maanantai 16. kesäkuuta 2014

Kuudes ab-kuuri. Piste.

Ajattelin tulla nopsasti kirjoittamaan vielä kuulumiset lääkärikänniltä. Tosiaan Tyypin molemmista korvista löytyi jälleen tulehdukset, oikeasta korvasta märkäinen ja vasemmasta alkava. =\ Päikkäreiden jälkeen kuume pompahti lääkärikäynnillä (stressin takia?) uudestaan huimaan 39,7 asteeseen ja vasta Tyypin fyysinen viilentäminen auttoi laskemaan kuumeen alas. Toiveena tietysti on, että kuudes antibioottikuuri potkaisisi tämän kierteen nyt poikki, kun Tyypin olisi ensi viikolla tarkoitus jäädä päiväkodista äidin kanssa kotiin. 

Ei meillä Tyyppi ole kyllä koskaan tällä tavalla sairastanut. Tuo noin korkea kuume on todella inhottava ja jäbä on tietysti ihan ressukka ja paras paikka sillä hetkellä on äidin syli. Niinpä tänään on oltu aika hissukseen, aamupäivällä kuumeen jyrätessä ei uni tahtonut kuitenkaan tulla, joten katseltiin Muumilaakson tarinoista jaksoa, jossa Nuuskamuikkunen tippuu sillalta jokeen. Ja samalla tyhmä äiti pakotti juomaan vettä. Se on tuossa kuumeen riehuessa ehkä kaikista kurjin juttu, kun Tyyppiä ei saa juomaan muuten kuin kiristämällä, uhkaamalla ja lahjomalla. 

Koska Tyyppi jää nyt kotiin, niin tässä katsotaan vielä sellaiset 3-4 viikkoa jälkitarkastukseen ja jos tulehdus ilmenee vielä "kotiutumisen" jälkeen, niin sitten kokeillaan putkia. Lääkäri oli toiveikas sen suhteen, että kierre loppuisi samaan aikaan päiväkodin päättymisen kanssa. Niin kuulemma monesti käy. Harmittaa tietysti vietävästi, että Tyyppi on taas kipeä, mutta samalla olen iloinen, että selkeä syy korkeaan kuumeeseen löytyi eikä tarvitse alkaa selvittämään koe-kirjolla mistä on kyse. Olen myös iloinen siitä, että meillä on löytynyt tosi hyvä korvalääkäri, jonka tietotaitoon on helppo luottaa. 

Mutta toivotaan meille (ja teille) oikein hyvää yötä! :)ps. Taitaapi loppuraskauden osalta Tyypin nostelut tai ainakin sylissä kanniskelut olla tässä. Inhottavan tunteen saa aikaan tuonne lantioluiden tienoille. =\ Jee, mitäköhän tästäkin tulee... 

13 kommenttia:

 1. Voi pikkuista!!! Toivotaan, että kotiin jääminen myös rauhoittaisi nuo korvatulehdukset. Minkä ikäinen Tyyppi muuten on?

  Voimia ja jaksamisia myös äidille sinne sairastuvalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tyypillä on ikää ihan juuri 2v 7kk :)
   Ja kiitos!

   Poista
 2. Onko teillä ollut vauvarokkoa? Jos olis se aiheuttamassa tuon korkean kuumeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vauvarokon mahdollisuutta selviteltiin lääkärissä, mutta sitten kuitenkin todettiin, että yhdistelmä ylähengitystieinfektio + korvatulehdus ovat syypäitä. Eipä auta siis kuin sairastaa. =/

   Poista
 3. Työkaverini tyttö oli sairastanut 7 korvatulehdusta 9 kuukauden aikana. Olivat jonossa putkitukseen. Menivät homeopaatille, joka neuvoi siirtymään maidon sijasta soijamaitoon. Jollakin tapaa maidonjuonti edesauttaa tulehduksen syntymistä. Korvia ei putkitettu ja tulehduskierre loppui. Kaikkea kannattaa kokeilla. Tsemppiä pienelle potilaalle ja äidille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä siis kasassa nyt 6 todettua tulehdusta vajaan 5 kuukauden aikana. Olisi kiva tietää millä tavalla maidonjuonti voi edesauttaa korvatulehduksen syntymistä, täytyykin ottaa seuraavalla lääkärikerralla puheeksi. Luulen kyllä, että meillä pyritään tämä hoitamaan ensin lääkärin avulla, etenkin kun meillä on nyt todella hyvä hoitava lääkäri.

   Poista
  2. No meillä ainakin kun poika oli kovassa räkätaudissa ja tuli kurkunpääntulehdus, niin lääkäri kehotti olemaan juomatta illalla ennen nukkumaanmenoa maitoa, että se edistää limaneritystä. Saa paremmin nukuttua, kun ei juo maitoa illalla. Meidän maitovasikalle se ei ollut ihan helppo juttu. Kai se sama koskee sitten jollakin tapaa tuohon korvajuttuunkin. En tiedä.

   Poista
  3. Kannattaisi googletella maito + korvatulehdus, niin saisi paljon tietoa... Eihän tästä nämä virallisia suosituksia noudattavat lääkärit puhu/tiedä paljoa mitään, mutta käytännön kokemukset näyttävät, että maidottomuus on monia auttanut.
   Liittynee maidon kaseiiniin, joka tekee limaa kurkkuun. Ei kuitenkaan syystä ole varmuutta...

   Poista
  4. Ensimmäisen kerran tosiaan kuulen (=luen) tästä maidon vaikutuksesta korva- ja hengitystieinfektioihin. Pikaisen googlettelun jälkeen muodostui aika nopea mielikuva siitä, että kyseessä on asia, jossa luonnonmukaiset hoidot ovat vastakkain lääketieteen kanssa.

   En kiistä missään tapauksessa luonnonmukaisten hoitojen toimivuutta, koska minulla ei niistä ole lainkaan omakohtaista kokemusta, mutta ainakin toistaiseksi luotan "moderniin lääketieteeseen" Tyypin kohdalla. Esimerkiksi tässä esitteessä:

   http://www.frantsilankehakukka.fi/extranet/ext/cms3/attachments/korvatulehdus.pdf

   en henkilökohtaisesti pidä kohdasta: "Hän voi
   haluta sairaudellaan herättää huomiota ja saada itselleen turvaa ja rakkautta." Ehkä tuo kohta on vain todella ankeasti muotoiltu ja sillä tarkoitetaan jotain muuta, kuin miltä se omaan korvaani kuulostaa.

   Mutta ylipäätään tuntuu siltä, että korvatulehduksia hoidetaan myös lääkäreiden toimesta eri metodein: toiset suosittavat antibiootteja, toiset vain kuume- ja kipulääkettä, jotkut lähtevät suosittamaan putkitusta jo mahdollisimman varhain ja jotkut taas ovat sitä mieltä, ettei putkituksesta ole välttämättä hyötyä ellei korva ole ns. liimakorva. Vastauksia ja mielipiteitä on siis runsaanlaisesti. Meillä Tyyppiä hoidetaan nyt kuitenkin lastenlääkärin sekä lasten välikorvatulehduksiin erikoistuneen lääkärin toimesta, joiden ammattitaitoon luotan.

   Poista
 4. Toivottavasti päiväkodista pois jättäytyminen auttaa! Inhottava sairastelukierre.. onni on kuitenkin se, että jotain apuja saatavilla, kuten juuri tuo putkitus ja sitten tuon edeltävän kommentin maitokokeilu, joka saattaisi auttaa myös! Tsemppiä nyt, koita jaksaa ja sylittele vaan sohvannurkassa :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anoppi tuossa juuri soitteli ja ilmoitti, että Tyyppi voisi mennä oikein hyvin sinne ensi viikolla eikä päiväkotiin saamaan uutta pöpöä. Tyypillä on onneksi kuitenkin koko loppuviikko aikaa toipua.

   Poista
 5. Voi Tyyppi reppanaa. Meillä on auttanut mm. pillimehut kipeänä. Se on niin suurta neidin herkkua, että mehua suostuu hörppimään ainakin vähän joten menee sentään nestettä alas. Toinen mitä voisi kokeilla on ne kaupan pilli - smoothiet, lastenruokaosastolta nekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin aviokki osti vinon pinon pillimehuja jääkaappiin, mutta tosiaan edes ne eivät uponneet tuossa kuumeessa. Noi pilli-smoothiet pistänkin takaraivoon muistiin vastaisuuden varalle!

   Poista

Kiitos, kun kommentoit!