maanantai 23. kesäkuuta 2014

Demoninen muumipappa

Kylmä juhannussää jatkuu. Lisäksi Espooseen luvattiin sadetta eilen iltapäiväksi/illaksi, joten ehdotin eilen aamupäivällä, että lähdetään tekemään lenkki sateen jälkeiseen raikkaaseen metsään. Sain itsekin paljon happea ja taapertaa rauhassa näiden kahden vilkkaamman menijän perässä. Plus Tyyppi sai todella hyvää liikuntaa sen jalkoihin vaikuttaneen allergisen reaktion jälkeen metsän eri tasoisilla alustoilla. Päädyttiinkin ajelemaan tuohon noin 10 minuutin matkan päähän Villa Rulludd:in ulkoilualueelle ja käveltiin metsässä ja kallioilla tunnin verran.

Tyyppi on toipunut todella hienosti taudista, eikä tänään liikkumisessa ole onneksi enää huomannut mitään ongelmia. Antibioottikuuri loppui tänään.
Juhannusta vietettiin melko koleassa säässä, Tyypillä oli päällä
fleece-vuorattu haalari ja trikoopipo. 
Tyypin unirytmi on muuttunut kivasti. Nyt aamuisin nukutaan 07.30-08.30 saakka ja iltaisin mennään edelleen nukkumaan 19.30. Päiväunet ovat pituudeltaan 2-3 tuntia, mutta jotta päiväunet onnistuvat, niin aamupäivisin vaaditaan ainakin tunnin mittainen reipas ulkoilu tai muu reipas touhuilu mieluummin muualla, kuin kotona.

Tyyppi nukkui reippaat parin tunnin päikkärit, minkä jälkeen ulkona satoikin vettä tauotta miltei iltaan saakka. Niinpä kaivettiin esille muovailuvahat (ostin uudet PlayDoh:t / 4 prk 4,95 € Tarjoustalosta) ja pidettiin muumi-aiheiset muovailutalkoot. En voi hehkuttaa kyllä tuota PlayDoh-vahaa tarpeeksi! Yhden purkin kansi oli unohtunut auki torstai-aamuna ja eilen sen huomasin eikä vaha ollut kovettunut lainkaan. MyDough-vaha puolestaan kuivahtaa jo 10 minuutissa.

Äidin tekemä Mörkö onnistui aika hienosti. :) 
Tyyppi sentään tunnisti äidin väkerrykset hattivateiksi. 
Demoninen Muumipappa. 
Jäbä sitten tuunasi hahmot mieluisikseen äidin väkerrysten jälkeen. 
Leikitäänkö teillä muovailuvahoilla?

Tyyppi pääsi kuin pääsikin täksi viikoksi vielä päiväkotiin. Kerroin Tyypille, että tämän viikon jälkeen alkaa Tyypillä päiväkodista "loma" ja hän jää kotiin äidin ja myöhemmin sitten äidin ja vauvan kanssa. Hankala sanoa miten Tyyppi tämän ymmärtää, mutta toisaalta parempi varmaan alkaa nyt pohjustaa tätäkin tulevaa muutosta. :) Ja Tyypin ensimmäisenä "lomapäivänähän" olemme menossa Selloon katsomaan miten kaikki rullaovet aukeavat samaan aikaan. Toivon kovasti, että tuolloin uudet rattaat olisivat jo täällä!

2 kommenttia:

  1. Meillä kans "vaut" eli vahat ln kovassa käytössä.

    VastaaPoista
  2. Tosi hieno toi mörkö! Ihan aidon näköinen. Mun tekee aina pahaa kun lasten kanssa ensin värkkäät tosi hienot jutut ja sitten hetken päästä lapset on rutanneet ne kaikki, ääääääääääää! Samoin leegojen rakentelun kanssa! :D

    VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit!