beibin esiin. Esimerkiksi tänään illalla, kun katsottiin pikkuKakkosta (tai oikeastaan uutta Pipsa Possu-jaksoa), Tyyppi kiipesi sohvalle kainaloon ja laittoi toisen kätensä masun päälle. Eilen luin Tyypille kirjaa sohvalla ja hän totesi ensimmäisen kerran pitkään aikaan, että äidillä on iso masu ja masu sai parit taputukset päälle. :) Tässä nyt hiljaa hyvä tulee.

Tänään aamulla, kun oli Tyypin ensimmäinen "lomapäivä", suuntasimme vihdoinkin Selloon katsomaan miten ne kaikki rullaovet aukeavat yhtä aikaa. Pääsin samalla ensimmäistä kertaa kokeilemaan P&T-rattaita -) ne ovat kyllä ihan mielettömän keveät ja ketterät! Tyyppi meni nukkumaan päikkärit mummulaan ja äiti kävi sillä aikaa neuvolassa.

Neuvolasta tuli päällimmäiseksi kehoitus lepäillä mahdollisimman paljon, sillä tuttu supistusherkkyys näkyy taasen. Raskausviikkoja kasassa siis 34+4 ja paino tänään 68,4 kg (+600 g). Verenpaine ekalla mittauksella 130/85 ja toisella 127/81 = normaalit. Hemoglobiini otettiin ensimmäisen kerran sitten rv:n 22+1 (129) ja oli tänään suorastaan huikean hyvä 135. Eipä ole siis hemoglobiini esteenä sektiolle! Proteiini jälleen yhdellä plussalla, mutta terveydenhoitaja tiesi kertoa, että nuo heidän liuskatestinsä ovat ihan mielettömän herkkiä ja runsas valkovuoto selittänee edelleen tuon plussan tuloksessa. Sf-mitta oli kasvanut 1,5 cm eli lukemassa 31 cm ollaan. Pää on kiinnittynyt ja beibi on todella aktiivinen liikkeissään.

Toiveissa on tosiaan nyt pysyä yhdessä paketissa 8.7. saakka, jolloin on sairaalalääkärin tapaaminen NKL:lla ja tuolloin sitten saadaan myös sektiopäätös. On mahdollista, että beibi lähtee syntymään aikaisemmin, joten sen vuoksi nyt tuli kehoitus levätä mahdollisimman paljon pitkin päivää, etenkin jos supistuksia tulee säännöllisesti tai ne muuttuvat yhtään kivuliaiksi. Samaten herkästi pitäisi lähteä NKL:lle näytille jos jotain tapahtuu. Koska lääkärikäynti on nyt niin lähellä, niin mitään testejä tulehdusten poissulkemiseksi terveydenhoitaja ei katsonut järkeväksi määrätä, koska kohdunsuuta on turha ärsyttää tässä vaiheessa ja lääkäri kuitenkin varmasti sitten määrää tehtäväksi tarpeellisiksi katsottavat testit.

Tosiaan seuraavan kerran neuvolaan 14.7. ja sitä ennen sairaalalääkärin vastaanotolle 8.7. Menisipäs tämä tuleva viikko nopeasti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit!